BÖRSIKRAHH 2020

Ma ei saa päris hästi aru kuidas koroonaviirus on pannud finantsmaailma sellesse keskpankade safety netless keskkonda?
Co-Diagnostics, Inc. (CODX) läheb kosmosesse :)
Paar päeva tagasi, ajendatuna sellest pressiteatest (https://seekingalpha.com/news/3544966-co-diagnostics-wins-ce-mark-for-novel-coronavirus-test) mõtlesin soetada, juba oli ordergi valmis tehtud, aga siis lugesin seda https://seekingalpha.com/article/4324481-co-diagnostics-coronavirus-test-is-likely-ineffective-1-price-target ja loobusin. Nüüd muidugi kirun...
fjot, kui järgmine kord mõnda head trade'i mõttes mõlgutad, pane ikka foorumisse kah. Võimalik, et mõni meist oleks rongi peale astunud:)

Vot selline on juba olukord. Muidugi, see on hetkel suht shokk VIX reaktsioon. Hästi madalalt tasemelt.
2008 keris pikemalt ja VIX oli juba enne kõrgemal.
Onu Ott
https://www.aripaev.ee/borsiuudised/2020/02/27/soome-rahandusteadlane-naeb-kujunemas-uut-globaalset-kriisi

Kõige rohkem paneb mõtlema järgmine lausejupp: "Koroonaviiruse tõttu elab praegune finantsmaailm keskkonnas, mida isegi keskpangad ei suuda enam aidata ..."
Lisaks, nagu eile nägime, siis tundub et siin ei aita enam ka Trumpi säutsud.

mind paneb kõige rohkem mõtlema hoopis see, et Äripäeva poolt viidatud teadjamees on Aalto Ülikooli rahanduse instituudi juht Vesa Puttonen ...

vähemalt koduvabariigis ei ole akadeemiline tiitel küll garantiiks, et selle kandja arvamusel ka börsidel toimuva osas kaalu on, pigem vastupidi ...

vaata ka majandusdoktorid ja professorid Janno Reiljan, Olev Raju, Viktor Trasberg jne. ... ja majandusdoktor Ivar Soone :)

ma soovitaksin pigem vaadata, mida börsikauplemise vallas reaalselt tegutsevatel kodanikel öelda on ...

Billionaire hedge fund giant Ray Dalio thinks the roller-coaster impact of the new coronavirus on markets is likely exaggerated
302,44 on SPY MA200, mis võiks olla toeks ja asjade ostu koht, kui läbi ei lähe. Mulle meeldivad kõige küpsemad ehk punased asjad.
Visahing
302,44 on SPY MA200, mis võiks olla toeks ja asjade ostu koht, kui läbi ei lähe. Mulle meeldivad kõige küpsemad ehk punased asjad.

Kas see baseerub mõnel füüsika seadusel?
SideKick
Visahing

Kas see baseerub mõnel füüsika seadusel?

jah ikka, ütleme, et oleks juba 10m kukkunud kiirendusega 9,807 m/s² ja majade vahel on tõmmatud nöör, ikka üritad sellest kinni haarata, iseasi, kas see aitab. Aga spekuleerin, et õhtul ta saab sellest nöörist kinni (ostsin AR-i 1,29$)
Mis nüüd Ray Dalio-sse puutub siis pole ta võtnud ühtegi pikka positsiooni Usa suunal. Küll on ta ostnud arenevaid riike ja panustanud Taiwani-i etf. Lisaks on Ray Dalio maininud, et ootab -50% turu korektsiooni ja on ka maininud, et ta lühiseks müüma ei hakka ning on teinud panuse kullale.
Kui nüüd vaadata mida Ray Dalio ütles 2018 aastal Davosi majandusfoorumil ja mis turg pärast tegi siis....

Aga point on õige, et kvaliteet investoreid tasub ikka jälgida mida nad teevad mitte mida nad räägivad.
Visahing

300.65 käis ära, aga palju õnne, kes siin põrkele panustavad nagu viimased aastad on olnud...nagu ühes tuntud filmis õeldi, vara, vara veel:)
Tegelikult isegi sellise väikese kukkumise peale on osa tsüklilisi aktsiaid suht atraktiivse hinnaga, aga kuhu need veel kukkuda võivad, teab ainult jumal taevas. Näiteks RIG 3, CLF 5,9, F 7 jne.
juured
Kui pos. punases siis on hea võimalus oma positsiooniga pikaajaliseks investoriks hakata :) osta kui veri tänaval?

ma tahaks kuulda, mis kiun lahti läheb nende investorite seal, kes 10a on näinud, et turud saavad ainult tõusta- kuidas siis nüüd nii ja keegi ei vastuta. Päris huvitav, kuidas meie pensionifondide tootlus on kui langus peaks pikemalt kestma.
Pahurik nõus, võtame või selle AR ja -16%, firmal on 2 aastat gaasi hind fikseeritud ca 95% kogumahust, no brain.
Oman hetkel @35 000 ja kavatsen õhtu lõpus või 1,5 juures kinni panna. Tankerid, mis ka tsüklised ägeda swingi täna teinud.
Pensionifondidest: Kui langus pikemalt kestab, siis kiita saavad need, kes on kaua rahas istumise palju laita saanud.
Visahing
Pahurik nõus, võtame või selle AR ja -16%, firmal on 2 aastat gaasi hind fikseeritud ca 95% kogumahust, no brain.
Oman hetkel @35 000 ja kavatsen õhtu lõpus või 1,5 juures kinni panna. Tankerid, mis ka tsüklised ägeda swingi täna teinud.

trade on lhvs või mujal?
yanek
Visahing

trade on lhvs või mujal?

LHV ja pisike jupp IB, 15K läks 1,43
“I like to buy stocks. I don’t wish ill on anybody, but if they want to sell them to me cheaper, I prefer it.”
"Almost anything we own, we would like to own more of"
"You're not buying a stock, you're buying a piece of a business."
"You should always adapt your consumption to your income. You shouldn't try and adjust your income to your consumption."

https://www.youtube.com/watch?v=JvEas_zZ4fM
USAs lõpuminutitel kadus põhi ära pmst.
Visahing
Spy 3000 võeti kergelt, nii ka alla tuleb. Füüsika seadus.

Tauts
USAs lõpuminutitel kadus põhi ära pmst.

4,5% laks, 100p alla, 100 üles ja siis 130 alla, päris raju volatiivsus SP500
Huvitav on see, et kuigi selline paanika on lahti,siis kuld sisuliselt nullis ja kullatootjad on -6%, müüakse ikka kõike valimatult. Siin ongi see igasugu ETF mõju, kui tõus siis kõik lendab, kui müük, siis lendab kõik turgu.
Nasdaq siis -5% päevaga, 6 päevaga tipust -14%
SideKick
Visahing
E=mv`2

Ja kuidas on see seotud aktsiahindade liikumisega?

See on ehmatus (hinnalangus)=inimeste hulk x hirm ruudus.