Börsipäev 10-11. veebruar

PMJ Automec teatas neljanda kvartali käibeks 8,9 miljonit eurot. Ettevõte ja analüütikud ootasid ca 8 miljonit eurot. Maksude eelseks kasumiks kujunes 0,5 miljonit eurot.
2005.a. peaks ettevõte käive kasvama üle 35 miljoni euroni (2004.a. €32,5 mln), kuna tellimusraamat on kõigi aegade suurim.

Aktsia ka täna kergelt plussis, kuid vaimustus on väiksem, kuna ilmselt olid tulemused juba välja lekkinud ja aktsia viimase kahe päeva jooksul 10% rallinud.

Samas on enamik täna raporteerivaid olulisi Euroopa ettevõtteid ootustele alla jäänud

Elcoteq -4,56%

Elisa -4,33%

Ericsson -5,39%

France Telecom -1,80%

Daimler-Chrysler -1.85%
Eesti Elisa tulemused ei suuda ikka kogu emaettevõtet vee peal hoida :-)
:-II Vastik nimi. Peab keskenduma, et see ei ole mitte Elion.
Raisio teatas eelmise aasta kasumiks 0,05€ aktsia kohta. Ettevõte ootab, et 2005.a. võrreldav käive kasvab ja kasumlikkus paraneb. Ettevõte tõstab regulaardividendi 0,01€ pealt 0,03€ peale, lisaks makstakse 2004.a. eest 0,18€ erakorralist dividendi. Juhatus teeb aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku alustada oma aktsiate tagasiostu.

tulemused vastasid ootustele, aktsia 1% plussis.
Seevastu Outokumpu tulemused esimesel pilgul ei rõõmusta ja aktsia -2,38%
Huvitav, kas SCOX saaga hakkab lõpule jõudma...

Judge slams SCO's lack of evidence against IBM - Cnet

CNET reports that the federal judge overseeing the SCO Group's suit against IBM regarding Unix and Linux has thwarted an IBM attempt to defang SCO's claims, but he voiced loud skepticism about SCO's case. Although US District Judge Dale Kimball didn't grant that declaration, called a partial summary judgment, he sharply criticized of SCO for not producing evidence for its case in a court filing Wednesday. "Despite the vast disparity between SCO's public accusations and its actual evidence, or complete lack thereof, and the resulting temptation to grant IBM's motion, the court has determined that it would be premature to grant summary judgment," Kimball wrote. The opinion bodes poorly for SCO, intellectual property attorneys agreed. "Based on the scathing language of the ruling, it appears that SCO just barely dodged a possible knockout punch in this round," said Carr & Ferrell attorney John Ferrell. "There's very little that can be more disastrous to your case than an angry federal judge."

Cody Willard:

Looking for Trends
2/10/05 8:36 AM ET

Yesterday's selling intensified throughout the day, culminating with a final leg down in the last hour that had the markets finishing at their lows. With the mo-mo favorites like Apple and Google reversing on the day and closing sharply in the red, the momentum crowd obviously got a little bit panicky as the day wound down. Likewise, the small-caps and high-beta stocks were just trashed all day with an accelerating decline in afternoon trading.

I've noted how the market has really taken to trading in steady trends in the last year or so, with the action -- up and down -- incessant for weeks or months on end. If such a reality is to continue in the broader market, the markets will need to find their footing and begin to climb again and get back into their uptrend. Then again, it's also possible that this rally, which had been consistent in the last three weeks, is over and we have kicked back into a downtrend again.

To be clear, I'm no technical analyst and wouldn't know a breakout if the Foo Fighters sang about it or a breakdown if Tom Petty wailed about it, but as I've noted in recent columns, the group-think trading from the billions of dollars of hedge fund managers is making for some interesting dynamics in the market. And those dynamics have included these past, steady rally and sell-off phases.

I'm in no rush to do any mass buying today, but I will be looking to buy a name or two, depending on how far down they come today. A flat or up day would be best for the bulls. Another selloff of at least half a percent or so would be a victory for the bears. We'll see what pitches the market throws our way.

Net long AAPL, GOOG

Gary B. Smith:

Gapping Up

Gapping up on strong earnings/guidance: PMTI +15%, BYD +8.3% (also Jefferies, CIBC upgrades), AIRN +12%, CTSH +9%, AET +5.3%, NAPS +6%, ERES +5.4%, WFMI +5.2%, WEBX +4%, MOGN +3.6%, LEND +3.4%.... Other News: ISON +16% (announces formal launch of marketing for NeutroTest explosive detection device), AUGT +14% (KLAC offers to buy co), SLE +9% (announces transformation), VION +5% (reaches agreement on a special protocol assessment with FDA), SONS +3.6% (Raymond James upgrade), CY +3.7% (more analysts confirm Apple supply win).... Under $3: VCMP +13.5% (security courses generate momentum).

Gapping Down

Gapping down on disappointing earnings/guidance: VOCL -21%, LCCI -16.3%, NOOF -9.2%, ATAR -8.1%, ERICY -8%, WIN -6.3%, ILSE -4.6%, CYTC -4%, ULBI -3.1%, ERTS -2.4% (in sympathy with ATAR and ATVI).... Other News: ATVI -12% (hearing spot offering of ATVI looking to price), SHPGY -8.5% (requested by Canada to withdraw its key Adderall XR drug from the market -- FT), SYNA -5.3% (First Albany and Bear Stearns downgrades).

Täiesti uskumatu tegevus Alti juures... Ise jäin eemale sellest küll, aga põnevust aktsiasse lisab kohe kindlasti.

