Artea bankas (ROE1L) / Siauliu Bankas (SAB1L)

mulle tundub, väga isiklik arnamus, unenägu, see kraaam läläheb varsti, läheb …pl sektorisee…))))

Ehk poolakad panevad käpa peale. ))) neil suht kindel siht …

Tundub, et nüüd läheb ikka korralikuks andmiseks. Kui Artea hakkab samaaegselt Tesonetiga üksteise võidu aktsiaid kokku rabama(börsiteade), siis hind ei saa küll paigale jääda. Eeldades et Leedus liigub siseinfo sinna kuhu ei tohiks lühemat rada pidi kui meil, siis äkki on mingeid häid uudiseid välja tulemas mida teistest võrdsemad juba teavad. Soojenduseks korterelamute uus renoveerimisprogrammi uudis juba tuli. Fondi maht 625 miljonit…

Huumori valdkonda(tean, et reeglid ei luba aga ikkagi):

• Kui aktsiate ost sellise hoo sisse saab, et turule on jäänud ainult kaks aktsiat, siis kas eelviimase aktsia ära ostnu saab panga endale?
  • Kui turule on jäänud viimane aktsia ja pank selle ära ostab…

Hoiatus: minu juttu Artea kohta ei tohiks eriti tõsiselt võtta kuna positsioon on selleks liiga suur, et ma suudaks erapooletuks jääda.

3 Likes

Ma eeldan ka, et midagi on toimumas, ehk õles, isegi siiani yield päris hea.
Tundub, kellegi poolt üles võtmine.

PKO Bank Polski? Neil oli plaan Leedusse siseneda

Tesonet on Leedu investeerimisettevõte. Artea on Leedu pank. Aasta alguses vabastatakse Leedu kodanikele nende kogutud pensionimiljardid. Nii on lood.

9 Likes

PKO vaatab siin sektoris juba pikemalt ringi. Selle ndl liikumine avaldab muljet.

Artea aktsiate tagasiostuprogramm saab tänasega läbi. Minu arvutuste kohaselt kogu programmi mahtu täis ei osteta. See tekitab küsimuse, et miks kuulutatakse välja tagasiostuprogramm ja jäetakse sellest osa täitmata. On keegi veel detailsemalt neid tagasioste või varasemaid programme jälginud ja oskab kommenteerida, kas see on nende puhul tavapärane?

To: 972
Kui sa loed siis on seal tagasiostuprogrammis kirjas mõned tingimused, millistel alustel tohib tagasi osta, lisaks paistab, et aktsiahind on kerkinud liiga kõrgele. See ei ole vist neil esimest korda ka kui ostetakse tunduvalt vähem kui algul plaanis. Eks varsti saab pank loa järgmiseks tagasiostuprogrammiks.

3 Likes

Tulemused väljas. Esmapilgul tunduvad suht nutused, mida näitab ka tänane aktsiahinna liikumine. Samas pakutakse präänikuna uut tagasiostuprogrammi summas 20% kasumist. See oleks ca 12 miljonit ehk praeguselt hinnalt 1,5-2% kandis kogu pakist.
Teise samba reform on kindlasti järgmine löök. Kui paljud oma raha välja võtavad, näeb vast alles aasta lõpu poole.
Tõsisemad küsimused tekivad, vaadates panga nägemust edasisest(sama lugu nagu LHV). Kui esimese kvartali esitluses(lk 19) prognoositi 2026. aasta kasumiks veel €86m ja 2027. kasumiks €112m, siis nüüd on vastavad prognoosid kukkunud(lk 15) 2026. aastaks €61m ja 2027. aastaks €87m peale…
Et veel masendavam oleks, siis netointressid kukuvad, turuosa väheneb…
Loodame, et kortermajade renoveerimise programm toob päikese pilve tagant välja.
Vaatan investoriesitluse ära - äkki läheb paremaks…

10 Likes