Armetu Eesti kaubandus

"ttrust"
"siretsch"
Milleks piirduda müntidega? Kehtestama peaks valuutakäitlusmaksu iga sularahatehingu pealt. Järele mõeldes oleks mõistlik ka müügimaks iga tehingu pealt — kui jaksad ostelda, jaksad ka maksta. Kui ka see riigikassat ei täida, saaks Nortal arendada uue süsteemi, mis arvestab iga kodaniku aasta jooksul makstud käibemaksu ning selle põhjal määrata aastase tarbimisjalajäljemaksu. See oleks muidugi astmeline, niisama piima ja leivaostjatele rakenduks madalam määr. Kõrgem määr on ka lihatoodete, šokolaadi ja After Eights tarbijatele.

Mis tähendab et kõik ostutšekid talletatakse kusagil üleriigilises keskses andmebaasis isikustatuna?

Siia sobiks kohe see paduliberaalide lööklause: "Kui sa oled aus ja eeksujulik kodanik, siis pole sul ju midagi karta ega salajast. Või on sul midagi ehk varjata?" :))(
"PeaLiK"
Krooniaja lõpul oli targem väiksemaid münte Emexisse viia kui panka. Kui infla sama vungiga veel mõnda aega jätkub, on euromüntidega sama värk. Ma kahe- ja üheeurosed mündid veel viitsin välja nokkida ja auto mündilaekasse visata, aga muu pudi rändab kodus taskust tünni. Muidu hakkab rahakott pükse rebadele kiskuma.

punased sendid on valmistatud rauast, mis on üle vasetatud, nendega pole midagi teha.
"Murzilka"
"ttrust"
"siretsch"
Milleks piirduda müntidega? Kehtestama peaks valuutakäitlusmaksu iga sularahatehingu pealt. Järele mõeldes oleks mõistlik ka müügimaks iga tehingu pealt — kui jaksad ostelda, jaksad ka maksta. Kui ka see riigikassat ei täida, saaks Nortal arendada uue süsteemi, mis arvestab iga kodaniku aasta jooksul makstud käibemaksu ning selle põhjal määrata aastase tarbimisjalajäljemaksu. See oleks muidugi astmeline, niisama piima ja leivaostjatele rakenduks madalam määr. Kõrgem määr on ka lihatoodete, šokolaadi ja After Eights tarbijatele.

Mis tähendab et kõik ostutšekid talletatakse kusagil üleriigilises keskses andmebaasis isikustatuna?

Siia sobiks kohe see paduliberaalide lööklause: "Kui sa oled aus ja eeksujulik kodanik, siis pole sul ju midagi karta ega salajast. Või on sul midagi ehk varjata?" :))(

kogu liikumine on jälgitav kuna kõigil on kiibid taskus jääb kiibi otsaette opereerimine ära (veel) lisaks ka näotuvastuskaamerad...kogu info (liikumine, ostud, kõned, kohtumised) jookseb ühte kohta kokku ia AI teeb vastavaid analüüse ning annab "häiret" kui avastab "kõrvelekaldeid" näiteks kui isikut ei ole võimalik tuvastada lendab politseipatrull kohe peale
"PeaLiK"
Krooniaja lõpul oli targem väiksemaid münte Emexisse viia kui panka.

Praegu see enam ei toimi. Müntide jaoks kasutatav materjal on odavam kui paber...
Luminori pangal on vist vesi päris ahjus. Kaubanduskeskustes jälle letikesed ja mingid noormehed, kes on väga pealetükkivad, tekkinud. Ühes poes ei pidanud üks paljuks mulle poolde müügisaali järele joosta ja pöördus minu poole väljendiga "Hei, peremees". Väljend mida üldjuhul tarvitavad suitsu või 2 EURi lunivad parmuonud.
Teises poes tilpnes kaasa nagu s...t ratta küljes ja püüdis oma päheõpitud "pensionisamba" iba ajada ka pärast seda, kui olin 2 x "ei tänan" ja "ei aitäh, ei huvita" öelnud. Lahkus alles siis (imeliku näoga), kui ma küsisin "Kuulge noormees, kas olete mõelnud endale päris töö hankimise peale, selmet siin inimestele närvidele käia?"
Ma olen tavaliselt küsinud, et kas ma näen välja nagu idioot? Sellest on piisanud :D
"pahurik"
Ma olen tavaliselt küsinud, et kas ma näen välja nagu idioot? Sellest on piisanud :D

