Automaatsed kauplemissüsteemid

martinez, kaugel sul ES kaubeldes stop on ja kas reaalse rahaga paneksid samamoodi? Kui programm turu külgsuunas liikudes miinust toodab, siis on ta sul ilmselt üsna kohmakas. Jahib suurt liikumist ja ei pööra ennast operatiivselt teise suunda.
Millist ühekordset võitu programm üritab teenida??
Kasutan trailingstop´i, kuni 62tick. Paneksin reaalse rahaga samamoodi, muidugi. Ei saa nõustuda väitega, et toodab miinust turu külgsuunas liikumisel. Ei jahi suurt liikumist, viimase 14 kuu statistika: avg winning trade 18tick. Programmi profittarget on 62tick.
Aga enamasti lõpeb tehing suuna ümberkeeramisega.
Aga enamasti lõpeb tehing suuna ümberkeeramisega.
Et kui sooritad tehingu, siis hakkab turg vastassuunas liikuma? See peaks olema küll külgsuunas liikumise probleem. Kasuta väiksemaid MA-sid või lühema perioodi küünlaid.
Ei, kui sooritad tehingu ja turg liigub soovitud suunas, siis mingi hetk pannakse tehing (kasumiga) kinni vastassuunalise tehinguga (long läheb üle short´iks ja vastupidi). Jne. Ei kasuta MA´sid üldse. Küünlad on parasjagu lühikesed:)
MA üks levinumaid vahendeid eraldivõetuna ja indikaatorite koosseisus. Kui neid ei kasuta, siis mille alusel see programm töötab?
Bollinger Bands
BB on ka väga hea. Ega see ometigi ainuke komponent ei ole?
See on põhiline.
No jah, siis probleem selles, et küünalde periood liiga lühike. Sel juhul on ka koridor kitsam ja pannakse tehing kiiremini kinni. Kui samal hetkel vastassuunaline tehing sooritatakse, siis mure majas.
Mul endal 5, 15 ja 60 minuti küünlad ees ja ka BB kasutusel. Ise siis üritan hinnata, kas turul on mingi trend või mitte ja siis vastavat koridori kasutada.
Kumb siis A ja O on, BB või MA?
Vanarahvatarkus: Igal TA-mehel on oma küünlapäev.

Sealjuures toodi ohvriks kaks lamma..er..tuvi
eur/usd juures on viimased 4-5 tundi BB parem olnud, sest turg loksub ühes vahemikus ja peab MA loogikale vastu mängima.
Aga muidu on mõlemad head ja mul kasutuses.
Rehatrader, mul ei ole mingit erilist häda ega muret süsteemi endaga.
Häda on kõige muu sellega kaasnevaga. Loe esimest postitust:)
Ma lihtsalt uurin huvi pärast, ei miskit muud.
Kuidas võistelda robotist kauplejaga?

huvitav - kas backtestimist ajaloolise data põhjal võib lugeda pädevaks kui kauplemise iseloom on muutunud?

pealegi, selles loos kirjeldatud kauplemissüsteemid põhinevad TA-l selles mõttes, et tegelevad TA põhjal kauplejate kottimisega võltsmustreid luues :)