Kel mammonaihalus lahelugemist pärsib, sell sinna asja pole:
http://pajatused.cafe.ee/
Blog on kiidu(ja muidugi lugemist)väärt!
eesti blogide nimekiri
http://blog.tr.ee/
http://blog.tr.ee/
Huvitav teema.
to jyriado - kõik taandub lõpuks rahale :)
Kuna töötan meedias, on ka siin suht huvitav jälgida suhtumist uude meediasse. Võiks öelda, et vanad peerud, kes hiiri ja muid närilisi pelgavad, ei suuda kuidagi pastakast loobuda. Ei suuda mõttega harjuda, et kui sinu artikkel on veebis või mitte veebis, siis teeb see ühe ja sama välja, ainult et ühel juhul saavad sind inimesed kommida ja teisel juhul jätavad nad selle enda teada. Pelgavad komme nagu tuld.
Ei saa varjata, et letede arendustegevus uuest meediast kõrvale vaataks. Blogide vastuolu leitakse selles, et ajakirjanik on oma hariduse eest maksnud ja traditsiooniline ajakirjandus allub teatud ajakirjanduslikele reeglitele, samas blogimeister on asjaarmastaja ja oma artiklites seda nö nähtamatut kvaliteeti ei oma. Seega, peab vastama küsimusele, mida tahab tarbija? Mille eest on ta nõus maksma? Kvaliteedi eest või mitte? Mida tarbija ostab? Blog on tavaline veebileht ja ta peabki oma olemuselt tasuta olema, sest ta ongi alternatiivne meedia, millega ei saa traditsioonilisel viisil suurt raha teenida. Kas Eestis on mõni firma, kes sooviks minu tavalisse Büroomaailmast ostetud kalendermärkmikusse 1lk reklaami osta?
Samalal ajal ajaleht garanteerib kvaliteetse, tõese info põhjal avaldatud uudise. Tarbija tuleb näiteks EPLi või Postimehe võrguväljaandese uudist lugema ja saab tõese info kiire vaevaga kätte. Ja ta ei ole nõus maksma isegi uudiste lugemise eest. Olen seda analüüsinud ja mõõtnud ühest ja teisest nurgast.
Kas selle eest saame raha küsida:
* Keskmine külastaja külastab ühte uudistelehte ca 3 korda nädalas
* Käib lehel kell 8, kell 13, 16 ning veedab seal max 15 minutit
Blog saab teenida raha küll, kuid sellisel juhul, kui ta on üha vähem blog või on üliblog. Siin tuleb mängu juba nišš. Isegi kui sa oled 50 000 erineva lugejaga veebipäevik, kehtivad ka sulle samasugused ärimudelid nagu teistele. Seni ei ole avastatud muid mudeleid veebis kui 1] reklaamimüük 2] tasuline sissepääs 3] toodete müük 3] affiliate programm või lõpeks 4] küsid annetusi.
Asi on erinevate mudelite läbi mängimises. EPL pani oma kommentaarid lukku, nende arv kahanes trastiliselt, mida teeb reklaamimüük. ÄP tegi uudiste lugemise tasuliseks, reklaamimüük kukkus. Postimees avas oma lehe 2 aastat tagasi taas kõigile lugemiseks, reklaamimüük vohab, lugejaskond kasvab. Jürvetson või Hõbemägi võiks oma blogid tasuliseks teha ja me saame kohe aimu, millisel viisil see mõju avaldab.
Võimalus on see, et kirjutad nii head blogi, et ajalehel ei jää muud üle kui sulle lihtsalt maksta ja sind enda külge tõmmata ning blog muutub meedia osaks. Nagu juhtus ühe tehnoloogiablogiga. Aga, nüüd ei ole sa enam blogger või oled ikkagi ajakirjanik? Kuidas aga muutub asi siis, kui veebis kolamine muutub üldiselt maksuliseks? Ehk maksta tuleb nö autoritasu iga erineva veebilehe külastamise eest. Sellisel juhul hakkab tarbija veel enam valima, mida tema ostukorv sisaldab. Huvitav teema :)
to jyriado - kõik taandub lõpuks rahale :)
Kuna töötan meedias, on ka siin suht huvitav jälgida suhtumist uude meediasse. Võiks öelda, et vanad peerud, kes hiiri ja muid närilisi pelgavad, ei suuda kuidagi pastakast loobuda. Ei suuda mõttega harjuda, et kui sinu artikkel on veebis või mitte veebis, siis teeb see ühe ja sama välja, ainult et ühel juhul saavad sind inimesed kommida ja teisel juhul jätavad nad selle enda teada. Pelgavad komme nagu tuld.
