Börsihai 2013

Alo,miks aktsiaid ei saa maha myya symbol VISN ,samas osta saab?
Alo,miks aktsiaid ei saa maha myya symbol VISN ,samas osta saab?
vt "ootel tehinguid"...
stp600, saab ikka müüa ka tegelt, aga hind muutub väga kiiresti (nagu VISNi puhul tavaks on saand viimasel ajal), seega võid kõrgema pakkumise nii-öelda maha magada ja kui pakkumised on odavamad, kui su limiitmüügihind, siis ei saa müüa kah. Mul õnnestus 2 aktsiat enne siiski $12.56-ga maha parseldada kuidagi, mis pole kõige hullem. Turuhinnaga ikka müüma ei hakka teda küll!
Tohoh, börsihai jäi NQ halti sisse.
Oletame näiteks, et NQ halt ei avanegi tänamängu ajaks enam (T1 praegu), siis mis?
Kõik peale 21:13 NQ tehingud tühistati, kuna reaalselt ei oleks turul selliseid tehinguid teostada. Varasemaid halte siiski ei arvestanud, sest need olid lühiajalised ning aktsia hinnale olulist mõju ei avaldanud.

Kui NQ halti ei eemaldata, siis mängu lõppedes võetakse arvesse viimane hind ehk siis haldi eelne hind.
Siis nagu vist 50% lossi :(
Ok, NQ conf on täna 8:30 ET, ehk siis pole põhjust halti jätkata peale seda.
No kuidas varasemaid halte ei arvestada ja kuidas see hinna mõjule ei avalda`?
Kui akstia läheb ülemisse halti, siis open on märksa kõrgemal, mõned punad, kui sa jälgisid mängu.
NQ, sugusel aktsial tähendas vabalt 10-15% aktsia liikumist.
Ma ise iootasin haldi ära ja ostsin 1.5puna kõrgemal
Börsihai mängus on niikuinii sees 3 minutiline intervall ning varasemad haldid kestsid ca 5 minutit. Haltide mõju aktsia hinnale antud juhul oli pigem juhuslik - peale halti avaneti nii all kui ülevalpool haldieelset taset. Lisaks on haldi järgne liikumine võrreldes päevasisese liikumisega väga väikene.
Täpsustuseks, et kuna viimane tehing tehti 21:13:16, siis hilisemad tehingud aktsiaga NQ tühistati.
Ja hoiatuseks ette, et kuna NQ aktsia on ka turu alguses halditud, siis antud aktsiaga tehtud tehingud lähevad Börsihai mängus niikaua tühistamisele kuni aktsiaga kauplemine taasavatakse.
Nojah, nüüd võib küll juba kihla vedada selle peale, et Marat Kasparov võidab. Kui ta just kogu oma kapitali täna VISNi ei investeeri ;D VISN on (kahjuks) taas vabalangemises, tundub...
Selleks korraks Börsihai lõppenud. Täname kõiki osavõtjaid! Võitjate nimed kinnitame esmaspäeva pärastlõunaks, esialgsed tulemused leitavad siit.
Pole tänu väärt! :)

Kuna teada on Börsihai esialgsed tulemused, siis siit ka (võimalik, et mitte lõplik) kokkuvõte minu 2. nädala kohta ja ka muud statistikat tänavuse võistluse kohta. Kuna nüüd on võistlus läbi, siis võib juba detailsemaks minna, kui nädalataguses kokkuvõttes.

6. päeval (ehk 21. oktoobril) ostsin USA börsilt 3 Amazoni aktsiat ja 2 Google'i aktsiat, mis kõik hakkasid ilusti tõusma, müüsin aga 2 VisionChina Media ehk VISNi aktsiat hinnaga $12.56 tükk, mis polnd kõige hullem, arvestades antud aktsia viimase nädala madalate hindadega. Kuna VISNi ja kui ma ei eksi, siis ka praktiliselt kõigi teiste mu aktsiate hinnad tõusid, siis tuli minu Börsihai suurim kasum €558.75 ning edetabelis tõusin koguni 168 kohta! (y)

7. päeval ostsin USA börsilt veel 2 edukat Google'i aktsiat ning müüsin 45 VISNi aktsiat, kõik hinnaga $13.43 tükk, mis oleks pidanud isegi tähendama kasumit, aga kuna dollar oli nädalataguse ajaga, mil ma need aktsiad soetasin, võrreldes kõvasti langenud, tuli tehingust hoopis tilluke ~€1.5-ne kahjum, aga siiski võis selle tehinguga väga rahule jääda, kahju ainult, et ei saand rohkem müüdud. Tõenäoliselt tuli päeva kokkuvõttes ka veidi kasumit ja tõusin mõned kohad edetabelis.

