Börsipäev 12. mai

Iga mulli puhul on räägitud, kuidas seekord on kõik täiesti teistmoodi ja et pole tegemist mulliga, vaid uue reaalsusega. Otsitakse igasugu detailikesi, mis erinevad eelnevatest kordadest ja öeldakse, et ongi kõik absoluutselt teisiti. Ei ole paraku, lihtsustatud maailmanägemus ja common sense jäävad pea alati peale.

Aga eks vaatame mingi 3 aasta pärast, kellel õigus ja kas on ikkagi võimalik iseennast kõrvadest üles tõsta.
Ma ei räägi, et Hiinas ei ole tasakaalustamatust ja kriisi ei tule, ma räägin et sa võibolla ei saa täpselt aru kuidas Hiinas kriis täpselt tuleb ja siin on oht teha valesid samme. Ma juhin tähelepanu sellele, et tegevuse planeerimisel tuleb ekstra ettevaatlik/tähelepanelik olla.
Okei, aga räägi siis, kuidas ja millal tuleb kriis Hiinas. Ja veel olulisem, kuidas sellele panustada saaks? Ma ise pole suutnud veel ühtegi head instrumenti leida, et kuidas oma nägemusse raha paigutada. Commodity languse peale mängida ehk, aga seal ka väga raske ajastada ja parimat instrumenti leida.
mnjah kui koik r22givad, et tuleb hiina mull, siis mis juhtub?
Teadagi mis...ei juhtu midagi
Pigem jah küsimus instrumendi valikus kui selles kas tuleb või ei tule. Ja ta on kohal siis kui kõik hakkavad rääkima korrektsioonist.
Privadorilt õige mõte. Üldiselt ma ei talu mingeid kliśeedel põhinevaid käitumisi kuna need on liiga pinnapeaslsed ja totakad. Ma ei usalda üsna sageli vaatluse teinud inimese võimet vaadelda adekvaatselt ("ostukärud on täis, järlikult inimesed ostavad, järelikult majandus buumib"). Kui Hiina mulli lõhkemist saab millegi nii tülgastavaga nagu "ÖÖÖÖ ALATI RÄÄGITAKSE ET SEE ON UUS PERMANENTNE PLATOO, AGA KUNAGI EI OLE ÖÖÖÖ!" purustada, siis ma ütlen et saab mulli lõhekmise kahjudest mööda põigata millegi samaväärselt idiootsega: "ÖÖÖÖÖÖ KUI KÕIK OOTAVAD, ET HIINA MULL LÕHKEB, SIIS TEGELIKULT SEE EI LÕHKEGI! ÖÖÖÖÖ!!" Head investeerimist!

Ma olen kriisidelt kasu saamise puhul jõudnud järelduse, et kui sa ei ole insider, siis ära vali instrumenti. Võta printerist üks A4, tee nimekiri instrumentidest valmis mida osta või müüa ja planeeri oma tehinguid, sest kriisi tekkimisel võib juhtuda et sellest nimekirjast on ka päriselt kasu, aga ära positsioneeri enne kriisi. Ma olen jõudnud järeldusele, et massiivsete mullide lõhkemisele mängimisel on mõttekam kulutada aega kriisi ja tasakaalustamatuse uurimisele, aga mida täpselt kaubelda selgub alles kriisis endas. Ole lihtsalt valmis nägema ja mõistma märke ja signaale kui need tekivad, sest siis enam analüüsi teha ei ole aega. Kõik tegutsevad praegu nii - uurivad ja analüüsivad. Ja nemad teavad mida teha kui kriis tuleb.
momentum, sul on komme asju üle mõelda, liiga keerulisi skeeme koostada.
Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.
-Sun Tzu