Üks hea küsmus, mis enamiku minema peletab, on veel: "Aga olete te ka mõelnud Hitlerjugendiga liitumise peale?"
Ma ühman mistahes tüütamiskatsete peale, et "Mu pension on juba Elisas" ja trambin edasi.
"Siin poes on kanahakkliha 1.88"
Kuulge noorhärra -- milline osa lausest "Aitäh, ei ole huvitatud" Teile arusaamatuks jäi?
Interneeduse müügimehed jätsid abikaasa rahule kui ma tal soovitasin küsida, et kas neil on pakkuda konkreetsete parameetritega (latentsus jms.) ühendust Frankfurti, Londoni ja Zürichi andmekeskustega.
Sellise küsimuse peale jooksis tegelastel juhe kokku -- aga nägu jäi meelde ja rohkem ei tülitatud :)
"Mul ema ei luba võõrastega rääkida" lööb neid ka.
"Offf"
"pahurik"

Üks hea küsmus, mis enamiku minema peletab, on veel: "Aga olete te ka mõelnud Hitlerjugendiga liitumise peale?"

Edgarjugendiga.
"PeaLiK"
Ma ühman mistahes tüütamiskatsete peale, et "Mu pension on juba Elisas" ja trambin edasi.

Mulle meeldib kirjandusklassika. ”Ise olen oma jalgratas!”
Shock and awe.
"Offf"
Luminori pangal on vist vesi päris ahjus. Kaubanduskeskustes jälle letikesed ja mingid noormehed, kes on väga pealetükkivad, tekkinud. Ühes poes ei pidanud üks paljuks mulle poolde müügisaali järele joosta ja pöördus minu poole väljendiga "Hei, peremees". Väljend mida üldjuhul tarvitavad suitsu või 2 EURi lunivad parmuonud.
Teises poes tilpnes kaasa nagu s...t ratta küljes ja püüdis oma päheõpitud "pensionisamba" iba ajada ka pärast seda, kui olin 2 x "ei tänan" ja "ei aitäh, ei huvita" öelnud. Lahkus alles siis (imeliku näoga), kui ma küsisin "Kuulge noormees, kas olete mõelnud endale päris töö hankimise peale, selmet siin inimestele närvidele käia?"

Umbes sarnane kogemus eile, aga LHV müügimehega. Sorava eesti keelega aga ilmselgelt temperamentsema päritoluga noormees üritas esimese asjana oma käe mulle pihku suruda ja küsis “Noh, mis siis täna poodi asja?” :-) Õnneks mul ei ole probleemi lihtsalt tuima näoga edasi marssida ning jätta müügimees üle saali “Mul on sulle kingitus!” hõikama. Hiljem nägin kuidas ta oligi ühele vanemale härrale (kes pensionisambaid ilmselt enam ei vaja) käe pihku surunud ja midagi seletas samal ajal kui härra oli üsna koomilises poolviltuses asendis nagu tahaks edasi astuda, aga käsi on kinni jäänud :-)
"Mu pension on juba Türisalu Pangas!"
"Mu pension on juba kindlates kätes!"
Kas Sina oled juba Jeesusele avanenud? See küsimus on alati aidanud. Nüüd isegi mõni juba tunneb nägupidi ära ja tõmbub kõrvale; kesse ikka hulluga rääkida tahab, kui iga püütud klient on raha.
õige, alusta mingit mahedat jehovisti või mormooni misjonäri juttu, sekka hüüa vähe energilisemalt "halleluuja !" ja kõik müügimehed hoiavad sinust eemale nagu katkutõbisest. Või nad kardavad, et hoopis sina müüd neile selle mormooni värgi maha , mis nende isiklikus ja karjäärielus oleks katastroof.

https://www.err.ee/1609495519/tallinna-lennujaam-loodab-tanavu-purustada-reisijate-rekordi
Perega Amalfi rannikule reisiv Janek nõustus, et teinekord on välismaale minek odavam, eriti kui hästi ette planeerida.
"Tuleb piletid ette osta ja rongid ja siis ei tule kallis. Eramajutus. Soojem on seal, ilusam," ütles Janek.