Ma pigem ütleks, et kui majanduses ei toimu suuremat muutust halvemuse poole, siis äkki on põhi käes. Majade täitvuvus on juba kasvanud ning loodan, et ex-LNK keskusega / nüüd S27 majaga saadakse ka täituvus peagi üles. Umbes selline 2025 Q2 võiks tänaste teadmiste pealt oodata täituvuse realiseerumist. Sinnani muidugi tuleb veel kannatada ja oma rahadega uute üürnike pindu ümber ehitada.
Olen sama usku. Kui emissiooni tehtud saavad, siis hakkavad ka head uudised tulema.
Juulis on osaku hind veel alla tulnud, EV hetkehinnaga (0,2504) on 29,956mEUR Osakuid tuleb juurde kuni 20% praegusest mahust ehk siis ca 23,9m. Arvestades 90p kaalutud keskmiseks hinnaks ca 0,2777 saame EUR mahuks 6,64mEUR. Seega algselt planeeritud 10mEURist jääb suur ports üle ja sellega saaksid nad aidata mõnel rahutul skandinaavlasel väljuda :)
Arvestades NOI plaane ja EURIBORi langust võiks järgmisel aastal 3,5-4 mEUR dividendideks jääda, mis on 2,5-2,8 senti osaku kohta. Mis te arvate, kas see on realistlik?
"Investor" Niipalju kui mina olen aru saanud, siis seal mingeid "ankurinvestoreid" justkui enam ei olegi...
Okey, võimalik, kuigi veebinaril kinnitas juhtkond: Raise equity from current and new investors of up to EUR 10 million - Of the new capital we expect approx. 50% to be committed by current anchor investors and Northern Horizon management team.
Ma pigem ütleks, et kui majanduses ei toimu suuremat muutust halvemuse poole, siis äkki on põhi käes. Majade täitvuvus on juba kasvanud ning loodan, et ex-LNK keskusega / nüüd S27 majaga saadakse ka täituvus peagi üles. Umbes selline 2025 Q2 võiks tänaste teadmiste pealt oodata täituvuse realiseerumist. Sinnani muidugi tuleb veel kannatada ja oma rahadega uute üürnike pindu ümber ehitada.
Olen sama usku. Kui emissiooni tehtud saavad, siis hakkavad ka head uudised tulema.
Juulis on osaku hind veel alla tulnud, EV hetkehinnaga (0,2504) on 29,956mEUR Osakuid tuleb juurde kuni 20% praegusest mahust ehk siis ca 23,9m. Arvestades 90p kaalutud keskmiseks hinnaks ca 0,2777 saame EUR mahuks 6,64mEUR. Seega algselt planeeritud 10mEURist jääb suur ports üle ja sellega saaksid nad aidata mõnel rahutul skandinaavlasel väljuda :)
Arvestades NOI plaane ja EURIBORi langust võiks järgmisel aastal 3,5-4 mEUR dividendideks jääda, mis on 2,5-2,8 senti osaku kohta. Mis te arvate, kas see on realistlik?
See on jah muutumas juba tavaks, et emissioone tehakse selleks, et maksta dividende. Niiöelda Baltikumi corporate finance´i eripära.
"aurora" Natuke valesse suunda kappate. Kinnistute hindamisel kasutatav WACC ei sõltu sellest, kui suur või kallis on fondi laenukoormus. Hinnatakse kinnistu väärtust turul ning seega hüpoteetilise ostja poolt investeeritava oma- ja võõrkapitali hinda ja proportsiooni.
WACCi tõus on tõenäoliselt põhjustatud hindaja hinnangust, et omakapital on läinud kallimaks (riskid on kasvanud) ja/või pikaajaline võõrkapital on läinud kallimaks, kuna pikaajaliste AAA võlakirjade tootlus on praegu ca 0,4% kõrgem kui 6 kuud tagasi. Kuue kuu eurobor on jah langenud, aga pikemas vaates eeldatakse intressimäärade aeglasemat langust kui varem.
Just nimelt, kurvi lühike ots on olnud kerges languses aga pikk ots, mis on WACC-i komponent, on peale aasta alguses toimunud järsku langust stabiilselt kallinenud. Kuni nüüd juuni kuuni, alates juunist on ka pikk ots märgatavalt odavnenud - mis võiks märkida ÄKV põhja, kui siin just euroala infla uuesti lappama ei pane.