Väljaantud uudis, mille läbi lugesin tundus lausa revolutsioonilisena - kolm korda võimsamad liitiumioon akud/patareid, mille laadimine toimub vaid MINUTITEGA.
Iseenesest on mul väga hea meel selle üle, sest oleksin küll huvitatud kas või mobiili laadimisest minutitega praeguse 2-3 tunni asemel.

Oli endal isegi kiusatus 2,8 peal siseneda, kuid tundus nagu oleksin rongist maha jäänud...antud juhul vist aga raske määrata, kus rongi ots, kus lõpp. Edu neile, kui keegi seda aktsiat omas/omastas.
Hetkel siis hind 3,74 (+1,66) ja +80%.
Altair Nano (ALTI) on veel selles osas huvitav firma, et neil on neid revolutsioonilisi pressiteateid pea iga nädal! :))

sB
ALTI kohta niipalju, et avastasin ta täna kell 22 õhtul. Pisut lugemist ja uurimist ja sai selgeks.

Ostsin 4.45 peal, hetkel 4.8 - tehingutasud juba tasa tehtud ja isegi plussis. Väga kena. (Algaja kohta - see on mu teine tehing USA aktsiatega)

Uudise mõju võib tegelikult tõepoolest olla pikema ulatusega, kui 1 päev. TEhnoloogiline läbimurre on ikkagi väga suur.

Liitiumakusid kasutatakse igal pool - sülekad, moblad, digikad, mis iganes...

Kusjuures ostsin ma aktsia Yahoo! foorumis jututtude peale.

Isegi kui aktsia ei tee enam mingit suuremat tõusu, siis raha ma ei kaota, kuna panen sisse stop-orderri...
Oot oot. See on ju täitsa tore, et sul juba teenustasud kaetud ja ka stop-loss orderit kasutada, kuid ma loodan siiralt et "Kusjuures ostsin ma aktsia Yahoo! foorumis jututtude peale." oli ju ikka naljaga mõeldud!
momentum. Ausaltöeldes naljaga pooleks. Sealt sain oma ostuhuvile kinnitust (kui ka jahutust) ;)

Siiski ma usun aktsia liikumisele ülalsuunas. Kui juba SNSTA mingisuguse rannahotelli ehitamise uudise peale tõusis 158% ja hiljem veelgi edasi tõusis, siis sellise läbimurde puhul ma ei näe edasiliikumisel erilisi takistusi. (v.a. siis need, kes ostsid täna varaommikul ja hakkavad nüüd kasumeid välja võtma).

PS. Update: teenukad tasa ja 630+ =)
tahtsin veel öelda, et noist foorumitest võib siiski kasulikku leida. Näiteks soovitati seal aktsiat XDSL.OB, mida oleksin ka ostnud, kui raha alles oleks... igatahes tegi ka too aktisa väga kena tõusu 30% läbi... Endal oleksid praegu teenukad tasa.
ragulka

kas sellest ei olnud Yahoo foorumis juttu kuidas stop-loss toimib?

kui paned stopi näiteks 4.60 kohale ja homme avaneb aktsia näiteks 4.00 tasemel, siis seal Su stop ka täidetakse

pealegi ei saa LHVs alla 5 USD aktsiatele hästi stoppi panna, üldjuhul maakler tühistab sellised orderid
selle kuidas stop-loss toimib, olen suutnud ise välja mõelda. juhul, kui ka akstia langeb alla ostuhinna, usun ma, et asi läheb taas tõusule.

aga enne kui midagi teen, vaatan ja uurin asja veel kõvasti.

See ALTI näikse ka varem olevat "murdelisi" avastusi teinud tehnoloogia vallas ... 2003. aasta detsembris näiteks

krt, ragulka, eino tõesti, sa võid vabalt tõelise Buffetiga rinda pista. Paar väljavõtet su postidest:

"ALTI kohta niipalju, et avastasin ta täna kell 22 õhtul. Pisut lugemist ja uurimist ja sai selgeks."
"see on mu teine tehing USA aktsiatega"
"Kusjuures ostsin ma aktsia Yahoo! foorumis jututtude peale."
ning
aga enne kui midagi teen, vaatan ja uurin asja veel kõvasti

Einoh, ma hakkan vist vanaks jääma...

B.
Teine tehing (vabandust, kolmas tegelikult) USA turul reaalportfellis. Jälginud olen aktsiad üldse üle aasta.

Pisut lugemist ja asi sai selgeks - sellega väljendasin seda, et otsustasin osta. Mitte seda, et nüüd tean maast ja ilmast. Vabandan, kui kedagi riivasin sellega.

enne kui midagi teen, uurin asja kõvasti - homse börsipäeva kohta. Ehk enne kui otsustan mingit konkreetset sammu ette võtta, võtan päev otsa aega selle ainsa aktsia jaoks. Vabandan taaskord, kui kedgai riivasin.

EGa polegi öelnud, et kindlasti tean kõike ja mis kõik veel. Spekuleerin siis nii-öelda. Eks hiljem näeb, kas sain präänikut või piitsa.

Praegusel hetkel on ALTI ka järelturul plussis.

Muidugi ei saa keegi garanteerida homset avamishinda, mis võib olla nii kõrgemal kui ka madalamal (ajalugu jälgides on ilmselt viimasel suurem sanss...). Kui ta siis juhtub madalamal olema, peab alla neelama, mis muud. Või oodata hinnatõusu (mida ma tean, võibki ootama jääda...)

Vähemalt olen proovinud.