Armetu Eesti kaubandus

"opex"
Mida mopeedauto-Ahmed su arust 'tagasikoormasse' Kivimäelt (või Pääskülast, Nõmmelt) oleks pidanud korjama? Pigem tühi ots, kokku 11 km.

Aga kust te välja loete, et ma kuidagi "tasuta" mopeedi-Ahmeedi või Jalgratta-Juani teenust olen soovinud?!?
Aga selle jorina võib rahulikult kokku võtta nendinguga, et kuigi kedagi ei tohi diskrimineerida soo-, rassi-, vanuse või usutunnistuse põhjal, siis "elukohajärgne diskrimineerimine" on täitsa br0 - seadus seda ei keela ja maapiirkondade elanike sohtes rakendatakse seda kogu aeg :=)
"Offf"
Big Bizinis Here:

P.S. Pilt on netist leitud.

Londonis maksad kohati kesklinna pool odavamates kohtades topelt.

Ilmselt vastab enamvähem põrandapinna maksumusele.
Ju nad on arusaanud, et 2 eur sellise otsa eest pole mõistlik ning samas ei taha luua uut, 5 eur hinnakihti selliste olukordade jaoks, sest neid olukordi on vähevõitu ja kliendid oleks taaskord rahulolematud. They can' win either way.
Eestis on küllalt piirkondi, kuhu pole võimalik isegi taksot tellida, rääkimata wolti või bolti kullerist. Isegi kiirabi ja politsei tulevad mitmekümne minutiga. Offf, ole pigem õnnelik, et nii soodsas kohas elad.
Majast majasse astub jonn,
küsib, kas lapsed kodus on.

Mis me talle küll vastame,
tuppa ei taha teda lasta me.
"iffkillla"
Sõna küllalt vist pole päris sobilik. Enamus Eestit on selline kuhu pole võimalik ei taksot tellida, ega pitsat uksetaha woltida.

Seevastu enamus Eesti elanikke elab kohtades, kus see on võimalik, umbes 70% on linnastunud?

Luminori autoliising.
Venitatakse raha ülekandmisega 2 nädalat, nii et müüjal pole raha ja ostjal autot. Viidates ostja lepingust taganemise õigusele - aga ostjal pole mingil juhul sellist kavatsust.
Ostja pole ka just niisama ei tea kes, vaid varem on sealt võetud mitu kodulaenu ja autoliisingut, probleeme pole esinenud.
Äkki on kellelgi siit seal mõni tuttav, kes aitaks asja pisut tagant lükata?
Tarbijakaitse selgitab, etr see kõik on riiklikult sätestatud ainult sinu enda hüvanguks:
Nimelt sätestab VÕS § 409 lg 1, et tarbijal on õigus tarbijakrediidilepingust põhjust avaldamata taganeda 14 päeva jooksul alates lepingu sõlmimisest.
Üldjuhul tasub krediidiandja vastavalt müügilepingule müüjale sõiduki müügihinna 15 päeva pärast seda, kui sõiduk on kantud Maanteeametis krediidiandja kui omaniku nimele

Ega keegi ei usu eriti, et tavaline inimene oma finantstehngutest normaalselt saab.
"marker"
Tarbijakaitse selgitab, etr see kõik on riiklikult sätestatud ainult sinu enda hüvanguks:
Nimelt sätestab VÕS § 409 lg 1, et tarbijal on õigus tarbijakrediidilepingust põhjust avaldamata taganeda 14 päeva jooksul alates lepingu sõlmimisest.
Üldjuhul tasub krediidiandja vastavalt müügilepingule müüjale sõiduki müügihinna 15 päeva pärast seda, kui sõiduk on kantud Maanteeametis krediidiandja kui omaniku nimele

Jah, see on läbi loetud. Muuseas antud punkt seaduses pärineb aastast 2016. Samast pangast on ka hiljem ilma taolise probleemita liisingut saadud.
Kas ma ise müüksin kellelegi auto tingimusel, et raha saan alles 15 päeva pärast? Kindlasti mitte.
Selgusetuks jääb, kuidas ma saan taganeda lepingust st tagastada kauba v. teenuse, kui ma pole seda kättegi saanud (kas raha või siis auto). Pole saanud lepingu objektiga tutvuda, mille põhjal ma siis taganen?
"peeter82"
"marker"

