AloV Teisele ja kolmandale küsimusele on vastuseks valuutakursi muutus. Kuna konverteerime müügist saadud dollarid keskkursiga eurodeks (ja ostude puhul vastupidi), siis ei ole portfell kaitstud valuutariski vastu. Lisaks tuleb arvestada ka 0,1% teenustasuga, mis portfelli tehingute puhul arvestatakse.
Okei, teenustasuga ma arvestasin, see on seal täpselt kirjas kah, küll mitte koondväljavõttes aga 'väärtpaberitehingute' all. Ülejäänud läks kõik siis kursimuutuse kraesse. Aga minu soovitus oleks koondväljavõttes näidata peale 'Muutus täna' protsendi ka (1) rahalist muutust, sest päeva alguse koguvarasid samal lehel ei näita või (2) päeva alguse koguvarasid või mõlemaid -- see teeks asja lihtsalt lihtsamaks. Praegu peab päeva alguse koguvarasid vaatama kas enda isiklikest märkmetest või edetabelist (lisades 1000).
ymeramees Kasparovite vastu ei saa. Üks võtab turult kogu raha ära ja teisele peab turg IOU välja kirjutama :)
Hmm, ma ei tea täpselt kuidas see käib. Aga võib-olla nad saavad tõesti koostööd teha nt üksteisele müües ja nii...
Ostu- või müügitehingut ei saa tühistada. Valides "tühista" (see ristike) annab valikuteks "tagasi" ja" Eelvaade". Valides viimase ei saa muud teha kui vajutada "Kinnitan" või "tagasi". Surnud ring.
ymeramees Kasparovite vastu ei saa. Üks võtab turult kogu raha ära ja teisele peab turg IOU välja kirjutama :)
Hmm, ma ei tea täpselt kuidas see käib. Aga võib-olla nad saavad tõesti koostööd teha nt üksteisele müües ja nii...
Ymeramees, see tegelt nii käibki, üks vend bidib ja ostab ülesse, teisel juba hais long ja 2puna kõrgemalt müüvad maha nii hais kui lives, ja sedasi uue lainega ja siis löövad po stakanu kokku
Ma eeldan, et trent21 osaleb ka ise siis Börsihais ja ostis ning nüüdseks vast müüs aktiivselt VISNi... Keegi teab, kas ta ka edetabelis heal kohal on?
Killhoven Selge, ma lootsin, et ootel tehingut ikka saab tühistada (äsjaloodud ja neid, mille tehingud ei kajastu veel kontol).
Kle, ma ise üritasin üht tehingut enne tühistada ja kuigi siis see ei näinud toimivat, siis nüüdseks on tühistatud. Võimalik, et see võtab lihtsalt 15 minti aega ;}
Kas LHV töötajad on kokku leppinud et teevad võistluse, kes kõige suurema miinuse korjab? Panin tähele, et börsihai tabelilõpus on päris palju LHV töötajaid... :D
Fish Kas LHV töötajad on kokku leppinud et teevad võistluse, kes kõige suurema miinuse korjab? Panin tähele, et börsihai tabelilõpus on päris palju LHV töötajaid... :D
Njaa, olen ka märganud, et neid seal lõpuosas päris palju, kuna langesin isegi sinna kanti eilseks hommikuks (VISN, mis seal muud) ja täna veelgi veidi alla poole, aga LHV ässasid on minust ikkagi vist 11 hetkeseisuga tagapool. Samas ma plaanin ise lähiajal taas tõusma hakata, nii et LHV tegijaid saab vast veelgi enam selja taha jäetud ;)
Aga nt Kristi Lepik on ju päris eesotsas, nii et võib-olla osal LHV-katel pole asjad lihtsalt õnnestunud nii hästi, kui loodetud...
