DEPO ehituskiil, 4 -- 10 senti tükist. Ehtuse abc - ehtuskiil 40 senti tükist "hulgi" ja 68 snt. tk. ühekaupa.
Kümne++kordne hinnavahe. Äge.
Mul on selline tähelepanek, et kui söögikohal hakkab "kiiva kiskuma" aga "päevapraega" käib ränk hinnasõda konkurentidega. (Hetkel 6.50--7.50 tasemel), siis hakkavad leivad, joogiveed, salatid muutuma tasuliseks (ulmelise marginaaliga). Peaks tegema natuke statistikat, kas ehituspoodide juures märkab sama trendi "pisitarvikute" ja "kinnitusvahendite" sektoris,
Keegi viimasel ajal Noa-s on käinud? Päris naljakas. Täpitoit täpitoiduks, aga kui nii eel kui pea on täpselt ühe väiksusega (ca 30g vist on) ja pearoog on hea pubi-toidu maitsega, aga pubis oleks seda 50 x rohkem. Noa on juba pikemat aega olnud koht, kus hype/reality on ülikõrge, aga nüüdseks on kõik piirid purunenud. Tegelikult võib selline asi olla isegi müügiargument, aga mitte siin ajas ja kohas.
see nüüd ei ole tampimine aga hea võrdlus
sattusin umbes kuu aega tagasi Põlvasse, seal on kesklinnas selline kiirtoidu koht, kus väike päevapraad maksis 3.90€. Tellisin ja ta ei olnud väike vaid hoopis selline tavaline ja sisult ei jäänud alla pealinna pubide 12-17€ praele.
Tekkis tunne, et seal söömas käia on odavam, kui ise kodus sama söök valmistada
sattusin umbes kuu aega tagasi Põlvasse, seal on kesklinnas selline kiirtoidu koht, kus väike päevapraad maksis 3.90€. Tellisin ja ta ei olnud väike vaid hoopis selline tavaline ja sisult ei jäänud alla pealinna pubide 12-17€ praele.
Tekkis tunne, et seal söömas käia on odavam, kui ise kodus sama söök valmistada
Kui mingi toote nimetuse ette panna prefiks "sauna" siis võib hinnale julgelt otsa keevitada 100--300%
Näide, ukse puust käepide -- 1.20 EUR... sama käepide teises vahes "saunaukse käepide" 3.60 :)
Näide, ukse puust käepide -- 1.20 EUR... sama käepide teises vahes "saunaukse käepide" 3.60 :)
... sa vöid leida poest körvuti karpidest ka täpselt sama pikad ja kujuga kruvid, aint ühel karbil hind x, teisel 2x ja kolmandal 4x.. ainus erinevus tundub mingi täht seal karbi peal C2 vs C4 vs A2.. ja möni ikka ostab C4 kruvi, kuigi 2x kallim... mis arvad, miks..
Kruvide puhul on erinevus kattes ja materjalis arusaadav. Aga see kõik pole nii triviaalne. Meil võib vabalt olla kolm konkureerivat toodet A B ja C. Sarnaste omadustega. A tootja rõhub massiivsele marketingile. Koolitused, tootetuvustused, messid värgid särgid. See kajastub toote letihinnas. B tootja paneb sama papi R&D peale, see kajastub ka toote letihinnas (aga pareto printsiibist ei saa me ka siin üle ega ümber). C tootja leiab, et see 80% on "good enough" (ja tihtipeale ongi) ja "müügiargumendiks" on A-st ja B-st oluliselt soodsam hind.
Ja siis ole mees ja orienteeru sellel turul :) (Need, kes on kodutööd teinud, tunnevad A, B ja C strateegia igas ehituspoes ära, ma pakun)
Ja siis ole mees ja orienteeru sellel turul :) (Need, kes on kodutööd teinud, tunnevad A, B ja C strateegia igas ehituspoes ära, ma pakun)
Kruvil ja kruvil on teinekord väga suur vahe, kui sul on vaja keeramisel natuke rohkem jõudu rakendada. Mõni on nii pehme, et ei saagi lõpuni sisse keerata, rist või see sälk läheb siledaks. Tähtpeaga on enamasti paremad, aga needki on osad väga pehmed. Eks ehitusmehed teavad täpselt, millist tasub osta.
Tööriistadega on muide sama. On kõvad ja on pehmed. Puuridega sama, odava kivipuuri lased 10 minutiga nüriks.
Tööriistadega on muide sama. On kõvad ja on pehmed. Puuridega sama, odava kivipuuri lased 10 minutiga nüriks.
