Börsipäev 14.mai - XOXO ja Kallin

Enne laovarude seisu oli Nasdaqi eelturg miinuses.
Pärast teadet, et laovarud on siiski vähenenud võrreldes eelmise kuuga 0.3% läks eelturg kergesse tõusu

Thomas Weisel daungreidis Intelit, kes ei suuda Intel P4 müüa ja kiitis konkurenti AMD, kes haarab turuosa

Thomas Weisel tõstis ka Nokia reitingut

AMD on praegu 1% plussis, NOK samapalju miinuses, INTC liigub nulli lähedal

Cable & Wireless ostab digital Islandi +6.7%

Aribal läheb üksi raskeks turukommentaatorite arvates -3.3%

Ega keegi isik tea, mis selle XOXO viimase nädala langemise põhjus on. Pole nagu mingit uudist kah silma hakanud ...
Olen ise ka teda jälginud ja aru pole saanud, milles võiks põhjus olla. Õnnex on põrand veel päris kaugel :-)
XOXO on üsna tugevalt spekulantide kõigutada - see aktsia on ilma ühegi uudiseta tõusnud ja langenud 40%, seega tänane -10% päeva alguses polnud mingi ime. Ja kes graafikuid vaatab, siis viimasel ajal on XOXO esimese pooltunniga peaaegu alati kukkunud.
Palju neid õnnetuid XOXO hoidjaid siin on?
Kui vaadata LHV Directi avalehelt, et XOXO hoiab esikohta nii enim kaubeldud kui enimhoitud aktsiate edetabelis, siis ilmselt on neid hoidjaid siin nii mõnigi...
Otsisin, aga ei leidnud XOXO kohta midagi uut/huvitavat. Enda jaoks huvitav vaid uus aktsionäride struktuur:

22.5% - Forstmann Little(KKR kõrval tuntuim private equiy&buyout firma, kelle ajalooline tootlus üle 50% aastas)

20% - Craig McCaw

Ja raha jätkub kärbitud plaanide abil 2003 aasta esimesse poolaastasse.

Kas keegi teab mis võiks olla värskeim short selling ratio allikas?
Yahoo andmed näiteks XOXO kohta 26 aprillist.
quotes.nasdaq.com
vabandust! seal ka aprilli omad...
Kui jutt juba XOXO peal, siis mida arvata sellest?

ThomsonFN.com
falcon, see link peaks näitama ju küll üsna bullish olukorda?
peaks küll, kuid mul tekkis küsimus kui adekvaatne selline info(tõlgendus) on?
adekvaatsuse hindamiseks oleks pidanud seda näitajat kauem jälgima, kuid viimase kuu põhjal järgnes nii suurele institutsionaalsele ostuhuvile ka tõus.
Kallin räägib.
http://www.yliopilasleht.ee/tudengileht9/kolumn2.html
Kallini jutt oli kuidagi imelik - üleolev. Mulle kohe ei meeldi selliseid lugeda. Nagu tema saaks, aga meie meie mitte.
Ok.
Ei leia küll, et see jutt üleolev oleks. Ta toob lihtsalt välja võimalikud ohud, thats all. Ja kes see "meie" on?
Ma arvan, et Kallini jutus on õigeid mõtteid, kuid kogumõte siiski ei meeldi. Ostke hoopis asju? See nüüd pole küll mingi soovitus.

Kui 70% fondijuhtidest jääb indeksile tootluselt alla, siis ostes laiapõhjalist turuindeksit (näiteks IVV mis trackib S&P 500) on suurepärane võimalus head tootlust saada. Aga siis peaks olema ka pikem investeerimishorisont.

Selles mõttes tõstatab Kallin õige probleemi, et liiga paljud tulevad US turgu tundmata sinna kiiresti ja lühiajaliselt rikastuma - sellist teed pole olemas.
to falcon.
Selles mõttes "meie", et teised investorid/traderid, mina kaasa arvatud. Raske seletada lauset, võib olla rohkem algajamad "meie", aga eks temagi oli kuangi algaja. Muidugi ei tasu turgu tundmata sisse tormata, aga kõike saab õppida.

Ning tema väide:
Ent võta seda nagu profisporti. Paneksid sa oma raha selle peale, et kihutad paremini kui Mika Häkkinen? Et tõrjud palle paremini kui Mart Poom?

Mul pole vaja olla (alguses) proffidest parem, kas tõesti on see proff, kes jääb omadega plussi Mulle sobib ainult plussijääminegi hetkel hästi.

Ok