BÖRSIKRAHH 2021

Sellega nõus, ma ise pakuks, et 2021 tuleb päris hea aasta lennundusele aga 2021 sügisest alates hoiaks juba eemale

Millest tuleb see arusaam, et 2021 on hea aasta lennundusele? Pigem on ju vaktsiini puudu jätkuvalt, vaktsineerituse tase madal. Piirangud püsivad ja ilmselt neid isegi suurendatakse...
Ma ise arvan, et võibolla suveperioodil tõesti toimub mingi kerge hüpe reisimises, aga aasta kokkuvõttes on ikka hull või hullem kui 2020. Paranemise märke ilmselt on oodata 2022 teises pooles. Võibolla ma olen lihtsalt pessimist :)
"Tohohtont"

Millest tuleb see arusaam, et 2021 on hea aasta lennundusele? Pigem on ju vaktsiini puudu jätkuvalt, vaktsineerituse tase madal. Piirangud püsivad ja ilmselt neid isegi suurendatakse...
Ma ise arvan, et võibolla suveperioodil tõesti toimub mingi kerge hüpe reisimises, aga aasta kokkuvõttes on ikka hull või hullem kui 2020. Paranemise märke ilmselt on oodata 2022 teises pooles. Võibolla ma olen lihtsalt pessimist :)

Ma mõtlesin eelkõige aktsiahinna mõttes. Ega ma väga ka ei usu, et 2021 saab juba kõvasti dividende. Lihtsalt minu (võibolla liigoptimistlik) ennustus on, et suvel 2021 lennufirmade käive kasvab ootamatult endisele tasemele tagasi ja selle peale ka aktsihinnad tõusevad 2020 alguse tasemele tagasi või rohkem veel. Aga 2022 tuleb see tõdemus, et hoolimata koroona praktiliselt täielikust seljatamisest pole lennufirmade käibed enam endised ja võlakoormad poovad.
No mingi selline nägemus aga täitsa võimalik, et olen liigselt optimistlik ja need protsessid võtavad veidi rohkem aega.
Märtsi lõpp tuleb huvitav, mingis suunas tuleb suurem amps, kui mitte ennem.
https://www.tradingview.com/x/o6kTjMkm/
"Visahing"

vauuuuu. kaks punast joont. hea ennustus ka muidugi. mingis suunas tuleb midagi. aitäh selle eest.
Kle rihos, mis teemat sa loed, oleks pidanud graafikule punaselt panema?
Pole kade A wedge pattern is considered to be a pattern which is forming at the top or bottom of the trend.
Sama joonis kuu graafikul https://www.tradingview.com/x/gaKhB4CK/
Mõndade inimestega kellega on reisimisest juttu tulnud on kõik pigem öelnud, et ei kavatse esimestena kohe tormi joosta ja kui, siis pigem mitte väga pikka reisi ette võtta.
Ise olen mõelnud seda, et kas kogu juhtunu ei too kaasa mingeid arenguid reisikindlustuse valdkonnas. Ise pole miskit sellist märganud, aga kuidagi arvaks, et hakatakse pakkuma juurde mingeid uusi tulesid ja vilesid.

Eks kindlasti on avanedes maailm teine. Igasugu väikesed muutused teevad lõpuks kokku miskit suuremat. Mõni õppis ehk kodus ise masinaga juukseid lõikama. Mõni teeb tööd kodust ja ei külasta enam pubi sööklat 20x nädalas.
Enda üks töökaaslanegi hakkas ise süüa tegema lõunaks kaasa kuna söökla külastamine polnud enam nii mugav jnejne.
"Visahing"

USA puhul isegi usuks. Aga mis Baltist arvata. Meil vist HAE 32 P/E aga TSLA-ni veel minna küll. Haha. Ehk börsikrahhist rääkides, räägime me ilmselt USAst. Seal see mull päris pikalt juba tõesti vist. Samas rahatrükk on ka kõva olnud. Mõni mees ootab kriisi juba 2011-st.
1. Juba hingab asi kukla, Erko ka kirjutab, et tehnoloogia out- kes vedas SPY ülesse, siis selline trendi muutus annab sellele litri SPY indeksile.
2. Ka turvasadam Coinid kukuvad täna 15-30% siin taga vast eile õhtul näpuga vibutanud Yellen.
"Visahing"
1. Juba hingab asi kukla, Erko ka kirjutab, et tehnoloogia out- kes vedas SPY ülesse, siis selline trendi muutus annab sellele litri SPY indeksile.
2. Ka turvasadam Coinid kukuvad täna 15-30% siin taga vast eile õhtul näpuga vibutanud Yellen.

