Nojaa, kui võtta Freddie ja Fannie võlakirju, leverageda see mingi 100-kordselt üles, siis saab päris korraliku tootluse juba.. oh wait, seda on juba tehtud ju ja miskipärast need kõik kipuvad põhja minema :)
Tegelt, tuleb tunnistada, et Freddie ja Fannie võlakirjadega sellist skämmi tegevad firmad (NLY, CMO etc) on veel siiamaani täitsa hästi vastu pidanud, usk riigipoolsesse abikäesse on päris suur. Aga ikkagi ma ei saa aru, mida selle downgrade peale siis ostma peaks :)
Minu point on lihtsalt selles, et viimasel ajal pannakse downgrade mitte seepärast, et on oodata jamasid vaid selleks, et keegi pärast reitimguagentuure ei süüdistaks (a la 97) ja tavaliselt on turg oma spreadidega ära liikunud juba tükk aega enne seda kui reiting muutub. Siit omakorda tekkivad võimalused nende õnnetute arvelt kes mingist reitibgust alates ei tohi enam 'osta ja hoia' strateegiat rakendada vaid peavad lossi sisse võtma.
Ma saan sellest kõigest aru jah ja olen selliseid võimalusi ka ära kasutanud (aktsiatega siiski, muust ei tea ma midagi :). Lihtsalt antud juhul ma ei suutnud leida, kuidas seda ära kasutada saaks, sest aktsiat puutuda ei tahaks ja võlakirjad on nagunii sedavõrd madala yieldiga, et sealt mingit võimalust vähemalt minu silm ei näe. Vb ainult järgi uurida, kas keegi NLY/CMO/etc grupist tõesti sellistele reeglitele ei allu, mis neid sundmüüki tegema sunniks. Võibolla ma muidugi mõtlen liiga kitsalt aktsiatest lähtudes.
Mnjah... hinnatasemed on tõesti sellised. Ja ega siis muidu ei liiguks ka täna ringi jutte sellest, et Fuld on tõsiselt kaalumas variante, kuidas Lehmann börsilt üldse ära viia. Valuatsioonid on need, mis selliseid samme on pannud ette võtma. See on ka põhjus aktsia tänase tõusu taga.
pagan, see töötab tõepoolest päris mitmel levelil:
PM: Triiviv Lehmann Timber saatis välja hädakutsungi PM: USA laev tõttab triivivale Lehman Timberile appi PM: Paet lubas Somaalia piraadid ELis kõneaineks võtta (SEC võtab ette short-sellerid) PM: Lehmann Timberi meeskond tahab aluselt evakueeruda
Üks lisa 'n' täht ees või taga... Kuid Timberi saatus on viimastel päevadel kuidagi tõepoolest LEHi käekäiku meenutanud. Aga kas Timber nüüd turvalise sadama poole polnud mitte teel? : )