AS Järvevana (JRV1T)

Alates esmaspäevast, 04.08.2008.a., hakatakse AS Järvevana 17 700 000 aktsiaga kauplema Tallinna Börsi põhinimekirjas nimetuse JRV1T all.

Enne jagunemist sulgus MRK1T 7.10 EUR. Kohtusaaga MKO1T avanes 0.84 EUR.

Milliseks kujuneb JRV1T referents hinnaks? 7.10 EUR-0.84 EUR=6,26 ?

Tõenäoliselt avaneb aktsia siiski veidi kõrgemalt kui 6,26, äkki vahemikus 6,26 - 6,62 EUR (MKO1T sulgus 0,48 EUR).
Anette,

MKO1T muutub JRV1T-ks (kui tuleb just selline ticker) ja võrdlushinnaks jääb tänane sulgemishind ehk EUR 0.48. Ehk selle kohtu-keissi nimi muutub lihtsalt ära.

Eeldatavasti 11. augustil kauplema hakkava n-ö "Uue Merko" hinnaks peaks tulema ligikaudne selline hind, nagu ülal arvutasid ehk EUR 6,26
Tänud Sten paranduste eest: Asi nüüd klaar.
See minu poolt ülevalpool toodud 0,30 hind jõudis kätte ning võtsin ka positsiooni, siit tundub risk-reward juba täitsa huvitav. Aga kui muidugi fondid plaanivad edasi müüa, siis vajub edasi. Seega 0,25 EUR pealt valmis juurde ostma.
Sorry, vale foorum, võib mu selle ja eelmise postituse kustutada.
Arvasid, et kirjutad TI-s? :D
Ka minu postituse võib kustutada.
üks uitmõte; kohus ei kinnita Merko jagunemist ja ütleb, et vastutav on ikkagi praegune Merko ja Järvevana koos. seega nagu oleks JRV väärtus hetkega 250Meek. Tegelikult on firmal ainult 25Meek raha ja optsioon. Merko võib JRV siis pekki saata... või lepivad JRV ja MRK kokku uue hinna optsioonile, näiteks 10Meek. T. Annusel vahet pole, kummas firmas raha on, ta on mõlemas sama protsendi omanik.
äri eesti moodi (TM).
Stefani soove on ikkagi kuulda võetud ja keegi ei viitsi kottida järvevana? :)

Teate avaldamise kuupäev 01.10.2008
Viimsi lasteaed-algkooli projekteerimis- ja ehitustööd peatöövõtu meetodil
Maksumus: 109788636
Aktsiaselts MERKO EHITUS, 11520257, Järvevana tee 9G, Tallinn, 11314 Eesti
Edukas pakkuja Jah

ajasin kaks teemat sassi :)
Muidugi ajasid sassi, uue Merko juhid on ju selgelt öelnud, et uus Merko on vana Merko õigusjärglane, mitte aga Järvevana pole vana Merko õigusjärglane.
võite ära kustutada minu postitused
Asi läheb tõepoolest huvitavaks. Eeldusel, et otsus jääb ka teistel kohtutasanditel jõusse (selleks läheb ilmselt jälle tükk aega muidugi) peaks Merko minema ilmselt seda teed, et Järvevana endaga taasliitma. Enne tuleb küll vastata küsimusele, kas Merkole piisaks sellest, et teha Järvevanaga ühispakkumine. Kahtlustan, et sellisel puhul oleks seda juba tehtud, seega mis oleksid võimalikud takistused?

Kui Järvevana loteriipilet hakkab nüüd endas kandma esmaselt seda kohtukeissi, et Merko ei saa riigihangetel osaleda, siis minu arvates muutus see pilet parema risk/reward suhtega lipikuks. Ma ei pea ka eriti realistlikuks, et algne kohtulugu päädib ettevõtte likvideerimisega, arvestades siiski Merko staatust Baltikumi suurima ehitusettevõttena ning suure ringi aktsionäride huvide kahjustamisega, seega selles võtmes ei ole ehk oht firmade taasliitmiseks kuigi suur.
* oht firmade taasliitmiseL kuigi suur
võtsin kah siis loteriipiletit näpuotsaga.
või ostavad sama hinnaga tagasi mis firma loomisel oli?
Nagu meie turule omane, merkoga pole isegi ühtegi tehingut tehtud. A äkki on hoopis siin kõik nii erudeeritud investeerimise vallas, et ootavad ja vaatavad, mi saab. Tark ei torma. :o)
Eks kui asi selleni jõuab, et Merko leiab vajaduse Järvevanaga taasliituda ja väikeaktsionäre välja osta, siis vast parima hinnaga, millega firma kättesaadav on. Ja siit tekib veel üks küsimus. Merko Grupi käes on selge enamusosa. Põhimõtteliselt võivad nad ju Järvevana liita Merkoga ka kohe praegu ning vältimatut vajadust väikeinvestoreid kohe välja osta, polegi. Uues firmas oleks Järvevana osanike osalus omakapitalis väike ning saab kasumiaruandes kajastada "vähemusosanike osana". Seda muidugi juhul kui ei taheta väikeaktsionäre uute Merko aktsiate või sularahaga välja osta. Kui tahetakse, siis peab muidugi mingi huvipunkti leidma.

Kuid ma leian, et kui Merko seisab fakti ees, et tarvis endale Järvevana registrikoodi tagasi saada, ei pea see ilmselt TINGIMATA tähendama vajadust väikeaktsionäridega väljaostukokkuleppe saavutamiseks. Peab silmas pidama ka asjaolu, et niikaua kui Merkol käib vaidlus selle üle, kas saadakse või ei saada riigihangetel osaleda, on peatatud ka riigihangetel osalemise õigus. Ei usu kuidagi, et Merkol on aega ja tahtmist jääda erinevate kohtuastmete vahele pendeldama ja selleks ajaks riigihangetest eemale jääda. Kokkuvõttes tuleb ilmselt mõistlikum midagi Järvevanaga ette võtta.
Ehk siis põhimõtteliselt äkki mingi sarnane konstruktsioon, kus PTA "ostis" Silvano ära. Siin jällegi praeguse MRK aktsionärid segavaks faktoriks, kellega tarvis kokkuleppele jõuda.