10 000 000 EUR, ülemärkimise korral kuni 20 000 000 EUR
Periood
21.09.2022-21.09.2032
Intressimaksete sagedus
Kvartaalne, esimene makse 21.03.2023
Intressimäär
8% aastas
Võlakirjade pakkumise ajakava: 06.09.2022 Võlakirjade avaliku pakkumise väljakuulutamine 06.09.2022 kell 10.00 Võlakirjade märkimisperioodi algus 16.09.2022 kell 15.30 Võlakirjade märkimisperioodi lõpp 19.09.2022 Võlakirjade jaotamistulemuste avalikustamine 21.09.2022 või sellele lähedane kuupäev Võlakirjade ülekandmine investorite väärtpaberikontodele 22.09.2022 või sellele lähedane kuupäev Eeldatav võlakirjade noteerimine ja kauplemise alustamine Nasdaq Tallinn AS-i poolt korraldataval reguleeritud turul (Nasdaq Tallinna Börsi Balti põhinimekirjas)
Miks esimene kvartaalne makse on alles 21.märts 2023 mitte 21.detsember 2022? Ja kui esimene makse on alles poole aasta pärast, siis kas makstakse korraga poole aasta intress?
Esimene kvartaalne makse on 21.03.2023, sest intresside maksuarvestus ja maksuaruandlus käib kalendriaasta kohta ning väljamakstud intresside järgi, mistõttu otsustasime nii investori kui panga elu lihtsustamiseks selle aasta lõpus intresse veel mitte maksta.
21.03.2023 laekub intress poole aasta eest ehk 40€ brutosummana iga võlakirja kohta.
Eraisikutest investorid, kes soovivad väärtpabereid osta Investeerimiskonto süsteemi, peavad intressimaksete täies mahus kättesaamiseks täitma avalduse siin.
Bigbank päris kaval. Kui meie riigis inflatsioon 20% ja tulla välja 8% tootlustega. Negatiivne reaalintress? Aga, mis on üldse investoril alternatiiviks?
"privador" Bigbank päris kaval. Kui meie riigis inflatsioon 20% ja tulla välja 8% tootlustega. Negatiivne reaalintress? Aga, mis on üldse investoril alternatiiviks?
Vaevalt et meil 5 aasta lõikes üle 8% inflatsioon olema hakkab. Vastasel korral on Eestis kinnisvara peagi kallim kui Soomes või Hispaanias, kohvikutest jms rääkimata.
Vastasel korral on Eestis kinnisvara peagi kallim kui Soomes või Hispaanias, kohvikutest jms rääkimata.
Kinnisvara juba on kallim ja lisaks on poes olevad kaubad (toidukaubad) kallimad kui Hispaanias ja Itaalias. Mõni asi juba Soomes kõvasti odavam. Kui mõõta Helsingist näiteks 60 km väljapoole versus Tallinnast 60 km väljapoole on Soomes kinnisvara hind odavam kui Eestis.
Vastasel korral on Eestis kinnisvara peagi kallim kui Soomes või Hispaanias, kohvikutest jms rääkimata.
Kinnisvara juba on kallim ja lisaks on poes olevad kaubad (toidukaubad) kallimad kui Hispaanias ja Itaalias. Mõni asi juba Soomes kõvasti odavam. Kui mõõta Helsingist näiteks 60 km väljapoole versus Tallinnast 60 km väljapoole on Soomes kinnisvara hind odavam kui Eestis.
Sellele väitele vaataks küll samalaadsete objektide võrdlust.
"privador" Bigbank päris kaval. Kui meie riigis inflatsioon 20% ja tulla välja 8% tootlustega. Negatiivne reaalintress? Aga, mis on üldse investoril alternatiiviks?
Õige tähelepanek, mis see inflatsiooniga võrdlus ikka annab? Ma ei tea küll praeguses keskkonnas mitte ühtegi isegi vähegi mõistliku riskiga investeeringut, mis üle Eesti inflatsiooni teeniks. Kui investor Mari hoiab raha taskus inflatsiooniootuste tõttu, siis vähemalt mõneks ajaks see raha sinna jääbki.
2) Moraalsed põhjused. Kaudselt finantseerid seeläbi Seedri parteid ning Eesti riigi teadlikku destabiliseerimist ja vasakpööret. Mulle isiklikult täiesti vastuvõetamatu tegevus.
Õige tähelepanek, mis see inflatsiooniga võrdlus ikka annab? Ma ei tea küll praeguses keskkonnas mitte ühtegi isegi vähegi mõistliku riskiga investeeringut, mis üle Eesti inflatsiooni teeniks. Kui investor Mari hoiab raha taskus inflatsiooniootuste tõttu, siis vähemalt mõneks ajaks see raha sinna jääbki.
2) Moraalsed põhjused. Kaudselt finantseerid seeläbi Seedri parteid ning Eesti riigi teadlikku destabiliseerimist ja vasakpööret. Mulle isiklikult täiesti vastuvõetamatu tegevus.
Kuidas siis Inbanki 6% võlakiri 99 peal ja COOPi 5% 100,5 peal kaupleb?
Kuidas siis Inbanki 6% võlakiri 99 peal ja COOPi 5% 100,5 peal kaupleb?
Tallinna börsil toimuvadki kohati väga kummalised asjad. Mina ei saa ka nendest inimestest aru, kes selle hinnaga neid võlakirju täna ostavad. :)
Ma pakun, et nende võlakirjade kuukäive umbes 50-100 tuhat eurot, kui mitte vähem? Hinnaootused tasub ikka natuke suuremate võlakirjade järgi seada (nagu viidatud Commerzbanki 500 miljoni eurone võlakiri).
"teetsm" Tuletan meelde, et võlakirjade märkimine kestab täna kella 15:30-ni.
Märgitud. Müüma neid ei kavatse hakata, vaid kavatsen hoida kuni lunastustähtajani, seega kuukäive ei huvita. Ei märkinud küll väga palju, aga vahelduseks võib ju tegelda ka eetilise investeerimisega (kui ajakirjanduses kirjutatut uskuda).
Ma pole küll mingi Bigbanki kõneisik ja isegi mitte klient aga näiteks kodulaenu pakuvad nad oma marginaaliga 1.8%, mis on nii mõnestki teisest pangast soodsam. See "sms laenu pank" kuvand on Bigbankil raske kaduma aga seda pole nad juba ammu. Minu arust on Bigbank tubli Eesti ettevõte ja loodan, et neil läheb hästi.