Lisaks on BitCoinile olemas analoog: LiteCoin. Ning kuna bitcoin baseerub opensource lähtekoodil, siis igaühel on võimalus teha koopia lähtekoodist ning kombineerida oma digitaalne valuuta ning seda turustama hakata (algselt muidugi endale hulga münte "kaevandades").
Bitcoini partnervõrk (peer-to-peer) sisaldab tuhandeid omavahel ühendatud arvuteid, mis tekitavad võimsust rohkem kui tuhat petaflopsi. Maailma kiireima superarvuti Titan võimsus jääb alla 18 petaflopsi. Bitcoini võimas arvutivõrgustik kulutab päevas peaaegu 200 000 dollari väärtuses elektrit, kirjutas CNN Money.
Siit hea äriidee Islandile, kus on teatavasti meeletutes kogustes geoenergiat ja vaid käputäis tarbijaid. Lisaks on Islandil ka palju külma vett ja õhku, millega serverite prosesid jahutada.
Bitcoin sellisel kujul on jätkusuutmatu ja ei sobi kindlasti virtuaalseks maailmarahaks, sest 1. Selle emiteerimisega raisatakse meeletutes kogustes arvutiressurssi ja elektrienergiat, juba täna, kus tegemist on täieliku kääbusrahaga, kulub bitcoinide emiteerimisele USD200,000.00 päevas. 2. Bitcoin on tohutult ebastabiilne ja oma suure deflatsiooniga sobib pigem kogumiseks ja spekuleerimiseks, kui kaupade vastu vahetamiseks. 3. Järgmine virtuaalraha, mis kõrvaldaks 1. puuduse, ehk pakuks välja parema emiteerimislahenduse, laseks bitcoini WC-potist alla.
Ma näen, et keegi on mulle eelmise kommi eest miinuseid ladunud. Need on ilmselt selle kahe kuuga asja valmis kirjutamise eest. See oli tõesti huupi pakutud. Nüüd kus ma asja olen korralikult läbi mõelnud ja jõudnud järeldusele, et praegune bitcoinide emiteerimise protseduur on tõesti jätkusuutmatu, ning võib seetõttu asendada mõne lihtsama protseduuriga, taandub see ülesanne kõige tavalisemaks PKI-ks. Seega võib uue bitcoini üks progeja paari nädalaga valmis kirjutada. Pealegi on sellist vabavaralist PKI softi internet täis, tuleb vaid õigetest tükkidest asi kokku panna.
Decibel, miks nii tagasihoidlik? OpenSSL on ju igas masinas olemas, mis seal niikaua nikerdada vaja on? :) Iseasi on see, miks sa tahad bitcoinist copy-paste teha, kui bitcoin on juba olemas?
Ma ei taha Bitcoini kopeerida. Ma tahan teha midagi paremat. Ideaal oleks see, et kui ostja ja müüja tahavad jääda anonüümseks, siis nad seda ka saavad, ning kui ostja ja müüja tahavad teist poolt 100% identifitseerida, siis nad ka seda saaksid. Sellise asja saaks ilusti Eesti ID-kaardi peale üles ehitada, aga kuna pole olemas ühtki üleilmselt tegutsevat CA-d, mis kasutajaid sertide väljastamisel füüsiliselt identifitseeriks, siis pole võimalik seda täna nii teha. Ja erinevalt Bitcoinist peab raha hulk olema seotud kastajate ja tehingute arvuga, ning raha emiteerija peab seda igal ajahetkel kindla kursiga ostma ja müüma, näiteks 1:1 kursiga euroga.