Kuigi Ristiku selver ja a1000 on mõlemad ühest kohast nähtavad, siis tarbija käitumine on ikka selgelt nähtav.
Ettevõtja Oleg Gross: ei tahaks õhku täis olla, aga meil läheb väga hästi
Nooeiteaaa seda Grossi? Käisin Tartus lapsel bussi vastas ja kuna sain vara, siis väisasin ka avaturgu ja grossi poodi. Ja ma ei mõista seda Grossi vaimustust?? Ei sortiment, kauba väljapanek ega selle välimuse kvaliteet, ruumi väiksus ja isegi hinna tase ei suutnud mind motiveerida ühtainsat asjagi korvi tõstma? No okei, polnud ka karjuvat vajadust, aga kui ka olnuks, ma ei tea, maxima ajab asjad edukamalt ära.
Hm, ja turg on turg.
Gross, Coop, Rimi, A1000, Maxima, Selver, Prisma, Lidl (juhuslikus järjekorras), – millise keti puhul moodustab alkohol kõige suurema protsendilise osa käibest? Kas kusagil on avaldatud selline pingerida?
Arvan, et Grossi puhul on see protsent päris suur. Sealt ka tõenäoliselt see, et Grossi omanik saab öelda, et tal läheb hästi. Grossil on palju omatooteid, ka viinatoodetes. Kulinaaria on Grossil päris hea, maitse poolest. Odavketi-oreool sinna otsa.
Grossi poes on odav ainult saastalko. Kulinaariatoodete kohapealt nõus. Alkot ja kohviube ostan MEIE poodidest, muud nendest osta eriti polegi
Saastalkos peitubki käive.
Viisakas inimene ostab alkoholi pigem harva, aga siis kvaliteetset.
See, kellel vaja alkoholi sageli, on palju hinnatundlikum.
Käin u 90% ulatuses ainult Selveris. Peamiselt, sest nende kassasüsteem on kõige mugavam. Järjekordi ei ole ja vanust saab tõendada smart-id’ga juba enne kassat. Kaaluda pole ka kassas midagi vaja. Mulle meeldib, et te seal ei käi
Nu selgus minu jaoks käes
, kulinaariaga tegelen ise ja alkoholi ei osta. Ei kallist, ei odavat. Viimasel ajal olen kuidagi ka kohvi pealt kvaliteetse tee peale üle minemas. Kohvimasina kingib lastele kui tahavad.
Minagi olen 90% ulatuses Selveri klient (tõsi, väikeste reservatsioonidega, tean, mida tasub mujalt hankida), kuid seetõttu, et peamiselt tellin viimasel ajal kraami ainult maale, aga siia kuni päris viimase ajani tõigi ainult Selver. Nüüd paistab olema Rimi ka leviala laiendanud, aga kuna nende e-pood on õnnetus kuubis Selveri omaga võrreldes, siis ei ole veel jaksanud proovida.
Tõsi ta on, et kõik püügi/müügi-inimesed sisse tõmmata, siis peab Rimi e-poes olema “vanakala”. Vahest ka joller/kuller suudab üllatada, eriti üks, kes kaugelt nähtavalt pikutaks pigem diivanil, aga sellele vaatamata luusib meie kandis ringi ![]()
Üldiselt on siiski lõpp hea, kõik hea.
Palju edu eu-le lisatasu kättesaamisega, kui see sarnaselt käibeka ja tollikaga hiinlaste kokkukorjata jääb.
Täitsa huvitav, et siin postitajad peavad vajalikuks Maxima või Grossi poe külastamist põhjendada/vabandada. Kes sattus täitsa juhuslikult ja kes lihtsalt sellepärast, et oli vaja aega parajaks teha ![]()
Kunagi sai keset südatalve, kohutava jäävihmaga, istutud ühes Kalamaja lokaalis. Äkki astus sisse täiesti umbkeelne väga noor tüdruk, läbimärg ja värises (kell oli ikka südaöö või üle), ikka päris pentsik olukord. Proovisime teda siis aidata, meist keegi vene keelt ei rääkinud aga midagi sai kuidagi aru, ta kribas paberile MAXIMA, et ta peab sinna minema, suht paanikas oli. Kui õnnestus vene keele rääkija leida, sai natuke selgemaks — umbes et ta oli just saabunud Balti jaama ning pidi minema kuhugi ööbimiskohta ja hakkab Maximas tööle. Lõpuks sai ta kellelegi helistatud ja kadus öhe, aga siiani mõtlen Tahita töökultuuri peale mõnikord. Või kes teab, äkki oli see vaid viirastus…
Mutionu, katsu olla. Ma käin kõigis poodides kus mul on mugav. Kus pole palav, kus mingi mölakast ei karju kõrva, kus on ruumi ka käruga liigelda. Pmst kuni auto mahamüümiseni 7aastat tagasi käisin vaid Kaupmehes. Enam pole vajadust. Linna kolimisega kadus mõte ka autot pidada. Grossi pole minu jalg varem ära eksinud ja nüüd peale seda korda enam ei eksi ka. Ka kogemata. Aga nh, selleks teadmiseks oli vaja ikkagi isiklikult üle vaadata.
