BÖRSIKRAHH 2025

See on ju lihtne küsimus kust bõrsilt sa seda ostsid?
Ma ootan su vastust :smile:

6 Likes

VIX:L viitab ju Londoni börsile

Ma oma postiga sinna tahtsingi jõuda, et ainult temasugune paberil kaupleja ei tea et asi mida ta USD eest ostab kaupleb hoopis Londoni börsil ulmeliste kauplemis tasudega.

Ja pole üldsegi välistatud, et siis kui tema seda ostis oli Londoni bõrs juba kinni :smile:

6 Likes

Ja mida ilma paberita kaupleja Harley sellega mõtles? Kas ma olen nii loll, et kogu oma raha olen juba ette kaotanud?

Kas sa võiksid ükskord oma ulmeliste kauplemistasuda P…se minna! Kui asi ennast ära tasub, on ju kõik korras, või mis? Ja mis see Londoni börsi kauplemispäeva sulgemine peaks tähendama kogu raha kaotamist vä?

No kui Chuck Norrisel õnnestub Burger Kingist Big Mac tellida, siis miks ei peaks Londoni börsil USA rahaga maksta saama? :smiley:

13 Likes

Kristlipp on Chuck Norrise alter ego? :laughing:

3 Likes

Olen isiklikult Londoni börsil USD eest ETF-e ostnud-müünud. Seejuures ei küsitud, kas olen Chuck Norris või mitte :joy:

chuck norriste käest reeglina ei küsitagi

1 Like

Chuck Norris on kasumi teel, VIX lendab ülesse

1 Like

Mingisugune müüt foorumites räägib, et kui see kole päev, 2. aprill, mööda saab pidi kõik jälle roheliseks ja rõõmsaks tagasi minema. On sellisel uskumusel mingisugustki alust või on tegu niisama lohutusmuinasjutuga?

1 Like

Kas seal foorumites siis ühtegi vihjet pole, millest jutt käib? Tegu võib olla päevaga, millal onu Donald pidi järjekordsetest tariifidest rääkima. Tegelikult vahet pole, mida onu Donald 2. aprillil teeb või tegemata jätab, sest sõit lõunasse börsidel jätkub niikuinii. Seda muidugi teatud tagasilöökidega, millest esimesele oleme tõenäoliselt üsna lähedale jõudnud. See on SP500 5500 piirkond, aga mingit tõsisemat põrget sealt loota ei maksaks.

Seltsimees börsiteadlast oleme valmis kuulama tunde ja tunde.

6 Likes

Kui sa pärlipüüdja ei ole, siis võid ka kuulamata jätta.

Kristi jutt on täiesti asjakohane, ja kui ta lisaks oma seletustele ka pilte juurde paneks, oleks tase juba võrreldav välismaiste foorumitega. Iga postitus selles lõimes võiks olla hariv ja teistele abiks.

1 Like

Sa räägid mingist oma tuttavast Kristist, kes siin postitab? Mis Kristi foorumi nik on?

Müüsin poole 18USD ostetud VIXL koguse hinnaga 26,50USD. Vaatame, kas saab varsti tagasi osta või siis veel müüa.

5 Likes

“Clients sold equities for the second week in a row driven by institutional and hedge fund clients selling single stocks. Private clients (retail) continued their buying streak, now back to purchasing both single stocks and ETFs …” — BofA Client Flow Trends

Tulevad huvitavad päevad börsidel. Olen enda jaoks teatud aktsiatel soovitud ostuhinna sihid paika seadnud ning eks näis, kas jõuame antud tasemete juurde. Vaba raha lükkasin eile aga Enefiti alla, et sealt ~600€ hõlptulu teenida (ost 3,316€ ja müük peaks siis 3,4€-ga olema) ehk enne peab sealt raha vabanema.
USA börsilt tahaksin nt Opera Limited (OPRA) osta, kui hind peaks 11,0-11,5 usd (eelturu hind täna 15,7 usd) vahemikku jõudma (veebibrauser, mida mul nt lapsed kasutavad ja mis on noorte seas populaarne…e/v finantssuhtarvud on samuti ilusad).
Rootsi börsil mõtlesin BONAVA AB peale (Rootsi, Soome, Baltikumi ja Saksamaa kinnisvara arendaja), kelle aktsia hind on juba praegu ahvatlev ning viimase kvartali tulem ilus. Osta võiks 7,0-7,7 sek vahemikust (eilne sulgemishind 8,8 sek). Nüüd muidugi tarbija kindlustunde teema, aga eelduslikult saab tarbija oma kindlustunde tagasi…intresside languse loogikast tulenevalt ostumõtted.
Taani börsilt NOVO Nordisk, sest ma muud ei kuule, kuidas minu tutvusringkonna naisterahvad räägivad, et soetavad ozempic`ut (hind 88€ kuus ning 6-kuulised “kuurid”. Samas kui lõpetad, siis tuleb kaal kolinal tagasi = ostud jätkuvad lõpmatuseni :)). Nähes neid koguseid, siis toote omahind eelduslikult seal 1€ juures (minu kui võhiku arusaam). Osta sooviksin ca 350 DKK hinna juures (eilne sulgumise hind 467 DKK).

9 Likes

Nu nii, enne, kui onu Donald seda jälle tegi, ostsin ennast uuesti 23USD VIXL.L pealt uuesti sisse ja samas täna müüsin teise poole 18USD pealt soetatud VIXL hinnaga 29USD. Selle peale võib öelda, et sell well, Kristlipp, sell well. Ega siin muud lisada polegi, et lend lõunasse jätkub, sest turg on üsnagi üheselt seda väljendanud.