Just pisteti päevakaja teemasse: Päevakaja - postituse nr36061 tegi MG768
Elektriautojutu jaoks on selline foorumiteema loodud: “Järgmise põlvkonna autod - kuidas investeerida…”
Ma olen vist suht õnneliku käega olnud? Pidanud P tähega prantslast, ainult kulumatejalid, paar opelit, üks salongist, insignia kangem variant, ainult kulumaterjalid (ja oli mingi püsika jama, lasti aju uuesti üle), üks sportlikum hispaanlane ka salongist, 0 probleemi, santafe-ga kukusin ka korra ülevaatuselt läbi, kuna karter lekkis pisut e see krdi plekk oli roostes. Viimane e neljarõngaga sakslane, ka 10 aasta jooksul ainult kulumaterjalid. Offf, müüdid?
Mul oli P tähega prantslasega selline kogemus, et 7a jooksul 0-probleemi. Viimases hoolduses tuli müügimees juurde ja küsis, et kas ma ei tahaks uuema vastu vahetada. Mõtlesin, et lasen veel aasta ja siis hakkasid jamad pihta. Järjest hakkasid minema mootoriga seotud sõlmed - andurid, pihustid ja mis kõik veel. Kuna garantii oli läbi siis muidugi kõik oma raha eest. Ja siis tuli koroona, salongid tühjad ja midagi saada ei olnud, järjekorrad 8 kuud ja enam. Ainuke mis võtta oli R tähega prantslane. No sellega nüüd üle 4 aasta ja ka ilma probleemideta - mõteln kas pidada 5 või 6 aastat.
Ma julgen öelda et see 406 oli kõvem kui t90 või abrams. Kui poiss läks autot sooja panema ja kuna mul oli käik sisse jäänud, garaazi uks sai rohkem kahjustusi. Mingi libedaga sattusin ka posti otsa, post pikali, mul stangel pöidlasuurne auk.No vot ei tea.
Kuulge, võtame “esimese ettejuhtuva”
Näituseks.
Vahel on nii, et “ikka juhtub” aga kui “ühtedel ja samadel kogu aeg “juhtub”” siis on see vast ikka “muster” mitte “juhus”.
Ma nagu ka eeldaks, et kui sa võtad uue (või uuemapoolse) auto siis esimese 10 aasta ja 100 kkm juures juhtub nagu täpselt mittemidagi
Sealt edasi… peab juba “vaatama”. Sealt edasi on “kodutöö”. Aga ma tõesti tahaks elada maailmas, kus sa teed “null kodutööd” – lähed esimesse ettejuhtuvasse salongi ja võtad sealt esimese ettejuhtuva margi esimese ettejuhtuva mudeli, mis näiteks meeldib sulle värvi või kerekuju või salongi või mingi lisavidina poolest ja sõidad sellega standardse “uue auto normi” 10a e. 100 kkm. Ja ei “juhtu” mitte midagi.
Eks see reegel kehtib praegu ka, ainult et “esimesed ettejuhtuvad salongid” on valiku poolest piiratud T. S. L. ja H.
Mida me selle meerikamaa turuinfoga nüüd tegema peaks?
ilmselt mitte midagi. kõik tundub suht loogiline, japsid oma eilase ja lõputult läbi proovitud tehnikaga ongi vastupidavad. väljaarvatud subaru. mismoodi nüüd neist ovaalseks kulunud silindritest mööda vaadati.
et kui samast tehasest sõidab välja Subaru, siis on hoopis teine kvaliteed kui sealt tuleb Toyota?
võivad ju samast tehasest tulla aga ühel on lamamootor, teisel püstine. see ju nagu kõigile petrolheadidele teada, mis mured on nende lamamootoritega. lihtsalt füüsikaliste reeglite vastu ei saa. eriti, kui seal on palju hõõrdumist.
subaru omanike palun mitte solvuda. aga kunagi üks subaru omanik üllatus, kui teisele margile kolis, et ei teagi mida ülejääva rahaga peale hakkata. igast ärajäänud remondiarvetele, lisandus ka kokkuhoid kütuselt. subaru on äge pill ja eriti ralliradadel.
Solterral on lamamootor?
Subaru bensiini boxerid on suhteliselt pommikindlad. Need mis kolisevad ja laiali lendavad on diislid. Tasub vältida.
Muus osas Subaru kindel valik, kui eesmäek on iseloomutu autoga punktist A punkti B kulgeda. 10 aastat peavad ilma sùurema probleemita ikka vastu, lihtsalt siis hakkab tehnika ümbert metall ära pudenema.
"This year we gathered data on more than 300,000 vehicles from the 2000 to 2024 model years, with a few 2025 models that were introduced early enough to be included. "
millal see solterra turule lasti?
2022 minu meelest.
See on täpne tsitaat. Ma kunagi nädalakese, küll suvel, sõitsin outbackiga, kõik oli valesti - müratase nagu traktoril, stereo ja kõlarid nagu… krt, mu 80-ndate autos olid ka paremad. Teepeal ujus ka veel. Jäi ostmata.
Ma ütleks et WRX STI ja isegi tavaline 3 litrane “Legacy” olid küll kõik täitsa OK Urabused. Üsna ammu, muidugi, kui ma viimati Subaru roolis olin. BRZ oli kuidagi jube väsitav. Muudkui kräunuta, et edasi liiguks. 2 tunniga tapab müratase päris ära.
Ma ei ole kunagi sellest Subaru fenomenist Eestis aru saanud. Et miks ta nii popp oli/on. Jätame WRX kõrvale, see on rallikas ja selle kohta pole midagi öelda. Aga need Outbackid jne, mudakole välimus, müratase, edasi ei lähe, ja kirvehind.
Subaru oli kõige esimesena kohal eesti turul 90ndate alguses - mäletan kui kõik käisid tuttuut autot imetlemas aga osta jõudsid veel vähesed.
Mina millegipärast mäletan, et see oli Hyundai.
Ostsin vist 92 Helkama Autost Mitsubishi Lanceri, toodi Soomest eraisikule, hind oli miski 148k eeki.