Eesti puhul sõltub siin väga palju metoodikast. Kui mul on varasemast aastast jaotama kasumit, otsustan seda nüüd dividendideks maksta aga sellel aastal olen miinuses siis on mul sellel aastal tulumaksukohutus vaaatamata sellele, et sellel aastal oli lausa loss.
2korda2, paraku sellist võimalust ei ole (kui P ka kasumit teeniks). S-1 raporti sirvides leidsin küsimusele selgituse.
"At January 31, 2010, we had federal net operating loss carryforwards of approximately $75.4 million and tax credit carryforwards of approximately $0.4 million. At January 31, 2010, we had state net operating loss carryforwards of approximately $101.2 million and tax credit carryforwards of approximately of $0.5 million."
Teisisõnu, makse ei maksta varem teenitud kahjumite tõttu.
Lihtsalt kommentaariks - minu küsimus oli suunatud Nelli poolt viidatud artiklis oleva ebakõla kohta. Ehk siis "Total tax rate" ei käi kunagi "kasumi suhtes". No teoreetiliselt oleks võimalik, kui kasumimaks oleks ainus maks.
2korda2 Lihtsalt kommentaariks - minu küsimus oli suunatud Nelli poolt viidatud artiklis oleva ebakõla kohta. Ehk siis "Total tax rate" ei käi kunagi "kasumi suhtes". No teoreetiliselt oleks võimalik, kui kasumimaks oleks ainus maks.
Statistikaamet ei ole veel 2010. aasta andmeid avaldanud, aga 2009 oli ettevõtete kasum ca 5 korda väiksem kui 2005, samas kui keskmine kuupalk oli 2010. aastal 52% suurem kui 2005, mulle tundub, et sellesse business insideri (tegelikult miski world bank group vms.) total tax rate arvestusse on tööjõumaksud sisse arvatud