Armetu Eesti kaubandus

Sardellid ja viinerid ning suur osa keeduvorstidest on ju teraviljatooted.

2 Likes

See p…sk, mida sooduspakkumistel müütatakse Atleet ORIGINAAL nime all on ju “väikeses kirjas sildil” LAKTOOSIVABA. Kumjas, vintske, maitsetu “toode”. “Originaal”, minu eesel! Valio tõmbas selle “paneme salaja “laktoosivaba”” lükkega endale minu silmis ikka nii vee peale, kui veel andis tõmmata. Ainult nende “köögivõi” suures pakis on veel piimatoode. Näis, kauaks sedagi.

1 Like

“Laktoosivaba” iseenesest ei tohiks midagi eriti muuta. Lihtsalt üks inimesele raskestiseeditav/seedimatu suhkur on jagatud kaheks teiseks kergestiseeditavaks suhkruks.

Eesti mõistes tavalised kõvad juustud on niikuinii praktiliselt laktoosivabad, kuna see laguneb protsessi käigus. Ma poleks isegi kindel, et Atleet naturaalselt laktoosivaba pole, kuna seda tüüpi juustude juuretis kasutab laktoosist toituvaid baktereid ja selle valmimisaeg on kuudes.

Isiklikult mulle Atleet ei meeldi. Tarvitan Jarlsbergi.

See võib täitsa nii olla, aga miskipärast tähistatakse meil tooteid laktoosivabana siis, kui nad ei kõlba süüa.

1 Like

To: toonik.
Pole kaugel aeg, kui tulevad müüki toitainetevabad toiduained.

Hiinlased juba plastmassriisi järavad.

1 Like

Kõik vähemalt kuu aega laagerdunud juustud on sisuliselt laktoosivabad. See “laktoosivaba” silt seal on paljas reklaamivõte, see ei tähenda et juustu endaga oleks midagi teisiti tehtud.

Samas, saan aru et tugev kontingent inimesi armastab Atleet juustu, aga mäletan sügavast noorest lapsepõlvest, et kui see Atleet toona müüki tuli, siis isegi sovetiriigi viletsates tingimustes see minu perele ei meeldinud (meie lemmik oli Hollandi, mis siis ilmselt mingit tüüpi Gouda üritias olla). Toda Atleeti me mõnitasime “Askeedi” nimega, kuna ta ilmselt madalama rasvaprotsendi tõttu puise mulje jättis.

1 Like

Ei leidnud paremat teemat, aga Smartposti pakiautomaadid on nüüdsest amazon.de süsteemi integreeritud. Tegin esimese tellimuse, eks saab näha, kuidas toimib.

Screenshot_19

1 Like

No vabasjee supa diil. TASUTA hinnapakkumine. Tasuta!!!

3 Likes

Kuskilt saab tasulisi hinnapakkumisi ka?

1 Like

IT-s on see üsna tavaline, et hinnapakkumine ka maksab. Mõnikord, kui on näha, et pakkuja selleks tööd ei tee, siis on kasulik just eemale hoida.

1 Like

Sul mingi postitamise vajadus?

Keskerakond nillib ilmselt Ekre ja erakonna KOOS valijaid.
[POLIITKOLUMNIST | Jana Toom: Propastop on probleem - ebaaus, salatsev ja riiklikult kinni makstud - Eesti Päevaleht POLIITKOLUMNIST | Jana Toom: Propastop on probleem - ebaaus, salatsev ja riiklikult kinni makstud - Eesti Päevaleht

Ma lugesin esiti, et POLIITKOMMUNIST :slight_smile:
Aga mis see Eesti kaubandusse puutub?

1 Like

Aga mis Kaur79 postitused ühessegi teemasse puutuvad, kustahes teema alla ta ka ei postitaks???

4 Likes

Meeletu kukeseeneuputus eesti metsades on ka turhindu mõjutanud. Ei olegi enam 7+ EUR/kg. Kõigest 6.90 on nüüd. :slight_smile:

3 Likes

Kagu-Eestis on 4EUR kilo, vea ära palju jõuad. ja kui viitsid ise korjata, siis… Naine käis lapsega Pokudemaal. Mainis seal teenindajale, et metsaalune on kukeseeni täis. Seal pakuti varmalt kotti - “minge ja korjake ära, meil on juba kõrini”. 30min korjet → 2 kilo puhastatud seeni.

3 Likes

Loogiline, et kusagil Tallinna Facebooki grupis lubadusega “toon homme (linnaosa) piires kohale” on kg hind midagi muud kui kusagil turul või, veel enam, metsast ise korjates. Mugavus maksab ja selle eest ollakse sageli nõus maksma ka.

2 Likes

Ma küll käin seenel, sest meeldib metsas viibida ja jalutada ning saab kaks kasulikku asja ühildada. Paar nädalat tagasi prouaga ca 45 min ja 10kg kukeseeni. Mu salakohas sõna otses mõttes oleks saanud neid vikatiga niita.

5 Likes

Kas on veel jäänud mõni toidupoekett, kus ei lasta kolmandate parteide reklaami ostusaali kõlaritest. Siiralt on kopp ees mingitest hange punkt ee ee hüsteerilistest teadeannetest (rimi ja selver). Tahaks rahus asjad korvi laduda. Reklaami jaoks on mul kodus juutuub ja näoraamat.

5 Likes

Kapitalism. Kes maksab, see tellib ka poeskäimise kõrvale audio / muusika seal poes. Samuti võib poes olla igast plakatireklaami. Suurtel välisakendel, sissepääsuvärava juures, põrandal, riiulite juures, isegi kassalindi vahepulkadel. Ma olen vahepulkadel näinud näiteks super stardika reklaami
Ja need ei pruugi kõik olla poes müüdavad tooted.
Tõenäoselt valimiste lähenedes hakkab sinna siginema ka poliitreklaami. Mingite Maks ja Mooritsa isuäratavate vorstipiltide asemel vaatab poeaknalt mõni poliitiku nägu vastu. Ja isegi kasvuturva pakendilt võib erakond sind tervitada.

“Ma hirmuga mõtlesin, et tootsime suure koguse Isamaa mulda, kasvuturvast ja oleme seda edukalt laatadel jaganud, aga me ei kirjutanud peale, et tegemist on valimisreklaamiga. Kui nüüd ei jõua kõike ära jagada, siis järgmine aasta ilmselt seda enam selles pakis jagada ei tohi, ju me peame siis uued plastikpakid tegema, et ma ei tea, kus see keskkonnasääst ja mõistlik lähenemine siin on,” lausus erakond Isamaa peasekretär Andres Metsoja.