Ei saa varjata, et letede arendustegevus uuest meediast kõrvale vaataks. Blogide vastuolu leitakse selles, et ajakirjanik on oma hariduse eest maksnud ja traditsiooniline ajakirjandus allub teatud ajakirjanduslikele reeglitele, samas blogimeister on asjaarmastaja ja oma artiklites seda nö nähtamatut kvaliteeti ei oma. Seega, peab vastama küsimusele, mida tahab tarbija? Mille eest on ta nõus maksma? Kvaliteedi eest või mitte? Mida tarbija ostab? Blog on tavaline veebileht ja ta peabki oma olemuselt tasuta olema, sest ta ongi alternatiivne meedia, millega ei saa traditsioonilisel viisil suurt raha teenida. Kas Eestis on mõni firma, kes sooviks minu tavalisse Büroomaailmast ostetud kalendermärkmikusse 1lk reklaami osta?
Samalal ajal ajaleht garanteerib kvaliteetse, tõese info põhjal avaldatud uudise. Tarbija tuleb näiteks EPLi või Postimehe võrguväljaandese uudist lugema ja saab tõese info kiire vaevaga kätte. Ja ta ei ole nõus maksma isegi uudiste lugemise eest. Olen seda analüüsinud ja mõõtnud ühest ja teisest nurgast.
Kas selle eest saame raha küsida:
* Keskmine külastaja külastab ühte uudistelehte ca 3 korda nädalas
* Käib lehel kell 8, kell 13, 16 ning veedab seal max 15 minutit
Blog saab teenida raha küll, kuid sellisel juhul, kui ta on üha vähem blog või on üliblog. Siin tuleb mängu juba nišš. Isegi kui sa oled 50 000 erineva lugejaga veebipäevik, kehtivad ka sulle samasugused ärimudelid nagu teistele. Seni ei ole avastatud muid mudeleid veebis kui 1] reklaamimüük 2] tasuline sissepääs 3] toodete müük 3] affiliate programm või lõpeks 4] küsid annetusi.
Asi on erinevate mudelite läbi mängimises. EPL pani oma kommentaarid lukku, nende arv kahanes trastiliselt, mida teeb reklaamimüük. ÄP tegi uudiste lugemise tasuliseks, reklaamimüük kukkus. Postimees avas oma lehe 2 aastat tagasi taas kõigile lugemiseks, reklaamimüük vohab, lugejaskond kasvab. Jürvetson või Hõbemägi võiks oma blogid tasuliseks teha ja me saame kohe aimu, millisel viisil see mõju avaldab.
Võimalus on see, et kirjutad nii head blogi, et ajalehel ei jää muud üle kui sulle lihtsalt maksta ja sind enda külge tõmmata ning blog muutub meedia osaks. Nagu juhtus ühe tehnoloogiablogiga. Aga, nüüd ei ole sa enam blogger või oled ikkagi ajakirjanik? Kuidas aga muutub asi siis, kui veebis kolamine muutub üldiselt maksuliseks? Ehk maksta tuleb nö autoritasu iga erineva veebilehe külastamise eest. Sellisel juhul hakkab tarbija veel enam valima, mida tema ostukorv sisaldab. Huvitav teema :)
AOL buys weblogsinc
10/6/2005 8:46 AM EDT
AOL bought weblogs inc this morning for $25 million dollars. Weblogs inc is an aggregation of blogs run by experts in various fields including blogs on Cancer, Apple, Music, Technology, etc. One of the blogs is run by Weblogsinc investor Mark Cuban
10/6/2005 8:46 AM EDT
AOL bought weblogs inc this morning for $25 million dollars. Weblogs inc is an aggregation of blogs run by experts in various fields including blogs on Cancer, Apple, Music, Technology, etc. One of the blogs is run by Weblogsinc investor Mark Cuban
huvitav, kas te ise investeerimispäevikut peate (lauasahtlisse)?, kes enda nimel kaupleva. mida ostetud, miks, millised valikud läbi kaalutud. aasta \ kuu pärast, kas ostud kasulikud (blog= päevik)
mina kasutan blog just selleks. Hea ise vaadata ja ka teistega jagada + voimalus, et sa sellest ilma j22d voi selle 2ra kaotad on yliv2ike, paberid kaovad ju kogu aeg kuhugi...
