Artea bankas (ROE1L) / Siauliu Bankas (SAB1L)

Seda rauda olen ma juba 3 aastat tagunud, et praegu on õige aeg Baltikumis omandada (cheap cheap cheap)

Kindlasti saaks LHV aktsia ka uuesti hoo sisse.

Eesti talendipuudusest ei hakka ma rääkimagi…

5 Likes

see on arvatavasti viimaste päevade suure käibe faktor Tesonet Global Increases it‘s Stake in Artea Bank.

2 Likes
1 Like

Vähemalt kirjutatakse Leedus läbipaistvalt, et tegu on reklaam artikkliga, erinevalt meie Investor Tomist…

Tänud! Viiamsle kolmel päeval ligi 1% aktsiatest vahetanud omanikku. Nüüd siis “tegija” (loe: põhjus) teada.

Siin on selle tegelase tehingud, pdf-failides, kes suuremat käivet tekitas.
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=bbff81494396a64953e6f378c1ff4141c

1 Like

Huvitav kas nüüd peale seda teavitust rahuneb asi maha ja saavad väikesed kalad jälle odavalt siseneda?

1 Like

Järgmisel nädalal algab vist jälle aktsiate tagasiost.

1 Like

Tesonet jälle ostab. huvitav kui palju see kord

4 Likes

Varsti ei ole Arteal endal vaja aktsiaid ise tagasi ostma hakatagi. Tesonet teeb platsi puhtaks. Mõne päevaga jälle ca protsent turult kokku korjatud. Börsiteade
Üks tähtis argument minu jaoks Arteat ostes oli see, et ühe omaniku käes ei olnud kontrollpakki(a’la Merko). Kui hetke trend jätkub, siis saab varsti juba väga väikese seltskonnaga otsuseid vastu võtta. Ei ole küll veel päris BLRT olukord aga mine sa tea mida tulevikul varuks on.

1 Like

Iseenda aktsiate tagasiostmisel on muid põhjuseid ka, kui ainult aktsia hinna üleval hoidmine. Eriti selles valguses, kui pank on Leedus lisa-tulumaksustatud.

4 Likes

See on väga hea, et suuromanik lisab - näitab usku ja commitmenti, ilmselt seal taga ka mingit konkreetset plaani. Pole märganud, et Eestis mõne kodumaise panga omanikud nii käituksid - ning pankade stocki hinnad vaid külgsuunalises liikumises. Artea vähemalt teeb midagi nähtavat selleks, et shareholder valuet tõsta.

6 Likes

uus aktsiate tagasiost alates 1. detsembrist. On lubatud kuni 175,000 aktsiad päevas osta turuhinnaga ning 3 nädala jooksul max 3,369,750. :rocket: :rocket: :rocket:

9 Likes

Kestab kuni 23 jaaanuar 2026. Aga tore sellegipoolest.

mulle tundub, väga isiklik arnamus, unenägu, see kraaam läläheb varsti, läheb …pl sektorisee…))))

Ehk poolakad panevad käpa peale. ))) neil suht kindel siht …

Tundub, et nüüd läheb ikka korralikuks andmiseks. Kui Artea hakkab samaaegselt Tesonetiga üksteise võidu aktsiaid kokku rabama(börsiteade), siis hind ei saa küll paigale jääda. Eeldades et Leedus liigub siseinfo sinna kuhu ei tohiks lühemat rada pidi kui meil, siis äkki on mingeid häid uudiseid välja tulemas mida teistest võrdsemad juba teavad. Soojenduseks korterelamute uus renoveerimisprogrammi uudis juba tuli. Fondi maht 625 miljonit…

Huumori valdkonda(tean, et reeglid ei luba aga ikkagi):

• Kui aktsiate ost sellise hoo sisse saab, et turule on jäänud ainult kaks aktsiat, siis kas eelviimase aktsia ära ostnu saab panga endale?
  • Kui turule on jäänud viimane aktsia ja pank selle ära ostab…

Hoiatus: minu juttu Artea kohta ei tohiks eriti tõsiselt võtta kuna positsioon on selleks liiga suur, et ma suudaks erapooletuks jääda.

3 Likes

Ma eeldan ka, et midagi on toimumas, ehk õles, isegi siiani yield päris hea.
Tundub, kellegi poolt üles võtmine.

1 Like

PKO Bank Polski? Neil oli plaan Leedusse siseneda

1 Like

Tesonet on Leedu investeerimisettevõte. Artea on Leedu pank. Aasta alguses vabastatakse Leedu kodanikele nende kogutud pensionimiljardid. Nii on lood.

10 Likes