Spordisärk, väike Adidase logo peal. Üle 10 aasta tagasi ostetud ja üsna sageli kantud. Vahepeal oli sel mingi ilge kuusevaigu lärakas peal, mõtlesin, et kui vaja pessu panna, siis ei pane vaid viskan minema. Aga ei, see kuusevaigu lärakas hakkas ise maha tulema ja pesus tuli enam-vähem kõik maha, hiljem isepuhastusprotsess jätkus ja nüüd on nagu poleks midagi olnudki. Mugav ka, mingit "sünteetilist" tunnet pole, kuigi ilmselgelt pole öko-rohe-jamiskõikveel materjal. Pärast 10+ aastat kasutamist näeb välja nagu uus, vii poodi ja pane müüki, keegi ei saa arugi, et ürgvana asi. Oskavad küll teha, kui tahavad. Aga miks nad peaksid tahtma, siis ma ju ei osta iga kahe kuu tagant uut asja.
Eks ta rohkem armetu Eesti kaubanduse maiguga ole, see DEPO vs teised. Läksin siis ukseluku südamikku otsima, täpipealt sama südamik oli DEPO-s mingi 5 kopikatega euri, Tondi K-Rautas 35 kopikatega euri. Kolm korda võib arvata, kus ma südamiku hankisin.
Mul on vaja lugemisprille, vaatasin digiloost oma retsepti järgi ja.. Eestis poest ostes alates 100+, Temust sama tugevusega 5 euri 2 tükki. Miks fck ma peaks 100+ euri maksma prillide eest mida ma ei kasuta pidevalt.
"thargun"
Mul on vaja lugemisprille, vaatasin digiloost oma retsepti järgi ja.. Eestis poest ostes alates 100+, Temust sama tugevusega 5 euri 2 tükki. Miks fck ma peaks 100+ euri maksma prillide eest mida ma ei kasuta pidevalt.
see optika mis sa oma silmade ette paned peaks olema kvaliteetne. Temu rämpsu, mitte iialgi.
see vana prilliretsept ei pruugi üldse enam sobida. Prillid tuleks osta ikka vahetult pärast kontrolli silmaarsti juures, sest nägemine muutub aja jooksul ja vahel päris kiiresti. Lisaks võivad kaasuvad haigused põhjustada silmas muutusi, mida inimene ise kohe ei märkagi .
Nägemine on nii tähtis meel, et selle eest hoolitsedes koonerdada ei maksa. Kui juba vajad prille, tuleks nägemist silmaarsti juures kontrollida iga aasta või kahe tagant.
Kui ostad endale soodukast ülikonna, mis hästi ei sobi, pole häda midagi. Lihtsalt on ebamugav ja ei näe hea välja.
Kui ostad soodukast endale prillid, mis tegelikult ei sobi, ehkki näed nendega lugeda enda arust päris hästi, võid enda nägemise kapitaalselt tuksi keerata.
Nägemine on nii tähtis meel, et selle eest hoolitsedes koonerdada ei maksa. Kui juba vajad prille, tuleks nägemist silmaarsti juures kontrollida iga aasta või kahe tagant.
Kui ostad endale soodukast ülikonna, mis hästi ei sobi, pole häda midagi. Lihtsalt on ebamugav ja ei näe hea välja.
Kui ostad soodukast endale prillid, mis tegelikult ei sobi, ehkki näed nendega lugeda enda arust päris hästi, võid enda nägemise kapitaalselt tuksi keerata.
thargun,
sellise kvaliteediga prille pole vaja Temust tellida. "Lugemisprillid" nime all leiab sellist kraami pmst suvalisest suuremast kauplusest. Mõne euro pead ehk rohkem välja käima aga saad enne ninale proovida ja veenduda, kas vastab ootustele. Kui vajad neid korra nädalas makaronide pakilt valmistamisjuhiste lugemiseks, siis ehk piisabki. Kui vajad lugemisprille lugemiseks või töö tegemiseks, siis ei soovita.
sellise kvaliteediga prille pole vaja Temust tellida. "Lugemisprillid" nime all leiab sellist kraami pmst suvalisest suuremast kauplusest. Mõne euro pead ehk rohkem välja käima aga saad enne ninale proovida ja veenduda, kas vastab ootustele. Kui vajad neid korra nädalas makaronide pakilt valmistamisjuhiste lugemiseks, siis ehk piisabki. Kui vajad lugemisprille lugemiseks või töö tegemiseks, siis ei soovita.
