Kas keegi on Eesti aktsiate kohta beetakordajat arvutanud. Beetakordaja abil on hea üles leida aktsiad, mis veavad tõusu või langust. Kui see on näiteks 1.5, siis on tõenäoline, et 2% turu liikumise korral liigub aktsia 3% samas suunas. Näiteks Nokia beetakordaja oli üle 1.9, seega tasub seda tõusuperioodil hoida.
loomulikult - vaata ükskõik millist Ühispanga aktsiaülevaadet.
Reegel on selline: põhinimekiri beta>1, lisanimekiri beta<1.
Mõningate väikeste, peamiselt likviidsusest tulenevate eranditega.
Et keegi meid jälle hulludeks ei sõimaks (a la Eestis pole mõtet arvutada) oleme üritanud kasutada vastavaid meetodeid liquidity bias'i vähendamiseks.
Reegel on selline: põhinimekiri beta>1, lisanimekiri beta<1.
Mõningate väikeste, peamiselt likviidsusest tulenevate eranditega.
Et keegi meid jälle hulludeks ei sõimaks (a la Eestis pole mõtet arvutada) oleme üritanud kasutada vastavaid meetodeid liquidity bias'i vähendamiseks.
keegi võiks kõigepealt need beetad väljaarvutada ja esitada, siis mõtleme edasi
Need on välja arvutatud, kusjuures kõikide Eesti aktsiate kohta 3, 6 ja 12 kuu beetad. Aga ei näe mõtet neid siia kõiki üles riputada.
väga hea tähelepanek
põhinimekiri >1
ja lisanimekiri <1
Kas sama kehtib ka USA turgude kohta
NASDAQ >1
DOW <1
põhinimekiri >1
ja lisanimekiri <1
Kas sama kehtib ka USA turgude kohta
NASDAQ >1
DOW <1
sven kirjutas: Need on välja arvutatud, kusjuures kõikide Eesti aktsiate kohta 3, 6 ja 12 kuu beetad.
aga kust ma need leian? palun täpsusta...
aga kust ma need leian? palun täpsusta...
Imeline värk, kuidas 7 aastat on nii kiiresti möödunud.
LOL
Ani, kas siiamaani otsid? Kui nii, siis vahepeal on palju juhtunud, millest oled ilma jäänud.
Ani, kas siiamaani otsid? Kui nii, siis vahepeal on palju juhtunud, millest oled ilma jäänud.
Kuidagi selgemalt peaks vist neid vanu teemasid eristama hakkama ning näiteks aastasse ulatuva ajavahe kohal miski selge kriipsu vahele tõmbama.
oleks huvitatud Merko ja Baltika beetakordajast (turu suhtes)- hetkeseisuga!!!
Kust ma leian need????
Kust ma leian need????
kas need andmed on kusagi avalikult üleval?
Kardan, et nende beetade leidmiseks pead ise Exceli käima tõmbama ja vastavate aegridade põhjal need siis välja kalkuleerima.