Börsipäev 22. november

Täna tuli mu konservatiivne hoiak paraku kahjuks, sest nii SNDK kui ka CRUS-i puhul oli õige ostukoht just nimelt eelturul. SNDK aktsiat pakuti eelturul $41 tasemel ja peale avanemist liikus aktsia kiirelt üles, käies ära ka $42,75 tasemel. CRUS, mis kauples idee avaldamise hetkel ca 5% ( $14,50) plusspoolel enam soodsamat ostukohta ei pakkunudki ja hetkel kaupleb 12,5% plussis, $15,50 tasemel.

Nagu näha ei hoolinud turuosalised täna turu negatiivsest sentimendist ning siinkohal saab kasutada nii CRUS-i kui ka SNDK-d hea näitena: kui tegemist on hea call-iga ning hästi põhjendatud argumentidega, siis turu üldine suund märkimisväärset mõju ei oma. Igal juhul, kel täna oli piisavalt palju veendumust ning julgust, teenis ilmselt korraliku kasumi ning võib oma päevaga igati rahul olla.

Massey Energy (MEE) spikes to highs; Bloomberg TV reports MEE is said to begin process to explore sale
CNBC's Faber notes the FBI raids on two hedge funds -Diamondback Capital Mgmt and Level Global; says hearing these two firms partook in the use of the "expert networks"
Nelli, kuidas teha vahet hästi põhjendatud argumentidel ja okeilt põhjendatud argumentidel? Ka eelmistes börsipäeva teemades oled toonud näited, mis on minu arust küllaltki hästi põhjendatud, kuid turu nõrkus on siiski oma mõju avaldanud. Äkki oli täna CRUS, SNDK ja ka GMCR tugevus vaatamata turu nõrkusele tingitud pigem negatiivsest meelestatusest antud aktsiate vastu, short % of float on neil vastavalt siis 16%, 9%, 26% ?
to tanel 565: Nende heade ja väga heade argumentide vahet tegemine ongi üks neist tabamatutest asjadest kauplemise juures. Olen näinud ka calle, mis ülisuure short intrest`i juures koos väga heade argumentidega tugeva turu taustal liiguvad täiesti vales suunas. Täna töötasid tõesti kõik positiivsed reitingumuutused, aga kõikvõimalike kauplejale teadmata muutujatega tuleks arvestada ka siis, kui esmapilgul tundub call väga hea.
Tänane käive turul väga madal, NYSE-l viimati nii madal oktoobri esimeses pooles.