Börsipäev 23. oktoober

Aasias plusspäev & Euroopas kauplemine alanud samuti plusspoolel. USAs saab reede olema huvitav börsipäev – enne turgude avanemist tuleb tulemustega Microsoft (MSFT) ja B. Bernanke peab finantssektori regulatsioonide teemal Bostonis kõne.
Makrouudistest avaldatakse kl 17:00 olemasolevate majade müük (konsensus 5.35 mln).

Erakordsed ajad?

SPY:

Teun Draaisma, the strategist at Morgan Stanley who has made some shrewd timing calls over the last couple of years, points out that the average rally after deep bear markets is 70%. So this rally, while it has surprised some of us, is not out of line with history (allikas).

German October Ifo index rises to 91.9

Rootsi börsil on eile kehvadest tulemustest raporteerinud Ericsson tegemas korralikku põrget. Goldman Sachs tõstis Ericssoni aktsia täna conviction buy nimekirja:

...the company is likely to continue to keep taking market share, helped by its 70% sales exposure to emerging markets. Ericsson's dominant profession services business should keep growth strong at attractive margins, reducing earnings volatility, while high operational leverage on a reduced cost base should drive margins back to mid-teens... (marketwatch)

Üllatus Suurbritanniast - SKP kukkus -0.4% qoq vs oodatud 0.1% tõusu. Suurbritannia majandus on kukkunud kuus kvartalit järjest & võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga langes SKP 5.2% yoy.
GBP/USD nyydseks pāeva tipust 250 punkti allpool
Aitäh kõigile, kes käisid eile õhtul LHV Investeerimiskeskuses mu USA turuülevaate seminari kuulamas. Saime ruumi kenasti täis ning kuulajatelt tuli palju asjalikke küsimusi/mõtteid.
Joel, kas leidsite vastuse ka sellele, et mis saab edasi :)?
Minu lühemaajalisem nägemus turgude osas on negatiivne. See ei tähenda muidugi, et ma seda kellelegi agressiivselt peale tahaksin suruda - olen varemgi eksinud ja nii võib minna ka seekord. Kuid jah, lühemaajalisem nägemus negatiivne. Põhjuseid palju, kuid nende hulgas headele tulemustele nõrgalt reageerimine, complacency, fiskaalstiimulitega 'kunstlikult' (vähemalt osaliselt) ülespushitud makronäitajad, õiglaselt või pisut kalliltki hinnatud aktsiaturg (kindlasti mitte odavalt) jpm. Aga pikaajalisemalt usun, et aktsiaturgudel võimalusi investeerimiseks leiab ning kui peaksime langust nägema, siis ei tähenda see, et peaks nüüd turgudelt kohe ära jooksma ja pea padja alla panema.

Praeguse olukorra teeb väga raskeks QE analüüs. Hea näide on täna avaldatud Suurbritannia SKP languse reaktsioon - siin tuuakse hästi välja, et avaldamise järel kukkusid nael & kallinesid võlakirjad, kuid FTSE100 on 1.3% plussis. More QE anyone?

Küsiks nii:
kui 96% on lühiajaliselt negatiivsed turu suhtes
3,999999% ei oska arvata või ei neid ei koti
ja 0,0000001% on positiivsed
siis mis turg teeb sellises situatsioonis?
A mis need ülejäänud 0.0000009% arvavad? :)
minust on jutt või?
0.0000009% istub hetkel kinni (vt. Raj and co)
Minu arvates on niimoodi esitatud küsimusele võimatu vastata : )
Kas sa arvad, et on rohkem või vähem rahvast lühiajaliselt negatiivne turu suhtes?
C tundub päris hea-huvitav ost olevat täna Merrilli kommentaari peale.
Hong Kong Central Bankers increase required down payment on luxury homes to 40% from 30% - WSJ
abesiki, they might not like it but they still buy it... Benchmarking.

Tulemuste tabel nüüd tänaste numbritega ära uuendatud - esimene veerg EPSi löömise osas pole meie tabelites veel kordagi niivõrd roheline olnud kui sellel tulemuste hooajal.