Baltika (BLT1T)

"invictus"
"Mulder"
Probleem on rohkem toodete hinnas. Ma rebin küll näite kontekstist välja ja ei hakka arutama tootmiskulude ja materjali üle, aga kui meeste mantlit müüakse Baltmani kaubakeskuse poes 400.- ja ülikonda 300.- euroga, siis ilmselt ongi neist lahti saamine keeruline, sest kõrvalpoes on sama artikkel poole odavam.

Mantel 200 euro eest ehk veel aga ma imestan, et siin on inimesi, kes laigivad 150-euroste ülikondade ostmist. Sellise hinna juures on ju tõenäoliselt tegemist mingi Zara või H&Mi tootega, mis ostetakse keskkooli lõpetajale ühekordseks kandmiseks vms.

Hetkel selline võib olla liiga enda elukorralduslikust seisust tulenev märkus aga minu viimase 9 kuu riietusesemete ostmine on koosnenud aluspükstest, sokkidest, magamis- ning spordiriietest :D

Aga temaatikasse endasse - 150 euro eest on täiesti võimalik funktsioneerivat ülikonda kokku kombineerida ja ei kesta ainult ühe hooaja - pole kõige esinduslikum aga pole ka päris second hand. Baltmani enda asjad olid muidu täiesti vinks vonks ja seda 300 väärt aga ellujäämiseks jäi puudu brändingust ning päeva lõpus oleks pidanud kallimat hinda/paremat toodet küsima/pakkuma.
"Karum6mm"
"invictus"
"Mulder"
Probleem on rohkem toodete hinnas. Ma rebin küll näite kontekstist välja ja ei hakka arutama tootmiskulude ja materjali üle, aga kui meeste mantlit müüakse Baltmani kaubakeskuse poes 400.- ja ülikonda 300.- euroga, siis ilmselt ongi neist lahti saamine keeruline, sest kõrvalpoes on sama artikkel poole odavam.

Mantel 200 euro eest ehk veel aga ma imestan, et siin on inimesi, kes laigivad 150-euroste ülikondade ostmist. Sellise hinna juures on ju tõenäoliselt tegemist mingi Zara või H&Mi tootega, mis ostetakse keskkooli lõpetajale ühekordseks kandmiseks vms.

...kõige hullem on, et ei ole. Kuidas kõlab näiteks kolmeosaline vill+elastaan Hugo Boss 170 EUR eest? Või villane DKNY 89 EUR eest?

Hugo Boss 170 euro eest ei ole ju täishinnaga toode vaid ca -60 kuni -70% hinnaga toode. Kui ostad Baltikat -60% peal, siis see maksab ka 120 eurot...

Ma olen nõus, et Baltika hinna-kvaliteedi suhe on täishinnaga paigast ära aga ma ei ole nõus, et poole soodsamalt saaks täishinnaga normaalse toote.
Märkimisväärne on see, et moekaupadel ei tea üldse mis see õige hind on. Võibla oli see eelmine hind ainult rahva lollitamiseks, et nüüd suurt allahindlust näidata?
"MSM"
Märkimisväärne on see, et moekaupadel ei tea üldse mis see õige hind on. Võibla oli see eelmine hind ainult rahva lollitamiseks, et nüüd suurt allahindlust näidata?

Seda "eelmist hinda" peab hoidma kõigest 2 nädalat. Siis võib panna õige turuhinna ja suured % märgiga sildid kõrvale. Tarbijakaitse pisteliselt ka kontrollib seda.
"ttrust"
Huvitav, et järgnev uudis ei ole vormistatud börsiteatena.
ETV "Aktuaalsest kaamerast": Baltika lõpetab meesteriiete tootmise ja naisteriiete tootmisel jätkatakse ainult ühe brändinimega. Tõenäoliselt "Ivo Nikkolo".
Sellise otsuse oleks pidanud Baltika 10 aastat tagasi tegema. ERR uudis:
https://www.err.ee/1148132/baltika-juht-praeguste-brandidega-ei-saa-rallit-soita

Haha, see intervjuu.

Tooks välja kaks tsitaati intervjuust -
"Ausalt, see on väga hea küsimus. Ma ei ole inimene, kellele meeldiks olnut kritiseerida. Minevik on minu jaoks minevik. Samas ma usun, et me peame oma vigadest õppima."
ja
"Teise sammuna peame mõtlema rahvusvaheliselt. Ma pean esmalt silmas selliseid keerulisi turge nagu Poola, Ukraina ja Venemaa, erinevate sisenemisstrateegiatega."

Endiselt ootan, et sellest firmast mingi tore seiraal vändataks...
Seriaali pealkiri võiks olla : Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi.
Seriaal seriaaliks, aga õnneks/kahjuks on just see "pink sheets" aktsia aidanud tootlust tõsta balti liivakastis mängijatel.
P/E jmt pole sellel midagi pistmist, puhas emotsionaalne rollercoaster.
Keegi Baltikat ei taha müüa?
Istun siin oma MRK ja NCN aktsiate otsas ja vaatan Baltika raketti. Ja nii nagu 1997. aastal, kui ma alustasin, nii ka täna ma ei taipa börsist mitte muhvigi.
Sama siin!
Vanaks oleme jäänud!:)
Rinja