Katsu ikka ennem läbi lugeda kui küsid: ''Uued osakud antakse välja suunatud pakkumise raames, s.t. avalikku pakkumist ei korraldata ning prospekti ei registreerita.'' Kuna pakkumine toimub turuhinnaga, siis pakkumise päev on ostuhuvi korral praegune hetk. Pane order sisse ja korras...
Katsu ikka ennem läbi lugeda kui küsid: ''Uued osakud antakse välja suunatud pakkumise raames, s.t. avalikku pakkumist ei korraldata ning prospekti ei registreerita.'' Kuna pakkumine toimub turuhinnaga, siis pakkumise päev on ostuhuvi korral praegune hetk. Pane order sisse ja korras...
Tänud kiire vastuse eest aga olen lugenud. Tean, et ilmselt mulle ei pakuta ja täna saaks turult odavamalt osta, kui emissioon tuleb...aga minu küsimus jääb, sest sellest sõltub millise hinnaga suuremad selle emisssiooni kätte saavad.
Emissioon tehtud ja minu hinnangul tee positiivsetele uudistele lahti. Tehing sai investorite suure huvi osaliseks, mis ületas maksimaalset võimalikku väljaantavate osakute arvu. Uued osakud antakse välja hinnaga 0,2631 eurot osaku kohta ja osakute koguarv suureneb 119 635 429 osakult 143 562 514 osakuni. Baltic Horizon Fond viib lõpule uute osakute mitteavaliku pakkumise
Juhtkond võiks jagada kui suurelt nemad osalesid. Huvitav saab olema vaadata kas 0,2631 hinnaga suurt huvi üles näidanud investorid ka turult (hetkel hind 0,2501) hakkavad soovitud kogust ostma.
Juhtkond võiks jagada kui suurelt nemad osalesid. Huvitav saab olema vaadata kas 0,2631 hinnaga suurt huvi üles näidanud investorid ka turult (hetkel hind 0,2501) hakkavad soovitud kogust ostma.
Minimaalne pilet oli 100 000€ kuuldavasti ehk 380 000 osakut said kätte. Sellist kogust börsilt osta on keeruline ilma hinda ülespoole liigutamata. See 1,3 senti vahet neid suurostjaid ei kõiguta üldse.
Minimaalne pilet oli 100 000€ kuuldavasti ehk 380 000 osakut said kätte. Sellist kogust börsilt osta on keeruline ilma hinda ülespoole liigutamata. See 1,3 senti vahet neid suurostjaid ei kõiguta üldse.
See 1,3 senti on 5,2% ...ja eks ka uutele osanikele sobib ka turuhind üle 0,2631 :) Praegu tundub läbi skandinaavia maaklerite müüjatel praegusel hinnatasemel pakki ka suurematele ostjatele veel jaguvat.
Kõrvalt vaadates hämmastav, et erinevad Baltikumi fondid toimetavad nagu erinevates maailmades. EfTENi fondil tekkisid probleemid Hortese kinnistuga, öeldi leping üles, müüdi objekt bilansilise maksumuse lähedase hinnaga. Horizonil aga olukord selline, et objektide müügi asemel peetakse paremaks 1/3 NAV pealt osakuid emiteerida. Emissioonist laekub 6.29 mln, börsiteates pole infot kui palju üle märgiti, alla kolmandiku üleval olevatest kallitest võlakirjadest saaks sellest ära maksta. Mis viimane NAV üldse on? Tavaliselt teavitab fond kuu 15-ndal osaku puhaväärtuse, selle kuu emissiooni toimetustes on see ununenud.
See edukas kapitalikaasamine on nagu pool saneerimist.
Sita juhtimise, madala likviidsuse ja zero dividendide tõttu kukub mittekontrolliva osaluse ehk osaku hind NAVist kordades madalamaks. Seejärel näeb juhtkond näeb võimalust tööd jätkata ning huvide konflikti omanikega süvendada, emiteerides põhjahinna pealt osalust ja asudes ostjate poolele.
Juhtkond väidab sirge näoga et kogu fond on väärt kuni 31 miljonit, kuigi varade puhasväärtus on 95 miljonit. Ning et 6 miljoni kaasamine on elu küsimus 250m varaga portfelli liigse finantsvõimenduse edukaks korrastamiseks.
Müües fondi tervikvara korraga ja kasvõi 20% alega NAVi, saaksid osanikud ikka ca 45 miljonit ehk tänase hinna pealt +50%.