Haha @ turvasadam Coinid. Ega nii ilmselt läheb jah, ei vaidle vastu. Tehnoloogias jah trend muutunud veidi.
Nonoh, varsti juba 15 minutit ja ei põrkagi va?;)
Berkshire hits all time high. Buffett muigab jälle...
Lühikeses vaates saab SPY 376 huvitav koht olema, hetkel pole ülesse trendi veel murtud. Tänase päeva koht 382 on huvitav, novembris tõusutrendi joone koht. https://www.tradingview.com/x/5T3aqMbx/
Täna oli siis test, et retaili veenda, iga - 20% on ostukoht. Paanika oli kena, sai mõne puti lukku panna.
Sul on vaja vaid paari punast päeva ja juba joostakse ukse poole.

"ymeramees"
Sul on vaja vaid paari punast päeva ja juba joostakse ukse poole.

ARK pani korraliku klotsi DDD ja SSYS alla, need aktsiad käinud korralikult alla- omasin putte eilseni.
Tulemused ka veel peale ronimas.
Not to mention $WKHS
Spac teema on kuum ja aina kuumemaks läheb.

Veidikene ajalugu kah. Mis juhtub turuga kui võlakirjad hakkavad teistpidi liikuma. Vaadates seda ajalugu siis võlakirjad pole ammu karuturul olnud.
Munger SPACide teemal.
https://www.cnbc.com/2021/02/24/charlie-munger-says-novice-investors-are-getting-lured-into-a-bubble-in-dirty-way-by-robinhood.html
Munger also sounded the alarm on the red-hot SPAC market, saying it also speaks to the speculative mania on Wall Street...

...“I don’t participate at all and I think the world would be better off without them,” Munger said. “I think this kind of crazy speculation and enterprises not even found or picked out yet is just a sign of an irritating bubble. It’s just the investment banking profession will sell s--- as long as s--- can be sold.”

Keegi siin hiljuti väljendas arvamust, et SPACid on turvalised kuni raha on veel arvel ja ühtegi ettevõtet pole veel soetatud. Tänases keskkonnas on kõik ettevõtted mida SPACid võiksid soetada täielik saast. Sest kasvuettevõtteid ei ole võimalik soetada mõistliku valuatsiooni pealt kus riskid oleksid hinna sees. Enamik neist SPACidest viie aasta pärast enam ei eksisteeri või on SPAC kaotanud 95 protsenti turuväärtusest maania tipust arvutades (ootame käte peal millal turg saab küpseks, et SPACide langusele võiks panustada).

Munger Robinhood teemal.
“It’s most egregious in the momentum trading by novice investors lured in by new types of brokerage operation like Robinhood and I think all of this activity is regrettable,” Munger said Wednesday at the Los Angeles-based Daily Journal annual shareholders meeting, which was livestreamed by Yahoo Finance.

Kahju tõesti. See on kilomeetrite kauguselt näha, et noored jäävad siin oma raskelt teenitud rahast ilma.
Minu arvamus.
Hetkel turg on kahe asjaga mööda pannud.

1. Kõrge kasvuga ettevõttetel - tegemist on logaritmilise kasvuga, mitte eksponentaalse kasvuga.
Hetkel turg on hinnastanid justkui meil oleks 10 aasta pärast 20-30 0,5 triljoni väärtusega ettevõtet. Pakun, et paljudel neist kahe kolme aasta pärast kasv aeglustub, sest numbrid lähevad suuremaks. Kergem on kasvada 40% aastas kui tegemist on miljonitega. Aga kui tegemist on 10nete miljrditega???
2. Paljudel kõrge kasvu ettevõtete kasumid - suur osa neist kõrge kasvuga ettevõtete tulevikus kasumimarginaal on ilmselt väiksem kui arvatakse. Uber jms...