Bercman Technologies (BERCM)

"RaitM"
Ehk märkisin 100 ja saan 33. Super!

said siis 33?
Mina märkisin 200 ja sain ikka 30. Või need "puuduvad" 7tk tulevad hiljem?
@Malcolm: ei saanud );

Märkisin 100 ja sain 30nd. Hea seegi...nuuks!
Märkisin 1000, sain 70.
"noviits"
Märkisin 1000, sain 70.

No mida? Märkisin 10000 aga 700 ei antud. Sain 622. Tuleb turult juurde haarata siis…
märkisin 185, 30 tuli ,ei tulnud seda proportsionaalselt +6 juurde
300-ga ka ei saanud rohkem kui 30
Pakuksin, et jaotuse numbrid lähevad veidi selgemaks, kui lugeda teksti täpselt.
Kirjas on "Kõigile üle 30 aktsia märkinud investoritele jaotatakse aktsiaid proportsionaalselt märgitud aktsiate arvule".
NB! "proportsionaalselt märgitud aktsiate arvule", mitte "proportsionaalselt 30 aktsiat ületavale märgitud aktsiate arvule".
350 märkisin ja 33 sain
Nendel vedas, kes tegid mitu korraldust väikse summaga, aga 100+ tk korraldus ikkagi.
"svennu21"
"noviits"
Märkisin 1000, sain 70.

No mida? Märkisin 10000 aga 700 ei antud. Sain 622. Tuleb turult juurde haarata siis…

sa said sama palju nagu mina 185 (622eur broneeritud. see pole aktsiate arv)
Keegi üle 185 aktsia ka sai?
Mina sain 622 aktsiat ja raha bronnitud selleks 2117,8€ (sisaldab 3€ teenustasu). Märkisin 10000 aktisiat. Meance arvab valesti.
Kes mäletab, mitu aktsiat Saku emissioonist sai?
Ma olin liiga noor, et selliseid asju üldse osata märgata, nagu Saku emissioon, aga ma mäletan aastaid hilisemast ajast oma vanaisa juttu, et tal kunagi tekkis mõte, et võiks välismaal teenitud raha eest Saku emissioonist osa võtta. Kodus aga jäi selle mõtte üle aru pidades nii, et osteti siiski suur ja uhke, terve elutoa seina suurune, sektsioonkapp. Kapp oli muidugi aus kaup - eel eelmine aasta püsis vapralt ja kindlalt seal seina ääres ja kui korteri uus omanik pole seda välja visanud, võib see praegugi seal täitsa olla. Ma ise pole selliseid mööbliesemeid kunagi osanud hinnata, seega oleksin eelistanud Saku aktsiaid. :D

Aga teemasse ka. Märkisin 3000, sain 185. Eeldasin, et märgitakse jubedalt üle, aga ei osanud uskuda, et kohe nii jubedalt ning lootsin siiski, et pisut rohkem jääb aktsiaid pihku.
"Velikij"
Kes mäletab, mitu aktsiat Saku emissioonist sai?

Võrreldes tänapäeva ettevõtetega genereeris Saku ikka tugevat väärtust.
Tänapäeval on vist ainukene kriteerium, et ettevõte genereeriks mingitki sooja õhku ja kõik juba jooksevad.

Saku numbrid aastal 2000 näiteks:
P/S suhtarv 0.7
P/E suhtarv 8.4
P/B suhtarv 1.6
DPS 5 EEK
Dividendimäär 7.8%
Kasumimarginaal 8.5%
Omakapitali tootlus (ROE) 19.1%

6k Euribor aastal 2000 oli vahemikus 3.5-5.2%. Saksa valitsuse 10Y võlg oli aastal 2000 vahemikus 5.1-5.6%. Natuke teine kontekst.
"MLindepuu"
Aga teemasse ka. Märkisin 3000, sain 185. Eeldasin, et märgitakse jubedalt üle, aga ei osanud uskuda, et kohe nii jubedalt ning lootsin siiski, et pisut rohkem jääb aktsiaid pihku.

Hüpotees. Kui piisav hulk eeldas, et märgitakse jubedalt üle ja märkisid oluliselt rohkem kui nad tegelikult kätte saada tahtsid, oli tulemus, et märgiti väga jubedalt üle (diskleimer: võimalik, et käitusin ise nii ;))
Having went through english prospectus (annual report 2020 only in EE), I found nothing about unit economics.

Open questions:
-How many crosswalks does Bercman operate/has installed?
-What's the sale price for city municipality?
-How much recurring revenue does Bercman bill municipalities for? Monthly? Annually?
-What is the expected annual dilution in shares outstanding?

Gross profit of 40% without having % of recurring revenue share is too risky for me. Perhaps there will be a webinar to address these questions?

Also question to founders:
Are you planning to publish quarterly reports like a decent listed company would? :)
"lauri"
Hüpotees. Kui piisav hulk eeldas, et märgitakse jubedalt üle ja märkisid oluliselt rohkem kui nad tegelikult kätte saada tahtsid, oli tulemus, et märgiti väga jubedalt üle (diskleimer: võimalik, et käitusin ise nii ;))

Ma mõtlesin, et see on fakt, mitte hüpotees. :D

Bercman võiks palgata töötaja, kes tegeleb investoritele info jagamisega. Ettevõtte juhi kohta sain teavet, et insener ja vist pole parim suhtleja.