Börsiaasta 2011

Millegipärast laiaulatuslik tõus/window-dressing viimastel minutitel täna:

ARC 5,21->5,30
BLT 1,362->1,379
EEG 1,54->1,637
MRK 9,20->9,32
NCN 1,380->1,388
OEG 1,520->1,528
PRF 0,883->0,898
TAL 0,801->0,805
TVE 8,68->8,80
x-ndat korda tänavu alustab OMXT plussis aga ei jaksa vastu pidada kui päev möödub.

nasdaqomxbaltic.com

kauppalehti.fi
A housing recovery will probably begin within a year or so. In any event, it is certain to occur at some
point. Consequently: (1) At MiTek, we have made, or committed to, five bolt-on acquisitions during the past
eleven months; (2) At Acme, we just recently acquired the leading manufacturer of brick in Alabama for
$50 million; (3) Johns Manville is building a $55 million roofing membrane plant in Ohio, to be completed next
year; and (4) Shaw will spend $200 million in 2011 on plant and equipment, all of it situated in America. These
businesses entered the recession strong and will exit it stronger. At Berkshire, our time horizon is forever.
http://www.berkshirehathaway.com/letters/2010ltr.pdf
lk13

Huvitav. Buffett usub kinnisvarasektori taastumisse ja investeerib korralikult materjalidetootjatesse. Buffett annab oma ennustusi tavaliselt korraliku varuga (konservatiivne).
Radioaktiivne kraam ARC,BAL on märtsi reaktori põhjadest läbi vajund,teistel on veel omajagu minna.
Juhul kui Tallinna Börsile tuleb KORRALIK IPO, siis tekib minu arvamusel selline paradoks, et olemasolevate aktsiate hinnad hoopis saavad sellest tugi. Eks normaalsetel tingimustel oleks oodata teiste aktsiate müügisurve, aga Tallinnas on Börs ise, ehk tema väiksus, peamiseks probleemiks. Seega uus ettevõte tõstaks huvi terve börsi vastu.
Igav, praeguseks OMX Tallinn aasta algusest -0,44%.
nordnet?
huvitav, kas seal kliendiks hakkamine käib lihtsalt?
Üllatav uimasus ja vaikus kuigi eeldus 10% põrkeks on siit päris hea.Kaks kuud langust on muutnud tasemeid iga päevaga atraktiivsemaks.Q1 tulemuste teatamiseni mõni nädal,ilmas börsid teevad uusi tippe.Kõik märgid viitavad kiirele kasvule,isegi sisetarbimine saab jalgu alla.Eesti majanduskasvu selle aasta prognoosi võiks isegi tõsta.Praegustelt tasemetelt aasta lõpuks 35-40% täitsa võimalik .Ega laiad massid enne ostma tule kui börs juba kuu rallind ja Äripäev sellekohase punkti ilmutand,siis on hilja juba.
Aivo, Su sentiment on selline natuke hüplev. Aga ma loodan, et oled sedapuhku õigel teel. Ainult nii hullu tõusu ma küll ei suuda uskuda.
Paljud börsivälisdes firmad on teatanud juba korralikest Q1 kasumitest, ning Tallinki paat on ka täna liikuma saadud, seega mina pakuks ka maisse väikest rallit, ja seda juba enne Q1 tulemuste avaldamist.
tallink peaks järgmisena avaldama ikka Q3-e
Decibel, kas see on su esimene aasta börsil? (retooriline küsimus, ma tean, et pole) Suvi pole rallide aeg, sest fondijuhid on soojal maal ja väikeinvestorid niidavad majataga muru...sell in may and go away tähendab, et suvel pole likviidsust ja see viib seisakuteni hindades, mis muidu võikski palju kõrgemal olla.
. o O (aktsiad võivad tõusta ka madalate käivetega)
Jah, ebalikviidsus toimib mõlemas suunas ja mõni aktsia võib teha müstiliselt +30%, mis ei tähenda, et oma portsudele ostja leiab aga vaadates tõele näkku, siis lühemas perspektiivis võib turg olla voting machine (suvel) kuid pikas perspektiivis on ta ikkagi weighing machine ja alles sügisepoole leiavad aktsiad oma õige väärtuse.
Koduturu üldine vähelikviidsus on täiendav põhjus, miks suvele võiks tõusva majanduse tingimustes vastu minna ilma aktsiaid müümata. Sügisel tagasi ostes võib vabalt summa summarumis õhukese turu korral hoopis kahjumit saada.

Muide, mis eelmise aasta sell in May tüüpidest sai?
sell in may ei toimunud väga baltikumis. mujal aga ideaalselt ja juba viimased 3 aastat.
Varem või hiljem, poisid...varem või hiljem töötab see siin ka...
hetkel töötab nii et vile taga