Kohe tulevad siinse foorumi oranžide huultega poisid trumpi kaistma, et see on 7D malet kogu maakera vastu võitmas ja teised peaksid eeskuju võtma ja all hail trump.
Venelased mängivad malet.
Ameeriklased mängivad pokkerit.
Trump mängib nipsu.
Mida iganes nad mängivad, nad võiks seda kiiremini teha. Turud tahavad selgust.
Lisaks on ta Hiina poole pealt “loetav”, nagu hobune sööks käe pealt kaeru.
Jääb ka Putjast pika puuga maha.
Trump brags world leaders are ‘kissing my ass’ as tariff chaos rocks markets
Donald Trump has insisted “I know what the hell I’m doing” by imposing sweeping tariffs and bragged that world leaders are “kissing my ass” as they try to negotiate trade deals.
https://www.theguardian.com/us-news/2025/apr/09/trump-address-republicans-china-tariffs
10 aastase puhul see 4,5% pole mingi tase.
Ma arvan, et kuskil 5% või 5,2% peal on see tase kus turg hakkab kõhima ja rahandusminister Bessent FOX kanalis kätega juba vehkima.
Ja siis tahaks näha seda rämedat miinust pankade bookis!
Krt, turg hiilis selle ootel ja tuligi ära:
BREAKING: Trump: 90-day pause applies to reciprocal and 10% tariffs.
Seep ka selline nõrk reaktsioon täna, ka. VIX. Negatiivne siis
See on ainult; Non-Retaliating Countries
Aga Hiina on Usa peamine mure hetkel
Ja tundub et hiinlasele tõstetakse veel. Kuni 125%
China sees tariffs ratcheted up to 125% after retaliation
Krt jah, kui Hiina omad peale jäävad ja see asjaolu pärast eufooriat teadvustub, siis saab siit uuesti kolinaga alla tulla. Loodame, et vanamehele selgitustöö ka Hiina teemal jätkub.
Normid päevad ikka USA börsidel käes. 10% üles alla nagu nalja
“Kärbes seina peal” teenib ikka sigahästi sellise bipolaarse kriisiga.
Trumpi tänaõhtuse teate järel pöördusid USA aktsiaturud kergendusrallile. Nasdaq 100 indeks kerkis 10%, S&P 500 8% ja Dow Jones 7%. Seeläbi on indeksid tagasi tasemetel, kus oldi eelmisel neljapäeval. Suurimate tõusjate seas on näiteks Tesla (+16,9%), Nvidia (+15%), Apple (+11,5%) ja Walmart (+10%). Peaaegu kõik S&P 500 indeksisse kuuluvad aktsiad on tänu sellele täna plussis.
Kas õige hetk vabanada millestki, mille otsa kogemata istuma on jäädud? Mina näiteks Nvidia otsa.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120369540/trump-tegi-kannapoorde-ja-peatas-lisatollide-rakendamise-90-paevaks
Trumpi kamba insaiderid teenivad börsil korralikult kui teavad millal ta mingit nuppu vajutab.
See oli siis enne eilset tõusu.
Börsid lähevad varsti tagasi langusesse?
raigo176 andis ju täpse piltjuhise, millal osta/müüa.
Ma ei saa nendest eilsetest ülesostjates aru, see 3 kuud ei muuda ju midagi. Ise müüsin.
…ja enne eilset pauku.
Traderid räägivad, et info vist lekkis. Vähemalt opts turu liikumised andsid vihjeid või olid silmatorkavad.
Päeva alguses suured call ostud.
Nt. 0DTE osteti spy 510 calle, hinnaga 1.
Päeva lõpuks kauples see 30 juures.
Ja kogus oli suur.
Mulle hakkab tunduma, et oranž kasutab valget maja ära, et turuga manipuleerida. Korraldada Ameerika mäed ning need, kes teadlikud saavad “all in” olla mõlemas suunas õigel ajal.
Samas, kui tollidesõda Hiinaga jätkub, siis ma küll midagi positiivset ei näe, et turg +10% hüppama peaks. On üsna selge, et Trumpi lahmimine hiinlastele ei sobi ning mulle tundub, et valivad pigem majandusõja tee, alustuseks, enne kui relvakonflikti usa vastu astuvad - turvalisem
Uudistest jookseb korduvalt läbi, et hiinlased järgi ei anna ja on valmis kaubandusõjaga lõpuni minema. Ma mõtisklen omaette, et millise lõpuni? Kuidas see lõpp välja näeb?