Börsipäev 17. oktoober

Karumõmm, äkki Tallinna Börsi tänased trikid on ka Ungari pärast, veidi kaugemalt vaadates ju üks Baltikum ja Ida-Euroopa üks kant kõik :)
aktiivne LHV foorumlane nüüd ÄP ajakirjanik?

jyriado, any comments?
Henno, nali naljaks, kuid vaevalt, vaevalt, väga vaevalt. Siit turult on selline institutsionaalne raha, kes täna näiteks Poolas närvi läks, ammu lahkunud. Samas "üks KIE kõik" ei paista mitte ainult kaugemalt, vaid paraku juba päris lähedalt. Oleks meil riigivõlg ja "ujuv" valuutakurss, oleks juba päris korralikult "nalja" saanud.
http://mait.juriado.com/mina/
Mul on tunne, et täna tehakse üsna positiivne päev. Tükk aega on rõveda volatiilsusega putte müüdud, et diil täiuslik oleks, tuleks need need putid nüüd võimalikult vähe rahasse lõpetada täna õhtuks. Aga jah, praegusel turul midagi ennustada on üsna tänamatu tegevus :)
Mis amd-ga tegid?Alustas "tänu" turule küll väga lahjalt
Seni on mul AMD suhtes rohkem õigus olnd, not that it matters much ;)
AMD ei puutunud, liiga kesine oli huvi ja turuga ei tasu vaielda. Street pani väga pihta sellega.
Ma ei usu et positiivsed asjad praegusel turul midagi suurt tõstaksid, aga negatiivsed pigem langetavad korralikult.
jim, Sa oled õigel teel :)

ScalpTrader: Looks like the strike pinners are getting squeezed out early.. stocks breaking out of initial zones and gravitating towards higher strikes -Update-
aga näe juba +7 % :)
>>http://mait.juriado.com/mina/
Vaatasin flickr-st kodaniku fotosid ning karp jäi lahti - VÄGA heal tasemel fotod
AMD on aktsia, mille suhtes mul pole vist kunagi õigus olnud :)
Apple'il (AAPL) tasuks silma peal hoida. Kui 100st korralikult läbi läheb, siis Henno poolt nimetatud strike pinnerid peavad oma positsioonid ümber mängima.
Apple'il (AAPL) tasuks silma peal hoida. Kui 100st korralikult läbi läheb, siis Henno poolt nimetatud strike pinnerid peavad oma positsioonid ümber mängima.

Ehk maakeeli?Mis on strike pennies?
Igal optsioonireedel üritatakse suuremaid aktsiaid liigutada ümarguste numbrite poole, kus on väljasolevate optsioonilepingute (open interest) arv kõige suurem ja mis pole turuhinnast väga kaugel. Ehk näiteks Apple'i puhul on loogiline, et üritatakse aktsia 100 peale viia. Strike pinnerid siis ostavadki aktsiat, kui on alla 100 ja müüvad lühikeseks, kui on üle 100. Seda siis väga lihtsustatult öelduna. Kui aga hinnad hakkavad kiiresti eest ära kerkima, siis tuleb hakata oma lühikesi positsioone katma... Open interest on pea enamusel aktsiatel praegu (veel eriti) suurem puttide juures, seetõttu, mida kõrgemale liigub hind, seda vähem peaks nende puttide eest väljakirjutajad raha välja käima.
Jim Cramer vahendab Boone Pickensi eilseid mõtteid:

Looks like a fund that might have been levered to natural gas must have finished selling yesterday.. you can see the lift.. Last night Boone Pickens talked on my show about how insane the prices of the stocks are given that natural gas is the same price as it was last year and the stocks are down a half to two-thirds from here.....

Ja täna olen ma 100% Boone Pickensi väidetega nõus. Maagaasisektorist on võimalik leida väga atraktiivseid investeerimisvõimalusi ja meie valikuks on CHK (lühiajalised likviidsusprobleemid on väikese osa varade müügiga ületatavad), mis pakub minu arvates enneolematut väärtust siit. Energiasektoris on ostjaid varadele võimalik leida kergemini kui mujal, sest energiasektori ettevõtetel on bilansis selle jaoks raha (vaadake näiteks XOMi bilanssi).
paar päeva tagasi oli WSJ selline artikkel:
'Smart Money' stays on the sides - WSJ
The Wall Street Journal reports some hedge fund titans have yanked most of their money out of the stock market, a bearish sign amid Monday's euphoria and an indication of how the hedge-fund business is changing amid chaos. In recent days, Steven Cohen, the hedge-fund manager who runs the $14 bln SAC Capital Advisors, moved about half his funds, or about $7 bln, into money-market and other short-term securities, eliminating much of his fund's exposure to the stock market, says a person close to the fund. Mr. Cohen plans on sitting on the sidelines for the rest of the year -- trading a small portfolio himself but keeping shuttered most of the stock portfolios of his other managers.

1) SACist ei saa kunagi mingit infi, mis ei teeniks mingit eesmärki.
2) et siis 4Q lõpus saadetakse klientidele kiri, et raha ei teeninud, teie kulu 2% haldustasu näol. get real.

ma pigem arvan, et SAC ja teised fondid hoopis ostavad praegu aktsiaid kokku. Kui nad niisama lendaks oma 7 miljardiga (pluss teised) aktsiaid ostam, siis tõuseks need liiga kiirelt. Selle asemel levitatakse infot, mis soovitab aktsiaid müüa, nii saab hoopis mugavamalt ja parema hinnaga aktsiaid ostetud.
ING on räme overreaction alla suht non-even uudise peale.
Suffiks, mis uudisest sa räägid? ING kukkumine tingitud pigem juttudest kapitali kaasamise vajaduse kohta.. Kapitali kaasamine küll non-event ei oleks.