Börsipäev 20. jaanuar

USA 44. president Barack Obama vannutatakse täna ametisse Washington D.Cs kell 12.00 (Eesti aja järgi kell 19). Kell 12.05 ET peab Obama kõne oma rahvale ja kogu maailmale. Mehelt oodatakse ajalukku minevaid sõnasid sarnaselt John F. Kennedy lausega “Ask not what country can do for you - ask what you can do for your country”.

Statoil ja SAS koostööd tegemas, sõlmides sisuliselt omavahel bartertehingu. SAS kirjutas äsja alla 3.2 miljardi Norra krooni suurusele kütusetehingule Statoiliga ning eile teatati, et Statoil on sõlminud omaltpoolt 3+2 aastase kokku ca 3 miljardi Norra krooni suuruse tehingu, millega ostetakse oma töötajatele sisse lennuteenust. Tegu on Norra ajaloo suurima lennulepinguga. Pressiteade siin.

Nafta kukub kolinal. Veebruarileping ca -8%, barreli hinnaga $33.5. Märtsileping -7%, hinnaga $39.6.
Sama teeb PTC ja RUB.
Ehkki Venemaad on kummitamas erinevad majandusprobleemid, siis mobiilsideturul need veel välja ei paista. Detsembris tõusis SIM-kaartide penetratsioon idanaabri juures 129%-ni, kusjuures Moskvas oli 100 elaniku kohta 185 ning Peterburis 166 SIM-kaarti. Kõige enam võitis detsembris kasutajaid MTS (MTS), mis lisas 1.36 miljonit SIM-kaarti ehk 39% kogumahust. Vimpelcomi (VIP) osa oli 31% ning Megafonil 14%.
Moskvas oli elaniku kohta 185 ning Peterburis 166 SIM-kaarti....kas siin komad puudu või tegu ühekordsete kaartidega
NOKIA - connecting people...
marko14, parandasin typo ära, õige on "100 elaniku kohta".
Marko14, Ma loen Madise kommist välja et 100 elaniku kohta 185 Moskvas ja 166 Peterburis. Seega 1,85 ja 1,66 inimese kohta.
irw- never mind. ma jäin hiljaks.
a ei tea, kuidas nüüd, aga paar aastat tagasi oli ühel projektijuhil kolm erinevat telefoni. Kõigis oli kaart sees. Erianevad telefonid olid mõeldud vastavalt vajadusele. Helistad perele, helistad moblale, helistad lauatelefonile. Valitud see operaator, kes konkreetset teenust kõige odavamalt jagas.
Näide Peterburist
Sorry...aga palju ikka. see viitab pigem sulide vajadusele pidevalt numbrit vahetada ja jäjgi segada.
Heh - ma pole üldse mingi übertechno gadget guy, kuid ka mul on 3 SIM kaarti.

1. Telefon
2. Andmeside SIM laptopil
3. Üks kunagi hädavajadusel ostetud pre-paid kaart

Numbrivahetusega ei saa väga palju tegemist olla, sest sõltuvalt operaatorist loetakse "aktiivseteks kaartideks" kas 3 või 6 kuu vanuseid kaarte. Vanemad kaardid, mida pole kasutatud, ei tohiks statistikas kajastuda.
Karum6mm, ja sellest hoolimata peaks Eesti penetratsioon Venemaale alla jääma, Moskvast ja Peterburist rääkimata.
Venemaale tervikuna? Ma ise oleksin pakkunud, et Venemaa on täis näiteks vanamemmesid, kellel siiani telefoni pole (ega tule).
Jah, tervikuna. Samas tuleb siiski möönda, et seal on asi pigem selles, et paljudel on mitu SIM-kaarti (tavalise kliendilepingu kõrval ka pre-paid) ning neid siis vahetatakse vastavalt vajadusele. Seepärast käib jutt ka SIM-kaartide penetratsioonist, elanikest võiks ca 80%-l olla telefon.
Madis Toomsalu...ka eestis on tegelasi kes kasutavad päeva jooksul kolme ja enamat SIM kaarti....venes on kuritegevus suurem kui meil, see on seletus minu arvates...
Tegelikult ka - loodan ameeriklaste endi pärast, et nad ei teinud viga kui valisid omale esimese mustanahalise presidendi. Usun, et käesoleva aasta lõpuks on enam-vähem selge, kuidas asjad sealmaal edaspidi olema hakkavad. Selles mõttes muidugi mehikesel ei vedanud - nii kehval ajal ilmselt lihtne olema ei saa.