8. päeval ostsin USA börsilt 25 Hasbro (mänguasjade, mängude jmt tootja) aktsiat, mis tõid vist juba õrnalt kasumit, aga kahjuks ei suutnud allesolevatest VISNi aktsiatest, mis olid taas usinalt langema hakanud, vabaneda. Seega €223.71 kahjumit ja langus 28 kohta võrreldes üle-eelmise päevaga.

Jätkub...
Palju õnne Marat Kasparov, Börsihai 2013!
Hmm, ma sain aru, et kõikide võitjate nimed kinnitate esmaspäeva pärastlõunaks, aga ei, vaid Marat! Kuhu ülejäänud 49 siis jäävad?! Igatahes Maratile suured õnnitlused, or in case you don't speak Estonian very well, huge congratulations to you Marat, great job, you are a real stock guru!!! (y)

Ja veel, keegi pani mu eelmisele postitusele 2 miinust, võib-olla sellepärast, et see pooleli jäi ja seega pooli asjugi ei jõudnud kirjutada, aga mul tõesti polnd aega siis jätkata, sest hakkasin telerit vaatama ning siis kutsuti sünnale. Neile, kes pole huvitatud minu käekäigust, minge u 3 lõiku alla poole, seal ka üldisemat statistikat ja edetabeleid!
Igatahes nüüd jätkan...

9. päeval ei ostnud ega müünud tuhkagi, VISNi ju lihtsalt ei ostetud enam-vähegi normaalse hinnaga, mis teha! Kahjumit tuli VISNi languse tõttu €342.98, teised aktsiad ikkagi tõusid üldiselt. Edetabelis langesin 118 pügalat alla poole.

10. päeval müüsin 1 Google'i aktsia hinnaga $1019.81 (realiseeritud tulu/kasum €6.85), 2 Apple'i aktsiat hindadega $529.83 ja $527.71 (kasum kokku €25.91), 2 Amazoni aktsiat hinnaga $360.88 (kasum €43.04) ja 1-e hinnaga $363.98 (kasum €23.67), ning 11 Facebooki aktsiat hinnaga $52.49 (kasum €10.1). Kõigi tehingute kogu realiseeritud tuluks jäi €107.58, seega ilusti kasumis. Kahjuks ei suutnud ka viimasel päeval VISNi aktsiaid kellelegi maha parseldada ja nende hind langes veelgi märgatavalt madalamale (kui muru). Põhiliselt seetõttu tuli päev taas kahjumis lõpetada: €353.42. Sel päeval langesid ka mitmed teised mu aktsiad (mida ma ei müünud), aga võrreldes soetamishinnaga jäid kõik peale VISNi siiski plussi. Kohaliselt langesin veel 39 astet madalamale.

Isikliku osa kokkuvõtteks nii palju, et kuigi ma tegin pea kõik õigesti ja praktiliselt kõik mu aktsiad, mis mu valduses olid, tõusid, siis kahjuks oli ka 1 erand ja see oli VISN (jah, arvata oli). Seega 1 väike apsakas tekitas tohutult kahju ja nullis kogu ülejäänud hea töö ning muutis võimaliku okei tulemuse suhteliselt kehvaks, sest VISNist tuli ikkagi $1389 kahjumit! Lõpetasin seega 1739. kohal aktsiaportfelliga €18942.76, mis tähendab, et kokkuvõttes jäin 1057.24 euroga ehk ~5.3%-ga miinusesse. Positiivne on see, et kui vahepeal olin isegi viimase 9%-i hulgas, siis lõpuks jäi seljataha ligi 15% mu börsikonkurentidest. Samuti on positiivne see, et koguni 20 LHV ja LHV panga töötajat jäi seljataha ning nende näol on hoolimata sellest ebaõnnestumisest tegu ikkagi oma ala asjatundjatega! Kusjuures Kalamälu 2013 ja Kertu Hansen jäid isegi 2000 hulgast välja. LHV-katest jäid minust taha poole veel nt Risto Sverdlik, Nelli Janson ja Alo Vallikivi (selles järjestuses). Ka teine Kasparovitest jäi kaugele seljataha ;)

Kiitus Eve Vahterile LHV-st ja Kristi Lepikule LHV Pangast, kes lõpetasid vastavalt 2. ja 6. kohaga, olid LHV parimad ning päästsid LHV au (kuigi nad auhindu ei saa)! Top 10 lähedale jõudis LHV tegijatest veel Kristo Oidermaa ja top 50-sse mahtus ka Kristel Roostfeldt. Siit ka pealiskaudne järeldus, et LHV-s on naised paremad aktsiaturugurud kui mehed (mitte, et see oleks mehed naiste vastu, aga lihtsalt huvitav seik) ;]
Top 10-s lõpetasid veel sellised aktsiaärikad nagu (alates 3.-st kuni 5.-ni) Rain Mölderkivi "monika", Indrek Tammaru "Pesukaru" ja Silvar Savolaineni "Must raha" -- nii et ka musta rahaga võib tippu jõuda ;P
7.-10. kohani Rene Rannamägi "rene", Aivar Õepa "Biznesplan 2013", Robert Ruksis "FarmForFame" ja Aimar Aviste "moosivaras".