Ärgem unustagem "pisiasja" et kõik prillipoed "upsellivad" sulle igasugu "lisasid" mis on päris mõnusa juurdehindlusega -- kriimustuskindlad, karastatud, polariseerivad, isetumenevad, uduvastase kattega... yadda-yadda-yadda. Kui võtad "kõigi lisadega" superluks paketi, siis lendab klaasi hind sujuvalt 200+ peale. Palju sellest on "ussiõli"
ma ise PROoptika klient. Varem maksis tööandja suurema osa prillide maskumusest kinni. Nüüd olen paarkorda ise oma rahakoti peal ostnud. Viimasedd lugemisprillid läksidiki maksma sinna 200 euro kanti. Raamid kahel eelviimasel läksid lihtsalt ninajuure pealt pooleks. Viimased sai tugevamad võetud, aga ka suht juustud väljanägemiselt.
Käisin maal ja olin oma prillid maha unustanud ja laenasin lugemiseks õe prille. Stiilsed raamid ja puha. Küsimuse peale palju raamid maksid siis sain vastuseks, et need prillid oli ostnud a la kusagilt Selverist vist? Hind oli alla 10-25 euro vahel minu mälu järgi. Aastaid nn Selveri prille kasutanud ja ei kurtnud millegi üle.
Ma usun, et edaspidi tulevad minul prillli poest ainult päikeseprillid. Kusjuures õhtuseks ajaks ja vähe vihmasema ilmaga jalutamiseks ja autoga sõitmiseks kasutan Bauhausist ostetud tööprille. Väljanägemine tagasihoidlikult sportlik ja teeb pildi erksalt kontrastemaks.
Kunagi sai jooksmise jaoks valitud, kuna püsisid hästi peaküljes, aga spordipoe odavamate prillidega hinna vahe 10x väiksem.
Käisin maal ja olin oma prillid maha unustanud ja laenasin lugemiseks õe prille. Stiilsed raamid ja puha. Küsimuse peale palju raamid maksid siis sain vastuseks, et need prillid oli ostnud a la kusagilt Selverist vist? Hind oli alla 10-25 euro vahel minu mälu järgi. Aastaid nn Selveri prille kasutanud ja ei kurtnud millegi üle.
Ma usun, et edaspidi tulevad minul prillli poest ainult päikeseprillid. Kusjuures õhtuseks ajaks ja vähe vihmasema ilmaga jalutamiseks ja autoga sõitmiseks kasutan Bauhausist ostetud tööprille. Väljanägemine tagasihoidlikult sportlik ja teeb pildi erksalt kontrastemaks.
Kunagi sai jooksmise jaoks valitud, kuna püsisid hästi peaküljes, aga spordipoe odavamate prillidega hinna vahe 10x väiksem.
"ussiõlist" veel -- prillid muide ei saa KORRAGA olla "kuumakindlad" ja "karastatud" ja samas "polariseeriva" ja muidu "imettegeva" kattekihiga. See "imettegev" pole nimelt ÜLDSE kuumakindel (rahaliselt valus kogemus olemas). See muidugi ei takista prillipoe "müüginaist" sulle mõlemat korraga maha müümast.
Seekord valmistas Eesti Kaupmees pettumuse. Oli vaja Detaili. Küsisin google käest. Näitas hinnavahemikku 19-22 EUR per Detail. Ennustasin naisele, et eestis on kindlasti ~50 EUR Detail. Läksin vaatama. Ei olnudki :( Oli kõigest ~30 EUR Detail. Asja parandas veidi see, et hind oli näidatud ilma KMita, kassas lisandus veel ~5 km ja transa pakiga ~9 EUR. Hakkas juba looma. Eriti meeldis mulle see, et "laos olemas" ja tarneaeg KUNI KAKS NÄDALAT. Nummi!
Läksin siis oma-lemmik-euroopa-suure-hulgimüüja e-poodi. Detail ~11 rutsi. B-detail... 6.50. Komplekt A "detail" "vasaku ja parema käe oma" 22 EUR. Transa 13. Pakiga. Kulleriga. Ukse taha. 1-4 tp.
Mis seal ikka ...
Läksin siis oma-lemmik-euroopa-suure-hulgimüüja e-poodi. Detail ~11 rutsi. B-detail... 6.50. Komplekt A "detail" "vasaku ja parema käe oma" 22 EUR. Transa 13. Pakiga. Kulleriga. Ukse taha. 1-4 tp.
Mis seal ikka ...
Offf, see on sama ladu mõlemal kus "olemas" on.
Mis su lemmik-euroopa-suure-hulgimüüja e-pood on? Oma rahaoti huvides küsin. Üks ost vaja teha.