Börsipäev 16. juuni

jälgige parem mis hüppeid WNR teeb
Schlagbaumm, aga kuidas sellega teenida?
Ma ole pikk CQB konkurendis Fresh Del Montes (FDP) ka. Aktsia on CQB negatiivse prognoosi mõjul all, kuigi tegemist on hoopis laiahaardelisema tegijaga, kui konkurent.

Ma arvan, et FDP võib täna olla 26-27 kandis päeva lõpuks.

Long FDP, 24.98
Long CQB 17.07
Oppenheimer discusses record high oil prices -- says they are mainly the result of excessive speculation

Oppenheimer believes the current record high oil prices are not justified by supply and demand and are mainly the result of excessive speculation. They note there has been no meaningful supply disruption to fuel concerns about potential shortages, and the world's refining system has been well supplied, while oil demand growth forecast has been trimmed as a result of the worldwide economic downturn. They say the prevailing market fundamentals should have resulted in oil prices at or below last year's level of around $65/barrel, but instead, oil prices surged by more than 100% in the last 12 months. They believe the government's inability, or unwillingness, to curb excessive speculation has significantly contributed to the current oil bubble.
Jim - pakun, et 13,4 juures pikaks, 13,9 ligidal lühikeseks - paistab, et ta 14-ni täna ei murra,aga 13,3 on toetustase, sealt alla ka ei kuku.

Ma ise mängin aint ühe 12,5 calliga, seega pole ma muidugi mingi ütleja
CQB ju langeb poisid!
parandatagu mind kui ma eksin, a play vist see ongi, et ta langeb liiga palju
muidugi peavad rauast pallid olema, et kukkuva noaga mängida
CQB tõi välja nõrga müügi Euroopas. Firma teenib pea poole oma kasumist sealt. FDP teenib samast regioonist võibolla 5% kasumist. FDP on all ikkagi üle 20%. Lihtsustatud mudel, muidugi.

Lisaks, mu FDP positsioon on kordades suurem CQB omast.

Oppenheimeri vana paneb ikka veel hullu... mehe pilt peaks olema sõnaraamatus püsivuse all.
Short KV.A pisut @ 18.67. Bucky downgradest sai shortsqueeze, aga paistab, et nüüdseks on see ennast ammendanud.
ai miin, 60 dollar oil not sustainable jutt... sellist juttu ei saa ajada.
Nafta oli veel natuke aega tagasi alla $60, mis siis vahepeal maailmas nii palju muutunud on, et nüüd alla $60 nafta mainimine rumalaks inimeseks teeb?
FDP käibest on Euroopa osakaal olnud stabiilselt 33% (seda nii 2006, 2007 kui ka Q1 2008). Kasumit regioonide lõikes ei õnnestunud kiirel pilgul leida. Kui Euroopas just oluliselt väiksemat kasumit ei teenita, siis tees logiseb.
Pole üldse mingi ime, kui paari aastaga nafta ka taas alla 60 on. Kergelt tulnud, kergelt läinud. Kõik on tsükliline, nafta samuti.
out CQB-st hetkel. valesti lähenesin natuke ...kesmiselt loss 13 centi + teenustasud.
jim, see, et sellise hinnaga tarbimine ralliks täiega ja iga aasta peaks tootmine tõusma nii 3 milli bpd. Sellise hinnaga ei tuleks mingit uut ebatraditsioonilist tootmist, sellega vaibuks suuresti ka püüdlus alternatiive leida ja elektriautosid arendada. Ja sweet light on piikinud. Merepõhjast ei saa järgmise kaheksa aasta jooksul midagi uut suuremat kasutusele tulla, sest kõik puurimisalused tegutsevad Brasiilias. Meil ei oleks tema stsenaariumi järgi midagi juurde tulemas peale massiivse nõudluse, uut tootmist kindlasti mitte. Muutunud on see, et Cantarell langes see aasta 32%, see, et araablastel pole midagi peale heavy ja palju väiksemates kogustes kui loodetud lisada. See, et tööstusharu inflatsioon jätkab rallimist kusagil 30% juures ja ettevõtetele jääv raha on kasvanud vaid murdosa nafta hinna kasvust ja võib vabalt kahaneda veelgi. See, et nii maa alused kui ka maa pealsed põhjused on kõik tuntavalt halvenenud. Naftatootjetel on keskmiselt nii $20-25 barreli kohta kasumit, see on taskuraha, mitte raha, millega midagi uut luua. See, et mahtudesse ajatavad lahendused on ikka veel sama kaugel tulevikus kui eelmisel aastal. Sorri, aga selline jutt nagu tal on lihtsalt bs.

Selline hind võiks peale suuremat hinnarallit ülemaailmse surutise aegu ajutiselt tulla, aga $60 unsustainable??? ma pakuks, et ainus asi, mis siin ansasteinabel on, on tema karjäär:)

tiny, viktoriiniküsimus sulle. Kui kaua toorainete tsüklid kestavad? kas 5-10 või 17-23 aastat?
Madis, ja kogu selle enda jutu juures sa väidad, et tegemist EI OLE buumiga, vaid täiesti normaalse situatsiooniga? :)
Müüdud enamus FDP (keskmiselt 1.5 pt). Viimasega vaatan, kas saab üle 27.

CQB on ca 40 senti miinuses veel. Mõtlen, mis sellega peale hakata.
jim, buum ei tähenda veel tingimata mulli. Näed sa siin hinnatasemeid, mis läheneksid solaritele või internetiaktsiatele? Paljud kauplevad siin nagu nafta läheks edasi 70-85 juures
see ei ole veel buumi mõõtu kätte saanudki, sest see peaks tähendama investeeringute buumi. Seda aga ei ole kusagil.