Lisaks tooks välja suurimad tõusjad ehk parimad ühe päeva aktsionärid (enamikul vaid konto nimi, sest nad polnd top 50-s), kes tõusid ühe päevaga (1. nädala viimasel päeval) sõna otseses mõttes selgelt üle 1600 koha (seda tabelit te kuskilt mujalt ei leia, kui keegi mind ei kopeeri!):
1) "oberst" tõusis 1852. kohalt 70.-ks ehk 1782 kohta
2) "Elu on lill, kui veres promill." 1842. --> 107. e 1735
3) "Lucabonini" 1773. --> 87. e 1686
4) "skudrupūznis" meeskonnast skudrulāči 1741. --> 58. e 1683
5) "Hevymetalkäisinsi**a..." meeskonnast normaalne 1749. --> 84. e 1665
6) "kelione" 1881. --> 220. e 1661
7) "arrowitz 2013" 1711. --> 69. e 1642
8) "MariaRyz" meeskonnast MariaRyz 1704. --> 71. 1633
9) "ieevva" 1786. --> 156. 1630
10) Kurmet Ossipi "ossip" 1672. --> 43. 1629

Mainin ära, et kokku oli jälgitaval päeval minu andmetel 22 aktsionäri, kes suutsid 1 päevaga tõusta üle 1500 koha.
Mida see viimane edetabel näitab? Kas nad peaksid olema paremad aktsionärid kui ühepäeva "suured kukkujad"?
driv4r, ma pakun puusalt tulistades, et negatiivseid oled saanud selle eest, et:
1) väljendad end nagu teismeline, kellele ema on uued Nike tossud ostnud
2) tunnistad, et oled "sellel alal noob", kuid näiteks kiitled sellega, et oled suvalisel mängu hetkel enamikest LHV töötajatest eespool
3) pead selles teemas enda mängutehingute börsipäevikut (mis iseenesest oleks väga hea mõte, kui see oleks midagi sarnast, mida abesiki siin mõnda aega tagasi tegi)
MSM
Mida see viimane edetabel näitab? Kas nad peaksid olema paremad aktsionärid kui ühepäeva "suured kukkujad"?

Jah, muidugi. Suured kukkujad on saanud suure kahjumi, seega teinud valesid otsuseid, aga need aktsionärid selles tabelis on sel päeval pannud nii-öelda täkkesse selle asjaga ja saanud suure kasumi. Sellepärast nad väärivadki minu arvates mainimist. Ja ka sellepärast, et üldised parimad 50 saavad ka autasu, aga neid, kes suutsid ühel päeval parimad olla, ei tituleeri keegi, nii et see viga on parandatud, vähemalt on nad välja toodud ;)
Kaur
driv4r, ma pakun puusalt tulistades, et negatiivseid oled saanud selle eest, et:
1) väljendad end nagu teismeline, kellele ema on uued Nike tossud ostnud
2) tunnistad, et oled "sellel alal noob", kuid näiteks kiitled sellega, et oled suvalisel mängu hetkel enamikest LHV töötajatest eespool
3) pead selles teemas enda mängutehingute börsipäevikut (mis iseenesest oleks väga hea mõte, kui see oleks midagi sarnast, mida abesiki siin mõnda aega tagasi tegi)

Vastuseks neile väidetele.
1) Võimalik, sest esiteks ma võtsin Börsihaist 1. korda osa, seega minu jaoks oli see uhiuus, ja teiseks, siin on väga vähe igasugust statistikat avaldatud ja oma või teiste käekäiku kommitud, nii et miks mitte. Lisaks olen ma ise suur statistikahuviline.
2) Seda ma pole küll kunagi öelnud, et ma olen enamikust LHV töötajatest eespool, see on puhta vale. Ja viimased postitused olid siiski mängu lõpu kohta, mitte suvalise ajahetke kohta, nii et see 2. väide on sul jah puhta mööda.
3) Jaa, midagi sinna kanti, aga mis selles negatiivset on? Kahjuks ei tea seda abesiki teemat.

Hmm, ka viimasele postitusele taas mõned negatiivsed, aga õnneks ka 1 positiivne hinnang, hea seegi :) Samas need pole mulle esmatähtsad, sest ei mängi siin just suurt rolli, tundub.
Selleks, et see suur liikumine üles teha, ei olnud vaja muud, kui mööduda nendest, kes lillegi ei liigutanud.