Heh, mul on söögikohtade osas mõnda aega nn küüslauguleiva indeks. Kui ikka näputäie leiva eest küsitakse sirge näoga 7-8 eur, küsige kelleltki teiselt.
Küsida võib kõike. Ma saan aru, et “absoluutselt kõige” hind tõuseb. See on arusaadav. Hinnatõus on ka arusaadav. Aga kui toimub “shittification” (sama raha eest kehvem, väiksem, vähem) siis Klient tunneb seda “mind üritati praegu tüssta”. Lameda, alatu läbinähtava trikiga. Mis, te peate mind lolliks või??? Teiste eest ma ei räägiks, aga kui mina juhtun see Klient olema, siis selle tunde peale ma lähen üldiselt ära ja tagasi ei tule.
Kallis kaupmees, kui sa üritad mind tüssata (ja sa peadki üritama, sa oled ju kaupmees) ja jätta muljet win-win (või lausa lose-lose) situatsioonist, siis tuleb seda teha peenelt, intelligentselt, kavalalt, oskuslikult. Mitte labaselt ja robustselt “nätaki, rusikaga näkku” meetodil. Muidu sa solvad minu intelligentsi ja ma ei tule tagasi ![]()
Täna hommikul 10.30 EKJ-Maximas. Kassas oli tekkinud mingi “punnpositsioon” (hommikuti seal iseteeninduskassas thitipeale kedagi ei ole, sest kõik kupatatakse saali kaupade aegumist kontrollima, kaupa välja laduma jne.). Igatahes suutis üks õnnetu jõruja pudeli viina seal maksealal puruks visata. Kohale jooksid atm. kassade eest vastutav mutt, üks saalitöötaja ja lõpuks ka vahetuse vanem ja kaupluse juhataja. Mingi disko käis, järjekord aga aina kasvas ja kasvas ja kasvas…
Igatahes kisa-kära sai kuidagi lahendatud. ATM kassad sel ajal muidugi olid “kinni” sest kes tahtis sigaretti, kellel ei läinud ribakood läbi, kellel oli mingi muu ikaldus, kes ootas et tema alks ära “äkseptitaks”. Järjekord aga muudkui pikenes… Lõpuks see kõik kuidagi lahenes ja Maxima tädid hakkasid seda järjekorda “töötlema”
Sellised asju ikka juhtub, aga edasi läks huvitavaks. Edasi püüdis üks naisterahvas, täiesti viisakalt, vaikse häälega kommunikeerida midagi umbes sellist, et “kas poleks mõistlik, kui selliste taksituste ajal üks inimene tegeleks siiski ootejärjekorras klinetidega või ehk peaks juhtkonna tähelepanu kuidagi pöörama faktile, et hommikuti on seal atm. kassades tihtipeale järjekord ja klienditeneindajat ei ole”. Rõhutan, et väga viisakalt, vaikse häälega, mitte “karenitades”. Paraku adresseeris ta selle jutu mitte vahetuse vanemale ega kaupluse juhatajale (kes ka seal ligi olid) vaid ühele saali-laotöötajale, kes oli kisa peale kusagilt “tagant” kohale jooksnud. Ja mida tegi see kauplusetöötaja… poole jutu pealt keeras kurtvale kliendile selja ja jalutas lihtsalt minema. Too naisterahvas jäi pika pilguga vaatama ja oli veidi aega … tegutsemisvõimetu. Alles siis kui taipas, et talle lihsalt keeratigi sõnalausumata selg ja jalutati minema, kusagile müügisaali ja see teeindaja ei kavatsegi tagasi tulla või kuidagi reageerida, siis lõi käega (literally) ja hakkas oma nodi edasi kotti toppima.
Eks Maxima ole muidugi Maxima, aga isegi umbkeelne laomutt võiks NII palju ära õppida, et tuubiks näiteks pähe laused “Vabandage, palun pöörduge juhataja poole” või “Ma kutsun kohe vahetuse vanema”. Võiks isegi kivi IQ-ga tegelasele jõukohane olla? EI.
Nii jõhkralt kliendi poole jutu pealt lihsalt kannal ringi pööramist ja minema jalutamist, nõnna, et klient jääb lolli näoga vahtima… sihukest situatsiooni polegi enne näinud.
Slaavi mentaliteet. Seda on kõik kohad täis ja aina domineerivamaks see paisub paraku…
Nooh maxiima on ju Eesti 2025 meeldivaim toidupood. Nii et virisemine jätta. Klienditeeninduse kvaliteet ei ole kaubanduses ja ka suuremates teenindusettevõtetes enam ammu mingi key factor. Sest mis sul ikka üle jääb - pühid tati põselt maha ja tuled järgmine päev jälle.
Vbl oli see saali töötaja mingi vähem nähtava puudega inimene. Mina keeraks näiteks samuti selja ja jalutaks itsitades minema, kui ma töötaks saalitöötajana ja mingi suva mutt hakkaks arvamust avaldama, kuidas kauplus tegelikult töötama peaks. Istuge kodus ja tellige netist omale nodi. Nahh te ronite siin tallinnas poodi üldse
Kui sa hakkad suvalisele saalitöötajale, vahet pole kui vaikselt ja viisakalt, sellist pikka ja keerulist epistlit lugema, eriti aastaid umbkeelsete varjupaigana tuntud olnud Maximas (!) - siis sul on endal mingi “vähem nähtav puue” ilmselt.
Tuletaks siis meelde, et selle ürituse nimi siin on ikka veel Eesti.
Tuletaks meelde, et juba 2018. aastal avaldati uudis pealkirjaga stiilis “Keeleinspektorid avastasid Maxima kauplusest ühe eesti keelt oskava töötaja”.
