Tere,
Tänane hommik leiab futuurid: Naz -0.36%, SP +0.10%. Nafta hind on -0.3% ning dollar 0.6% euro vastu tugevam.
Suuri uudiseid eelturg toonud ei ole.
Eilne päev turgudel tuli mulle ning ilmselt paljudele turuosalistele üllatusena. Asi nimelt selles, et me oleme harjunud viimase 3 aasta jooksul nägema veidi teistsugust turgu kui enne. Kui oleksime veel karu-liinil, siis oleks eilne päev lõppenud kahtlemata oluliselt madalamal. Ja tänane päev veel otsa ka.
Aga me ei ole enam karu-liinil. Minu jaoks on alati turgude kõige raskemaks osaks see, et nad pidevalt muutuvad. Inimesed ongi reeglina halvad kohandujad, püüdes otsida mingisuguseid kindlaid meetodeid või süsteeme, mis pidevalt "toimiksid". Aga selline mõtlemine suurt edu vähemalt turgudel ei too.
Ma usun, et praegu on jälle üks nendest ümberkohandumise hetkedest.
Nasdaq 100 (QQQ) võimaliku toetuse sihti tuleb tõsta ikkagi trendijoone peale. Ma loodan, et hind sinna üldse jõuab.
Dow Jones'i (DIA) graafik näeb ka üpris kena välja. Eriti imponeerib mulle mitme trendi "kohtumine", sest väga tihti leiab turg taolistest kohtadest väga olulise toetuse, kust edasi liikuda. Ka vastupanu, mille murdmisel võib osta on graafik väga selgest eristatav.
Office Depot (ODP) otsustas põrgata esimeselt võimalikult toetustasemelt. Enne ostmist tahan ma kindlasti näha hinna jõudmist sinna 12.75 dollari kanti, sest see annaks märku tõelisest tugevusest. Ka ei kipu ma ostma esimest hinnapiiki, mis sinna viib, vaid ootaks antud tasemel teatud stabiliseerumist.
E*trade (ET) on aktsia, mis on ennast viimaste aastate joksul võrreldes üldise turuga üpris nõrgana näidanud. Viimased paar päeva on aga olnud tänu headele tulemustele tavapärasest tugevamad. Minu arvates on E*trade suurepärane mäng kogu majanduse ning sellest tulenevalt ka turgude tõusu/elavnemise peale. Siiski ma kipun arvama, et karud lükkavad selle aktsia vanast harjumusest veel veidi allapoole. Kui ma muude aktsiate puhul võimalikke toetustasemeid tõstsin, siis ET puhul jätan muutumatuks @ $4.8. Vaatame, mis saab.
Amazon (AMZN) avaldas oma tulemused, mis ületasid veidi prognoose. See oli üpris oodatud. Oodatud oli ka järgmise kvartali ning aasta prognooside tõstmine just nii nagu AMZN seda eile õhtul tegi. Sellest hoolimata leiavad karud ennast täna hommikul täpselt sealt, kus ma eilses börsipäevas viitasin. Ma ei oska öelda, kas nüüd hakkab internetiaktsiate (AMZN; EBAY; YHOO) kukkumine, kuna tulemused on selleks korraks avaldatud või mitte. Soovitan ka teil asja eemalt jälgida.
sB