1. Ennem oli Baltika nagu Poola kaltsude müüja täna hr M pikaajalisele sihikindlale plaanile, lett oli erinevaid tooteid pungil, tarbija enam sildi järgi ei jaganudki, kes see tootja on- erinevad brändid.
2. Aruandes kiidetakse, et vot ärikasum suurem kui oodati - yes ütlks retail, aga asjatundja loeb lauset ja saab aru, kust see kasum tuli: Saneerimiskava alusel nõuete vähendamise rahaline mõju on kokku € 5 045 198 ja see kajastub Baltika kasumiaruandes muu ärituluna. Ärikasum oli samas 3 242 tuhhi, nii et reaalselt võiks -1,8M seal ÄRIKASUM olla.
Rinja, panin küll plussi, kuid tegelikult teeb sinu konstateering väga kurvaks. Mina alustasin 2005 Tallinki IPO-st aktsiaid ostes ning LHV-sse kolisin 2007. Sealt alates olen kahjuks MRK ja NCN asemel peamiselt erinevate laevandusfirmade akstiatega turuuookeani suuremaid hinnasügavikke uurinud. Eelmisel aastal ja käesoleva algul tekkis juba korraks tunne, et hakkan taipama, mis toimub ja tulemas naftatankerite turul. Nüüd lootsin, et ehk aitavad koroona-aasta kahjumid turgu realistlikumalt hinnata, kuid sinu kogemust arvestades pole vist midagi teha ...
Baltika oli minu jaoks seni lihtsalt üks Balti turu väga halb nali ning nagu Viisemann poleks uskunud, et investeerib kulda, pole ka mina uneski näinud, et võiksin kunagi Baltika aktsiaid osta. Novembri algul sattusin lugema intervjuud Flavio Periniga ning see äratas huvi. Guugeldasin lisa ja leidsin, et Baltika pööramine võiks ehk väga heal juhul isegi õnnestuda ning et võiksin paarsada eurot Perinile panustada. Need on nüüd kenasti 142% plussis. Oma humanitaartaustast lähtudes pööran kindlasti liiga palju tähelepanu narratiivile ja liiga vähe numbritele, kuid mulle tundub, et Perini oskab arvutada ning on võimaline sellest lähtudes ka suhteliselt kiiresti radikaalseid otsuseid vastu võtma. Mis aga edasi saama hakkab, on vast veel liiga vara oletada.

f
"Rinja"
Istun siin oma MRK ja NCN aktsiate otsas ja vaatan Baltika raketti. Ja nii nagu 1997. aastal, kui ma alustasin, nii ka täna ma ei taipa börsist mitte muhvigi.

Asi on hoopis selles, et sa magad öösel, kui siin mõni tõuseb 6x üles öö jooksul ja teab hommikul, mida teha! ;)
Edasi läheb nii:
1. saneerimisralli peatub 0,55 peal
2. sept 2021 hakkab pankrot taas paistma
3. Carlsberg ostab Baltika ja edasi toodetakse vaid õllevöösid (vt pilt)
4. aktsionärid saavad 0,55 senti per aktsia, Baltika kaob börsilt

Disclaimer: Ei saanud rallist osa. Olen pahas tujus. Ja mu ennustused viimasel ajal üldse ei täitu.

Andmed võivad olla ebatäpsed, kuid suurusjärk peaks olema enamvähem õige:
Ettevõttel omakapitali 0,02 eur aktsiale
Varad 0,36 eur aktsiale sealhulgas pool sellest "vara kasutusõigus"!
Kohustusi 0,34
Jaotamata kahjumit 12 senti aktsiale!
Aktsiahind 0,55???

Kus ma mööda panen?
Carlsberg on need arvutused tegemata jätnud. Pean lastele ka ütlema, et nad Baltikat ei näpiks. Nad tahtsid uute telefonide jaoks saneerimisralliga raha teha. Tuju paranes.
Carlsberg ostab siinse Baltika ära, nagu ta on varemgi teinud, siis seejärel saabuvad Eestisse vastavad asjamehed Taanist, sõidavad Sakusse, sealse õlletehase tootmishoonetesse, panevad seal kanna maha ning teatavad, et nad on uued omanikud ....
Alles pärast selgub et neil tuleb siin hoopis õllevöösid tootma hakata....
Sitt lendab
Ja seda igal pool
Lambiainid on õnnejunnis, und ei ole ja jagavad tagantjärgi kõigiga rõõmu oma geniaalsusest
No siit peab mingi börsilanguse laadne toode välja kooruma lähiajal 🤔
"White Nigga"
Sitt lendab
Ja seda igal pool
Lambiainid on õnnejunnis, und ei ole ja jagavad tagantjärgi kõigiga rõõmu oma geniaalsusest
No siit peab mingi börsilanguse laadne toode välja kooruma lähiajal 🤔

Steve Ballmer lahkus MSFT-st?
"Rinja"

Alustasin ka 1997. aastal. Võrreldes selle ajaga tunduvad väärtpaberiturud mulle küllaltki lihtsad:
1) kõik kaalutlused ja faktid, mida sa suudad välja peilida, on hinnas sees,
2) kogu siseinfo, mida on palju ja millele sa kunagi ligi ei pääse, on samuti suuremas osas hinnas sees,
3) paljud liikumised on volatiilsed ja juhuslikud, mistõttu stopid on pikemas perspektiivis negatiivse tulemiga,
4) sinu ja väärtpaberite vahel on reeglina mitmeid nähtamatuid käsi, kes aitavad sind sinu rahast lahti saada.

See kehtib siis kõikidele inimestele, kes ei tööta Wall Streedil või ei ole väga andekad ja väga pühendunud.