Mis paneb arvama, et sellest ajast peale on midagi muutunud? Peale selle, et umbkeelsega põrkudes tuleb alati sisse arvestada protsent kaastunnet teemal “ega tea, äkki on ukraina põgenik, ei hakka igaks juhuks põrkima”
netcat - kas isegi “umbkeelsel” teenindajal ei peaks olema nii palju viisakust, et mitte sõnalausumata minema jalutada ja ehk õppida pähe see ÜKS eestikeelne lause “ma ütlen vahetuse vanemale edasi”. Isegi siis kui ta reaalselt midagi edasi ei ütle.
Ma ei räägi sellest, mis “peaks” olema. Ma räägin sellest, mis päriselt on. On olnud aastaid ja mitte miski pole muutunud ega paranenud selle ajaga, niipalju kui mina märganud olen. Vastupidi, hullemaks on läinud - nüüd juba eeldatakse, et sa peadki rahul olema sellega, et nt. kullerid ja taksojuhid mitte ainult et eesti keeles ei räägi, vaid sageli ei habla isegi ühtegi “neljast kohalikust keelest”, aga äpi, stepptantsu ja peeretustega suhtlemisest peaks ju piisama?
Hommikul naabrite juurest.
kõige odavam saksa? õlu 0,59 senti pool l. Sink 6,80.
Mesi 1-2 eurot soodsam. Taagepera lossi pargis on jalutamiseks ka pilet ))) alates 12 eurost ))) Eriti lahedad on mõned skulptuurid ))) Ma ei ole kuskil Eestis maa-piirkonnas näinud, kui mitu baari, kohvikut, restorani, õllekat ühe juurest teiseni on näha )))) Ma ei olnud seal käinud juba mingi ca 20 a. ))))
Valmiera ehk Wolmari muiza õlleköök suutis valmis teha 42 kraadise õlle, see on väga spets tehno )))
Ma olen nõus neljas keeles rääkima, tõsi, üks on setu, aga see jamps mida w tähega kullerfirma on ikka p…k. Viimati visati +30 õhutemperatuuri ajal toidukotid koos hunniku jäätisega lihtsalt hoovi ja ei mingit märguannet, et tulin. Gps jam neile tundmatu. Helistada ei saa. Edaspidi ka teenust ei saa e ei osta.
Teistpidi jällegi, ega sa ei taha üleliia palju sellele kullerile transa eest massetada ka, eks ole. Kui transa on juba toiduga võrdses hinnas, siis võtab mõtlikuks. Eks see banaanides maksmise häda olegi, et saad ahvist klienditeenindaja.
Ma olen täitsa mõelnud, et oleks päris lahe õhtul natuke “premium” klassi kullerteenust teha. Mitte toit - joogid ja selle saabumine poleks oluline vaid ülevas tujus seltskond saaks GPSi pealt vaadata, et kui kiirelt tuleb ja sinna juurde oleks ka väike panuste mäng 1. kas põrkub patrulliga 2. kas saab eest minema 3. kas paneb matsu 4. kas läheb seekord üle 100, 150 või kloguni 200.
Paraku, muhedaks ideeks see jääbki, sest ilmselgelt on Riigivõimul sellise teenuse kohta eriarvamus ja lõpuks võib teenuse omahind natuke liiga kõrgeks minna ja isegi “premium” hinnakirja järgi jääks äri kahjumlikuks.
Kui proovida ise end ette kujutada selle saalitöötaja saabastesse… Siis ma arvan selline pohhuism ongi ainuvõimalik ellujäämisstrateegia, kui sa ei taha hulluks minna või suitsiidi teha.
On ju olemas “ilusad hädavaled”. “Ma edastan selle info meie tiimijuhile”. “Me võtame selle järgmisel tiimi/arhitektuuri/planeetimise koosolekul arutlusele”. “Ma võin sellest osakonnajuhatajaga rääkida”. Mina tean, ja küsija ka teab, et see on “viisakalt kalevi alla lükkamine”.
Karmimad jutud on ka olemas: “vaatame, mis infoturbe-osakond sellest arvab” või “räägi ise osakonnajuhataja/meie tiimijuhi/juhtkonnaga” jms. Küsija teab, et vastus on “EI” ja ei hakka rohkem painama (enamasti).
ja ilmselt on veel viisakamaid äraütlevas kõneviisis väjendmise vorme, kui lihsalt selg keerata ja minema jalutada.
Esimese nädala tööl - usun. Vbolla paremad meist ka esimese aasta. Aga sa oled 40 aastane umbkeelne, ilma hariduseta tädi, vales riigis, miinimumpalgaga, millest enamus kulub ühiselamutüüpi ühisköögiga puuküttega peldiku üürile ja sul puudub igasugune helge tuleviku lootus.
Samal ajal Arenenud Riikides… Volkar järgib BMW eeskuju. Seekord siis kunstlikult “ära kägistatud” mootori täisvõimsusel tööle panemiseks tuleb 670 lisanaela välja köhida.
Aga mille jaoks need hädavaled, kui küsija teab, et talle valetatakse ja valetaja teab, et küsija teab jne… jõuame tagasi sinna, et intelligentne klient ei algatagi sellist sündmuste jada, mis nõuab talle valetamist, sest ta teab juba ette, kuidas see skeem töötab. Kui algatab, siis järelikult on ta ignorantne või on tal midagi muud peast viga, näiteks armastab konflikte või vajab enesekehtestamist teiste arvelt.
tbf. ka ICE maailmas on võimsam mootor alati kallim olnud, vb see 20hj ongi u. 700 maksnud. MB, BMW, VAG jt. on erineva võimsusega kuid sama mahuga ICE mootoreid ikka pikalt pakkunud. See kuutasu variant on muidugi fubar, aga ostmise hetkel rohkem nati võimsama auto eest maksta on alati võimalus olnud.