https://autolevi.ee/
https://gomore.ee/
Kui nüüd vaadata mõlemal rendiplatvormil olevaid autosid, siis mõni inimene on rentimisest päris äri teinud ja tal on auto(d) üleval mõlemas portaalis. Aga nagu iga ettevõtmisega, kasumi teeb see, kui suudad kulud hoida võimalikult madalad. Ehk siis, kui saad auto kätte võimalikult soodsalt ja näiteks hooldad/remondid seda ise jne.
Vauu karlsson, kas tõesti? Kui kõigest oma remonditöökoda, palju aega ja rondiärika oskused odava toorme saamiseks käepärast, siis võiks isegi toimida?
Ilmselgelt nad ju sellist lähenemist ei reklaami. Ikka selline muretu unelm "lihtsalt rendi välja, on ülejõu käivat liisingut kergem seedida, vaatad valgekraena korteris Netflixi ja raha samal ajal tuleb". Reaalsus lõpuks on nagu esimese põlvkonna Bolti sõitjatel, kus kõik oli ilus kuni sõiduki hoolduskulud kohale jõudsid. Siis oli juba vedamine, kui omadega nulli jäid. Kaasaegset 'share' ärimudelit on foorumis kirjeldatud - küüniliselt panustatakse, et platvormil pakkuja ei oska kõiki kulusid (nagu sõiduki amortisatsioon) arvestada, annab alla omahinna ja selle turueelisega jääb vaid rõõmsalt vahendustasu kasseerida, kõik riskid jäävad karvamütsile :)
Ilmselgelt nad ju sellist lähenemist ei reklaami. Ikka selline muretu unelm "lihtsalt rendi välja, on ülejõu käivat liisingut kergem seedida, vaatad valgekraena korteris Netflixi ja raha samal ajal tuleb". Reaalsus lõpuks on nagu esimese põlvkonna Bolti sõitjatel, kus kõik oli ilus kuni sõiduki hoolduskulud kohale jõudsid. Siis oli juba vedamine, kui omadega nulli jäid. Kaasaegset 'share' ärimudelit on foorumis kirjeldatud - küüniliselt panustatakse, et platvormil pakkuja ei oska kõiki kulusid (nagu sõiduki amortisatsioon) arvestada, annab alla omahinna ja selle turueelisega jääb vaid rõõmsalt vahendustasu kasseerida, kõik riskid jäävad karvamütsile :)
Võib-olla olen ainult mina selline kultuuritu mühakas, aga ma olen täheldanud, et rendiautoga asfaldi löökaugust läbi põrutamine kulgeb üsna emotsioonivabalt võrreldes isikliku sõidukiga. ;)
Vahele teateid reaalsusest ehk autolaenudest USAs:
17,4% 2024 Q3 sõlmitud lepingutest on kuumaksega üle 1000$;
18,1% 2024 Q3 sõlmitud lepingutest on kestusega 84 kuud, valdav enamus (üsna stabiilne 69%) 60-kuulised;
keskmine APR on uute ja kasutatud autode jaoks 7.1% ja 11.3%.
17,4% 2024 Q3 sõlmitud lepingutest on kuumaksega üle 1000$;
18,1% 2024 Q3 sõlmitud lepingutest on kestusega 84 kuud, valdav enamus (üsna stabiilne 69%) 60-kuulised;
keskmine APR on uute ja kasutatud autode jaoks 7.1% ja 11.3%.
"karlsson25"
Kui nüüd vaadata mõlemal rendiplatvormil olevaid autosid, siis mõni inimene on rentimisest päris äri teinud ja tal on auto(d) üleval mõlemas portaalis. Aga nagu iga ettevõtmisega, kasumi teeb see, kui suudad kulud hoida võimalikult madalad. Ehk siis, kui saad auto kätte võimalikult soodsalt ja näiteks hooldad/remondid seda ise jne.
kui see äri oleks kasumlik, siis oleks portaal täis rendifirmade pakkumisi, kes ostavad autosi soodsamatel tingimustel kui eraisikud.
"pahurik""karlsson25"
kui see äri oleks kasumlik, siis oleks portaal täis rendifirmade pakkumisi, kes ostavad autosi soodsamatel tingimustel kui eraisikud.
Absoluutselt. Ega sellise tegevuse kandev idee ei olegi kasum, vaid kulude vähendamine, kuid on ka neid, kelle jaoks see on ettevõtlus.
See valge Audi on 103€/päev hinnaga väljas st. mõne üksiku päevaga teeniks tüüp need sotid millest jutt. Ülejäänud 80%+ ajast vedeleb auto seal kus tavaliselt. Kui valmis riskima ja autost suht savi siis võib diil sobida küll mõnedele.
"karlsson25""pahurik""karlsson25"
Absoluutselt. Ega sellise tegevuse kandev idee ei olegi kasum, vaid kulude vähendamine, kuid on ka neid, kelle jaoks see on ettevõtlus.
räägid meile ka sellest kulude vähendamisest?