Jah, see on läbi loetud. Muuseas antud punkt seaduses pärineb aastast 2016. Samast pangast on ka hiljem ilma taolise probleemita liisingut saadud.
Kas ma ise müüksin kellelegi auto tingimusel, et raha saan alles 15 päeva pärast? Kindlasti mitte.
Selgusetuks jääb, kuidas ma saan taganeda lepingust st tagastada kauba v. teenuse, kui ma pole seda kättegi saanud (kas raha või siis auto). Pole saanud lepingu objektiga tutvuda, mille põhjal ma siis taganen?

Olen müünud auto eraisikuna teisele eraisikule läbi swedliisingu ning ostja taganes soovist ning tagastas mulle auto 10 päeva ja 1500 km. läbimist. Muffigi ei saa teha. Kihvatas küll, et võtaks ka mingi 911 pea kaheks nädalaks lõbusõiduks ja annaks tagasi. Varuosi saaks ka sama skeemi kasutades jne
1. juulil tegin 2 tellimust netipoodidest: ühe amazon.de-st ja teise apollo.ee-st. 3. juulil oli Amazonist tellitud toode UPS-iga kohale toodud, Apollo ei ole tänaseni suutnud laos olevat kaupa kohale toimetada, hoolimata sellest, et tarnemeetodiks valisin ise poodi järele mineku.
"MannyEric"
1. juulil tegin 2 tellimust netipoodidest: ühe amazon.de-st ja teise apollo.ee-st. 3. juulil oli Amazonist tellitud toode pakiautomaadis, apollo ei ole tänaseni suutnud laos olevat kaupa kohale toimetada, hoolimata sellest, et tarnemeetodiks valisin ise poodi järele mineku.

Ma tellisin eile lõuna ajal Rahva Raamatust ühe laokauba. Täna varahommikul tuli teade, et on pakiautomaadis.
"winston1984"

Olen müünud auto eraisikuna teisele eraisikule läbi swedliisingu ning ostja taganes soovist ning tagastas mulle auto 10 päeva ja 1500 km. läbimist. Muffigi ei saa teha. Kihvatas küll, et võtaks ka mingi 911 pea kaheks nädalaks lõbusõiduks ja annaks tagasi. Varuosi saaks ka sama skeemi kasutades jne

Kühvel on selles kas nu$$itakse pikaajalist usaldusväärset klienti või mitte.
"MannyEric"
1. juulil tegin 2 tellimust netipoodidest: ühe amazon.de-st ja teise apollo.ee-st. 3. juulil oli Amazonist tellitud toode UPS-iga kohale toodud, Apollo ei ole tänaseni suutnud laos olevat kaupa kohale toimetada, hoolimata sellest, et tarnemeetodiks valisin ise poodi järele mineku.

Võrdlete apelsiine õuntega.
Apollo on esmajoones jaekett, nende e-pood on "nice to have" add on. Ilmselt umbes 5-8% nende kogukäibest. Oodata sealt samasugust teenust nagu Amazonilt, kelle core business ongi 100% e-pood pole mõistlik.
Kuigi tuleb nõustuda, et 4p on küll masendavalt halb ja lõhnab pigem kellegi lohakuse järele.

Lisaks võiks teada, mis hinnaga Amazon selle kohale toob.
Amazon’s international unit on track to swing into annual profit
Ilmselt pole isegi Linnamäel nii palju pappi, et 26 aastat miinusega Apollot pidada.