Väike nädalakokkuvõte siis, aga liiga detailseks ei lähe... Plaanipäraselt suutsingi eile edetabelis veidi (49 kohta) üles poole rühkida, kuigi pean tunnistama, et lootsin enamat. 1. päeval ühtegi tehingut ei sooritanud ja seega alustasin teist päeva 12000 euroga ning jagasin suure kambaga 983. kohta. 2. päeval ostsin USA börsilt 3 erineva firma aktsiaid, sealhulgas raketina tõusnud VISN. Kui ma ei eksi, siis kõik teised mu aktsiad tõusid kah. Samuti jõudsin ~134 euroga kasumisse ning tõusin 206 kohta. 3. päeval ostsin USA börsilt Nokia aktsiaid, VISN aga kukkus kolinal ja ei saanud teda enne müüdud! Seega kahjum ~466 eurot ja vabalangesin üle 900 koha. 4. päeval ei suutnud midagi osta, sest hinnad tõusid kibekiiresti, aga VISNi kukkumine isegi kiirenes (-19%). Kahjum ~617 eurot, aga tagumises osas heitlus hõredam, nii et langesin vaid 72 kohta. 5. päeval ostsin USA börsilt Inteli aktsiaid, tahtsin veel paar purakat soetada, aga hinnad tõusid jälle nii kärmelt, et ei saand reele. Siiski kõik mu aktsiad (isegi VISN) tõusid, seega kasumit ~243 eurot ja 2-päevane mõõn sai lõpetatud. Tõusin siis 49 kohta, nagu juba eelpool mainitud sai. Kui vahepeal olin lausa viimase 9%-i hulgas, siis nüüd olen ka viimase 12%-i hulgast välja jõudnud.
LHV töötajaid on nüüd tõesti veelgi rohkem selja taga, nagu ma eelmises postituses lootsin: koguni 17! Kusjuures 5 neist on lausa 20. ehk viimases sajas ja Alo Vallikivi LHV-katest viimane ehk 1941. Nii et ma polegi siis nii kehv midagi, kui asjatundjaid ka tahapoole jääb ;] Kokku on osavõtjaid praegu 1963, aga neid tuleb iga päevaga juurde, kuigi see kasv samas järjest väheneb. Kasparovite koha pealt nii palju, et need kes ennustasid nende kaksikvõitu, on küll mööda pannud, sest 2. neist on langenud nii hullult, et on nüüd minustki taga pool ja ei usu, et tal päris tippu enam asja on. 1. Kasparov ehk Marat on küll päris soliidse edu sisse saanud, aga temalgi võib viltu vedada, nii et ma talle veel võitu ei annaks. Ei saa mainimata jätta ka Kristi Lepikut, kes on küll Maratist selgelt maas, aga on endiselt kindlalt 2. kohal ja lõdvalt LHV parim (järgmine on juba 2. sajas) ning 5 päevaga 5636.35 euroga (boonused välja jäetud) aktsiaportfelli kasvatada pole ka naljaasi! (y)
driv4r, see, et Vallikivi tagaotsas on hetkel, ei näita mitte asjatundmatust, vaid õigeid valikuid, võimet ka võita teinekord, sest tehtud valikud vähemalt korralikult liikunud, küll vales suunas. Aktsiamängus tuleb olla kullas või mullas, see pole päris elu. Pealegi suure liikuja leidmisel tuleb aktsiamängus tõusule panustada, sest lühikeseks müük on ju aktsiamängus keelatud. Seega mõned valikud võivad olla reeglite poolt peale surutud, kuigi võid teada, et languseks on tõenäosus suurem.
Samas liinis jätkates, kas oleks võimalik aktsiamängu lubatud aktsiate listi lisada PRKR? See praegu vastab täielikult reeglitele.
enamus tegelasi kes mängus võidu poolepeal on mõni aasta tavaliselt ka kusagil tagaotsas istunud. On tehtud ka meeletuid tõuse põhjast ja meeletuid kukkumisi põhja.
safig driv4r, see, et Vallikivi tagaotsas on hetkel, ei näita mitte asjatundmatust, vaid õigeid valikuid, võimet ka võita teinekord, sest tehtud valikud vähemalt korralikult liikunud, küll vales suunas. Aktsiamängus tuleb olla kullas või mullas, see pole päris elu. Pealegi suure liikuja leidmisel tuleb aktsiamängus tõusule panustada, sest lühikeseks müük on ju aktsiamängus keelatud. Seega mõned valikud võivad olla reeglite poolt peale surutud, kuigi võid teada, et languseks on tõenäosus suurem.
Samas liinis jätkates, kas oleks võimalik aktsiamängu lubatud aktsiate listi lisada PRKR? See praegu vastab täielikult reeglitele.
No kui Vallikivi nt lõpuks top 50-sse välja jõuab, siis tunnistan, et ta on teinud õigeid valikuid, kuid praegu sellist muljet ei jää. Samas möönan, et ei ole kordagi väitnud, et ta on asjatundmatu, seda kindlasti mitte.