Jah, see on kuidagi natu äraspidine. Ei, Grossi, Maxima ja Lidli külastajad EI PEA vabandama. Nemad on “tavalised inimesed” ja võivad seda endale lubada. Mina näiteks olen Sõge Opossum ja mul pole mingit mainet mida hoida. Käin kus tahan.
Hoopis Teine Tera on vestiga kodanikud, kes sõidavad Prestiižssete Saksa Automarkidega ja teevad Viisakat Pooljuhtimistööd kusagil Lugupeetud Kontoris.
noblesse oblige, bi…es!!! Standards, bi…es, DO YOU HAVE THEM?!?
Iga kord ma lähen närvi, kui minu Elukohajärgse Maxima parkimisplatsi ummistavad mingid Kuuseitsmed ja Komesajaviiekmümned ja Seitsmesajad. Ja “Tepitud jope, moodsate prillide, kahesajaeuriste smartcsualpükstega pooljuhid, hästihooldatud vananevad mõrrad käevangus” ummsitavad kassasid. Kasige Selverisse või RImisse või muusse rikastepoodi, rsk! Mida te trügite siin vaestepoes, ah?
Eestlase jaoks on toidupoe valik klassikuuluvuse tunnus. Mõtle, kui mõni tuttav juhtub nägema, et käin odavas poes ja ostan oma Actimeli jogurtid ja Fazeri teraleiva 10-20% odavamalt kui need kallis poes maksvad - hakkab veel mõtlema, et mul on raha vähe. Oh seda häbi!
Aadlikest asotsiaalideni:
- Biomarket, Bio4You
- Sockmann
- Rimi, Selver, Lidl, Coop, Prisma
- Gross, Maxima, A1000, Meie, Aldar
- Realiseerimiskeskus, Cash&Carry
Tänan Pealik, BioMarketi, Toidumaailma ja Stockanni unustasin ma sootuks ära. Hea, et keegi meenutas ![]()
P.S. Raha on alati vähe. Mõtle sellele, et varsti kasvab üles “Mainest Hoolivate Kodanike” lapspõlvkond ja nemad juba ei hakka ennast mingi näkase eestlasest naabriga võrdlema. Nemad võtavad TikToki ja võrdlevad ennast “suunamudijatega” kes eputavad renditud Lambode, lennuväljal seisvate maha kantud private jettide, skvotitud luksusvillade ja muu võltsitud “miljardäri elustiiliga”. Jaaa… neil saab juba RASKE olema “taseme” hoidmine.
P.P.S. Nihil nova sub soli Kas mitte Ilf ja Petrov 1920ndatel ei kirjeldanud “inimsööja” Ellotška Štšukina võistlust ameerika pärijannaga. TikToker WAY before TikTok was cool ![]()
Üldiselt kipub nii olema, et asukoht maksab.
Jah, mingid nädala ostukorvid võid laupäeval autosse laadida sellest poest, mis sulle endale kõige rohkem meeldib (mille iseteenindust eelistad, mille kliendikaart olemas on, millel on kõige suurem parkla vms.), aga praktiliselt alati jääb mingi raha ka sinna poodi, mis su kodule füüsiliselt kõige lähemal on (jalutuskaugusel või koguni lihtsalt üle tänava). Nii et ei maksa kaubamärgi pärast põlata.
Grossiga on küll see lugu, et nad teadlikult paigutavad ennast vaesematesse linnaosadesse. Kõrgemate kinnisvarahindadega Tallinna piirkonnas ei tundu nende kauplusi olevat, seega võib-olla siinne foorumlane sinna tõesti ei satu.
Maxima on veidi laiemalt positsioneerinud ja parema geograafilise katvusega. Üritavad ka Tallinna suburbiatesse igale poole jalga maha saada ja suuremad (XX või XXX poed) suuremate teede kõrvale paigutada. Grossi jätabki sellise mulje, et ainult väikesed säästupoed kusagil paneelmajade rajoonides.
Ma üldse ei tee nalja aga mul kunagi oli sõber, kes sõitiski toidupoodi Stockmanni, kuna see oli “ainuke hea pood”. Ta elas Muraste kandis.
Ma ükskord jalutuskäigu ajal sattusin Grossi poe ette ja peaaegu käisin sees ka, uudishimu pärast. Aga kuna ukse ees lahendasid 3 õli oma hommikust jooki ja ei olnud väga sõbraliku olemisega, siis loobusin.