Börsipäev 13. oktoober

1. ja esmaspäev… USA aktsiaturgude futuurid on hommikul igaljuhul 5% plusspoolel.
CAC +9.36%. Esimese hooga veel muidugi vara öelda, kas keskpankade elektrishok saab laibale elu sisse või mitte,
Näidake mulle kõigepealt, et rahaturg on üles sulanud ;-)
võid ka asju vaadata nii, et pankadevaheline rahaturg on selline tore koht, mille (intressitaseme) kaudu finantssektor endale riikidelt praegu paremaid tingimusi kaupleb. Kui nad seda saavad, küll siis ka see rahaturg "üles sulab".
I do agree. Igatahes see on küll oluline paradigmamuutus, et USA ei olegi enam THE koht, kus globaalse finantssüsteemi jaoks olulisi otsuseid vastu võetakse.
ma ei oskaks seda küll niimoodi kokku võtta. Mõnes mõttes surus just USA oma lähenemise praegu Euroopale peale, et USA üksikuna liiga must lammas ei paistaks.
Ma mõtlen selles mõttes, et Paulson tõmbas Fännile, Freddile ja Lehmanile vee peale ja tahtis junk-varasid kokku osta. See turule ei meeldinud. Siis tuli Gordon Brown ja pakkus välja oma rekapitaliseerimisplaani, mis näib turgudele oluliselt rohkem meeldivat. Veelgi enam - uudised kirjutavad, et "Paulson is studying the European rescue plan." Eurooplased pole finantsmaailmas minu eluajal millegi sellisega hakkama saanus. Okay, euro tehti ka...
ameeriklased on juba mitu kuud rääkinud, et nad "õpivad selles kriisis eurooplastelt", Rootsit on korduvalt eeskujuks toodud. Kes seda nii täpselt teab, mida see Hank täpselt LÕPUKS tahtis. "Clean plan" oli puhas avapakkumine. Kogu selle paki seadusandjast läbitõmbamiseks võis olla rida erinevaid taktikalisi kaalutlusi, mis jätsid viimastele võimaluse ettevalmistatult "õigeid" asju paketile lisada. Enamika auru läks muidugi pankurite kompensatsiooni piiramisele jms. asjadele, millega seadusandjad ikka hea meelega tegelevad (=sisult ebaoluline jura, mis samas valijatele meeldib).
BERLIN, Oct 13 (Reuters) - The European financial system is more flexible and robust than the U.S. system, European Central Bank Executive Board Member Juergen Stark was quoted as saying on Monday.

"We're by no means immune. That has already become clear," Stark told Frankfurter Allgmeine Zeitung daily. "But I consider the European financial system to be a bit more flexible and robust overall," he said.

"It's all about the Benjamins" - kui ikka eurooplased ja jaapanlased praegu korralikult seda "nuttu ja hala" kaasa ei mängiks, siis mis juhtuks praegu dollariga?

Pean möönma, et minu USD positiivsus on nüüd otsas.
Be aware of the next expected mergers so that you can get in on the ground floor and make some BIG bucks!
Victoria's Secret and Smith & Wesson will merge under the new name: TittyTittyBang Bang (TTBB)
Turud vist mõnda aega päästetud.Usa valmistub veriseks põrkeks.
Kas USA täna mitte suletud ei ole?
yep,indikeerisin futuuridele
USA suletud? Nasdaq Trading Schedule küll sellele ei viita ;-) Jaapanis on tervisespordi päev ja seal küll turg kinni! ;-)
Ei, USA küll täna suletud ei ole : )
Venemaast eeskuju ei ole (tänu taevale) võetud.
Krt ma juba mõtlesin,et DOW avaneb 10%+,et vaja meetmed kasutusele võtta:)
U.S. Markets open in 2hrs 50mins
Kas ilma LHV traderita saab ka USA eelturul tehinguid teha?
nussa, mõni aega tagasi veel mingid vennad Lehmanid ka pakkusid eelturul kauplemise teenust, aga täna on LHV Trader tõepoolest ainuke kauplemissüsteem maailmas, mille kaudu eelturule ligi saab
vähemalt annab LHV inv. kontolt regulaarajal tehinguid teha, teisi kodumaiseid kirutakse ikka üpris tihti.