Siin üks treiderite blog
http://www.tradingmarkets.com/site/blog/
ja siin õng blogide leidmiseks
http://blogsearch.google.com/blogsearch
http://www.tradingmarkets.com/site/blog/
ja siin õng blogide leidmiseks
http://blogsearch.google.com/blogsearch
Minu hobiks on kirjutamine. Blog on ka olemas, kuid täiesti sisutühi;) Ma ei taha sedasi oma parimaid pärle avaldada, mis sest, et sel vaid paar-kolm lugejat on... ent idee blogimisega raha teha? Tõenäoliselt kannataks selle all autori loominguline sõltumatus.
veel üks vorm meediat internetis
www.writeboard.com
ja kiiremad on võtnud juba kasutusse
Eesti Ajakirjanike Liidu seminar Eetika ja internet
Marek Strandberg ja Peeter Marvet Ajakirjanduse rollist ja funktsioonist mälu kujundajana
http://123.writeboard.com/1ef5e5ccaea60854e
rapool:mälu
www.writeboard.com
ja kiiremad on võtnud juba kasutusse
Eesti Ajakirjanike Liidu seminar Eetika ja internet
Marek Strandberg ja Peeter Marvet Ajakirjanduse rollist ja funktsioonist mälu kujundajana
http://123.writeboard.com/1ef5e5ccaea60854e
rapool:mälu
Delfi otsustas ka blogiruumi hakata pakkuma inimestele. Ei tea kuidas nad siis nii pika taipamisega olid? Blog.delfi.ee pakub katust!
haruldaselt kole näeb see blog.delfi.ee välja!
täiesti nõus, ma jeee tahaks omale delfi logoga blogi:P öök
Ja Rate.ee on hakanud pakkuma blogiteenust eesti veebis (st hakanud hoolitsema igapäevase huumoriannuse eest). :) Rate blogid
Niiiii , polegi eriti siia midagi kirjutada .. Ainuke asi see , et nagu mulle tohutult meeeeeeldib Tokio Hotel , räigelt raske uskuda , sest tavaliselt ma ei kuula sellist muusikat ja värki .. Et siis nagu , eriti palju meeeldivad kaksikud ! ;) Aga eem , liiga palju meeldib Tom .. Aiii rsk , kui heaaa .. Enivei nagu , mulle pole ükski bänd nii meeldinud .. Kahju küll , kui sulle kessa seda loed , ei meeldi Tokio Hotel , aga ma arvan , et piisab sellest kui mullegi meeldib , onju ! :)
Etnagu , kellel midagi Tokio Hotel'i vastu on , siis räigelt kahju , sest ma pakun , et nad on ka lihtsalt inimesed , mitte midagi muud .. Eksjuu :D .. Ahh mai viitsi rohkem kirjutadagi :D :D :D .
Davaii , tsauks ja ole äge ;) .
Tõeline huumor.
Niiiii , polegi eriti siia midagi kirjutada .. Ainuke asi see , et nagu mulle tohutult meeeeeeldib Tokio Hotel , räigelt raske uskuda , sest tavaliselt ma ei kuula sellist muusikat ja värki .. Et siis nagu , eriti palju meeeldivad kaksikud ! ;) Aga eem , liiga palju meeldib Tom .. Aiii rsk , kui heaaa .. Enivei nagu , mulle pole ükski bänd nii meeldinud .. Kahju küll , kui sulle kessa seda loed , ei meeldi Tokio Hotel , aga ma arvan , et piisab sellest kui mullegi meeldib , onju ! :)
Etnagu , kellel midagi Tokio Hotel'i vastu on , siis räigelt kahju , sest ma pakun , et nad on ka lihtsalt inimesed , mitte midagi muud .. Eksjuu :D .. Ahh mai viitsi rohkem kirjutadagi :D :D :D .
Davaii , tsauks ja ole äge ;) .
Tõeline huumor.
momentum,
Kuidas küll sa sellele lehele sattusid?