"pahurik"
Mul tuttav rendib enda autot. Ta ostis selle oksjonilt, tegi korda ja kui autoga midagi juhtub, saaks ta kindlustuselt rohkem tagasi, kui ise selle eest maksis. Autot hooldab ja remondib ta ise
"karlsson25""pahurik"
Mul tuttav rendib enda autot. Ta ostis selle oksjonilt, tegi korda ja kui autoga midagi juhtub, saaks ta kindlustuselt rohkem tagasi, kui ise selle eest maksis. Autot hooldab ja remondib ta ise
see ei ole ju kulude vähendamine, ta üritab ju sel juhul teenida. Jutt ei käi siin mingite rontide väljarentimise üritusest:D
"pahurik""karlsson25""pahurik"
see ei ole ju kulude vähendamine, ta üritab ju sel juhul teenida. Jutt ei käi siin mingite rontide väljarentimise üritusest:D
Vaidle siin teiega. Kui ei taha, ärge kasutage. Oma asi.
"karlsson25""pahurik""karlsson25""pahurik"
Vaidle siin teiega. Kui ei taha, ärge kasutage. Oma asi.
täpselt, miks sa ise oma jutu järgi ei tegutse?
Kui auto ei meeldi, ära oma ega sõida, aga sinu eesmärk on, et teised ei sõidaks, aga ise salaja ikka sõidad:D
Salaja? Olen alati öelnud, et ratta kasutamune ei sega vahel auto kasutamist ja vastupidi. Ka minul on nüpd selline elukorraldus, et vahepeal ilma autot kasutamata ei saa. Aga, kui see endale osta, siis minu valik on ainult elekter ja miniauto.
"karlsson25"
Salaja? Olen alati öelnud, et ratta kasutamune ei sega vahel auto kasutamist ja vastupidi. Ka minul on nüpd selline elukorraldus, et vahepeal ilma autot kasutamata ei saa. Aga, kui see endale osta, siis minu valik on ainult elekter ja miniauto.
see on hea näide, muidu on varmas teisi hurjutama, aga kui reaalsus näkku lööb, siis on kogu eelmine jutt unustatud. Mis sa arvad et enamus sõidab autoga oma lõbuks, mitte, et neid sunnib selleks elukorraldus jne.?
Mis jutt. Keskkonnateadlik inimene pidi ju töökoha kodu lähedale vaatama või vastupidi või siis kaugemad otsad ühistranspordiga ära katma. Mitte aga hakkama autost rääkima kui 8-5 kastitõstmise asukoht linnast välja jääb.
Ca aasta tagasi tuli sellist teksti:
Varsti avastab, et istmete ja katusega elektrimopeediga on Tallinna ringteel rekkate vahel veits kõhe sõita ja maandub länkari rooli nagu PPP
Ca aasta tagasi tuli sellist teksti:
"karlsson25"
Õige! Sina ära vali elukohta, kus peab autot omama ja siis ära tule õpetama, et ilma autota ei saa. Saab, kui õige elukoht valida! Jah, kogusin ja ostsin kodu vaiksesse piirkonda Tallinnas, aga ikkagi kasutan autot linnas ainult hädapärast, sest paljud inimesed peavad ikka taluma automüra ja saastet.
Varsti avastab, et istmete ja katusega elektrimopeediga on Tallinna ringteel rekkate vahel veits kõhe sõita ja maandub länkari rooli nagu PPP
Kallid tigedikud. Mul tuli autodega kahe aasta peale umbes 5000km läbisõitu. Ratastega ja ühistranspordiga oli seda 2x rohkem. 😀
Issand! Kõik need autod diagonaalis Tallinnast läbi sõites "Kuna elukorraldus" on terroristid ja peaks tegelikult bussiga sõitma AGA kui minul on vaja siis mina võin, sest elukorraldus ju nõu!
Tossan ummikus ja võtan kalamajas mitu ruutu puhast tänava pinda sest mul on vaja AGA kui teised seda teevad siis..
Tossan ummikus ja võtan kalamajas mitu ruutu puhast tänava pinda sest mul on vaja AGA kui teised seda teevad siis..
No olgu, läheme siis veelgi täpsemaks. Kahe aasta jooksul olen ma Yallinna linnas sees autoga läbinud maksimaalselt ehk umbes 300km. Praktiliselt kõik sõidud autoga on olnud linnast välja sõitmiseks, linnas sees on ikka ühistransport ja rattas peamine liiklusvahend. 😀
Kuulge, kaua te seda idiooti veel tsiteerite?!? Oleks siis veel tegemist Kaleviga, kes mõtles iga kord uue ja huvitavama ja sõgedama lolluse välja. See papagoi ju laseb nagu rikkiläinud grammafon ühte ja sama joru. Isegi "lati alt läbi jooksmises" jääb teisele kohale.
Lausa kurb juba. Tuttav itimees hullus ajutiselt ja ostis endale s...ta kaela. Nüüd juba 1.5 aastat müütab (edutult) FB-s ja mujal portaalides :( Kellegi LHV rikkuritest kahju ei hakka? Aidake vaest inimest, vabastage ta sellest loodusõnnetusest. https://autodiiler.ee/et/vehicles/10121