Kuidas küll sa sellele lehele sattusid?
eks naine näitas :P
või teeb blogide alast uurimistööd :)
Samas see ju üks parimaid andmebaase inimeste kohta
või teeb blogide alast uurimistööd :)
Samas see ju üks parimaid andmebaase inimeste kohta
1) No ma üritan ikka erinevatel ühiskonda mõjutavatel (digi)nähtustel silma peal hoida. Nii Rate.ee kui blogindus on nähtused ja protsessid. (Rate.ee blogide leht vihjati, kontot ei oma ja ei halda ning püsikülastaja ka õnneks ei ole.)
Kas pole õudne et inimesed väljendavad oma mõtteid nii:
Et nagu jah . :P
Tere päevik! :)
Mh..nii..mõtlesin ...et kirjutan kaa siia midagiiiii siis :D
Et nagu jah .
ähäh.
teen kiiresti , lähen poodi kohe! :P
Et siis nagu lisage sõbrakasse ja muudesse kohtadesse :D
Blokkimisegaaaa on nagu nii , et kui blokid , saad bloki vastunoh.:)
ja siis kui lisate sõbakasse siis võiks nagu iseloomustada kaa onju.:)
IRW..:D
no..ma ei tea...aga üks palve..kui lisate tähelepanulisti siis võiks mulle märku anda..eks!?
looodan , et saite mu jutust arujah.
Et jurmàla ruulib :P
njh..kommenteerige!!!!=]
Vv? =D
Pühendage mulle pilte kaaa (})*kallipai*
2) Head huumorit on ikka tore vaadata/kuulata. Ma iga hommik loen kioski küljes kollasel SL Õhtulehe lipul olevat päeva pealkirja ja mõtlen et tõepoolest on inimesi kes SL Õhtulehte kvaliteetpäevaleheks peavad. Ja päev on kohe rõõmsalt alanud.
KADRIORGIA: VIIMAKS HAKKB KA PÄID LENDAMA.
Bwha-haha-haaaa :)
Kas pole õudne et inimesed väljendavad oma mõtteid nii:
Et nagu jah . :P
Tere päevik! :)
Mh..nii..mõtlesin ...et kirjutan kaa siia midagiiiii siis :D
Et nagu jah .
ähäh.
teen kiiresti , lähen poodi kohe! :P
Et siis nagu lisage sõbrakasse ja muudesse kohtadesse :D
Blokkimisegaaaa on nagu nii , et kui blokid , saad bloki vastunoh.:)
ja siis kui lisate sõbakasse siis võiks nagu iseloomustada kaa onju.:)
IRW..:D
no..ma ei tea...aga üks palve..kui lisate tähelepanulisti siis võiks mulle märku anda..eks!?
looodan , et saite mu jutust arujah.
Et jurmàla ruulib :P
njh..kommenteerige!!!!=]
Vv? =D
Pühendage mulle pilte kaaa (})*kallipai*
2) Head huumorit on ikka tore vaadata/kuulata. Ma iga hommik loen kioski küljes kollasel SL Õhtulehe lipul olevat päeva pealkirja ja mõtlen et tõepoolest on inimesi kes SL Õhtulehte kvaliteetpäevaleheks peavad. Ja päev on kohe rõõmsalt alanud.
KADRIORGIA: VIIMAKS HAKKB KA PÄID LENDAMA.
Bwha-haha-haaaa :)
See keelekasutus on küll muljetavaldav, aga eks lastel ole läbi aegade omad pudi- ja pi-keeled olnud.
Kas keegi teist ka "õiget" blogi peab?
Millegi pärast tundub, et seda blog-i värki ei suuda keegi tõsiselt võtta!?! foorum on õige koht om arvamuse avaldamiseks või siis mingi teema tõstatamiseks!?!
Selgitage mulle palun populaarselt ja rahvakeeli:
a) mille põrgu pärast peaksin ma kogu maailmale selgitama, kus ma eile käisin ja mida tegin ja mida nägin?
b) keda põrgut peaks huvitama see, mis ööklubis või veebilehel ma eile käisin või mis muusika mulle meeldib?
Ausalt - ei saa blogimise olemuslikust mõttest aru. Olge head, seletage, kes oskab!
a) mille põrgu pärast peaksin ma kogu maailmale selgitama, kus ma eile käisin ja mida tegin ja mida nägin?
b) keda põrgut peaks huvitama see, mis ööklubis või veebilehel ma eile käisin või mis muusika mulle meeldib?
Ausalt - ei saa blogimise olemuslikust mõttest aru. Olge head, seletage, kes oskab!