Eesmärk ei olnudki Apollot kuidagi maha teha, tore poekett on ja mulle meeldib. Lihtsalt viskasin sellise fakti õhku.
P.S. Saksa Amazonis on alates €59 tellimusest kohalesaatmine tasuta. Mind tarbijana eriti ei huvita, palju nad sellega kahjumit sisse võtavad :)
Saksa Amazoni tarned Eestisse on muutunud väga kiireks. Viimane tellimus jõudis kohale 75 tunniga (tellimise hetkest kuni sõnumini et pakk ootab pakiautomaadis). Tegu oli tavatarnega (mitte UPS), saatmine tasuta (tellimus üle 59€) ja lisaks jäi selle aja sisse ka nädalavahetus.
"juured"
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120310475/saaremaa-ettevotjatele-joudis-selle-suvega-lagi-katte-riik-kaalub-juba-reisijapileti-kaotamist-parvlaevadel

https://online.le.ee/2024/05/11/ameerika-autode-naitus-on-tanavu-viimast-korda/

Kui vaadata kuidas Pärnus ka kohati "ulub tuul" tänavatel siis ülemõistuse kallid söögid ja joogid on toonud oma tulemuse.
Inimesed on hakanud rahakotiga hääletama.

https://sakala.postimees.ee/8057495/folk-on-majutajatele-magus-aeg-kulaliskorteri-voib-veel-saada-500-ja-maja-peaaegu-2000-euro-eest
"Vahtramäe nõustus, et Viljand folk on ettevõtjatele magus aeg. "Siis saab ööbimistasusid ikka väga julgelt tõsta."

Kõik see korreleerub selle hiljutise uudisega, et Soomes on tööpuudus suurenemas, töötus on kasvanud 9% -ni. Tarbimine (eriti lõbustuseesmägil) pole seotud seotud sellega, kas rahval raha on, vaid sellega, et kas rahval on hirm kulutamise ees ja inimesed tahavad võimalikult palju raha kõrvale panna halbadeks aegadeks.
Kui kalevipoeg Soomest Eestisse tagasi aetakse, siis annab see otsese signaali, et halvad ajad on tulemas ja kulud tuleb koomale tõmmata.
"Olevipoeg"
"MannyEric"
1. juulil tegin 2 tellimust netipoodidest: ühe amazon.de-st ja teise apollo.ee-st. 3. juulil oli Amazonist tellitud toode pakiautomaadis, apollo ei ole tänaseni suutnud laos olevat kaupa kohale toimetada, hoolimata sellest, et tarnemeetodiks valisin ise poodi järele mineku.

Ma tellisin eile lõuna ajal Rahva Raamatust ühe laokauba. Täna varahommikul tuli teade, et on pakiautomaadis.

Peab nõustuma. Ise tellin ka Rahva Raamatust alati kui vaja Eestist midagi kiirelt. Poodi järgi saab minna maksimaalselt paari tunni jooksul ja tarne korral samasugused kogemused nagu Olevipojal. Apollos pigem kehvasti nende asjadega.
"ttrust"
"juured"
....
Kui vaadata kuidas Pärnus ka kohati "ulub tuul" tänavatel siis ülemõistuse kallid söögid ja joogid on toonud oma tulemuse. Inimesed on hakanud rahakotiga hääletama.
....

Kõik see korreleerub selle hiljutise uudisega, et Soomes on tööpuudus suurenemas, töötus on kasvanud 9% -ni. Tarbimine (eriti lõbustuseesmägil) pole seotud seotud sellega, kas rahval raha on, vaid sellega, et kas rahval on hirm kulutamise ees ja inimesed tahavad võimalikult palju raha kõrvale panna halbadeks aegadeks.
Kui kalevipoeg Soomest Eestisse tagasi aetakse, siis annab see otsese signaali, et halvad ajad on tulemas ja kulud tuleb koomale tõmmata.

Üks asi korreleerub veel: 2024a Õllesummer, oma suhteliselt odavate piletihindadega kujunes väga rahvarohkeks seetõttu, et ilm soosis, aga see mis veelgi rohkem soosis, oli pileti hind ning vaatamata kokkuhoiule, peab inimene suve jooksul vähemalt paar elamust saama, seega valitakse odavamaid üritusi kuhu minna.

...
"juured"Kui vaadata kuidas Pärnus ka kohati "ulub tuul" tänavatel siis ülemõistuse kallid söögid ja joogid on toonud oma tulemuse.
Inimesed on hakanud rahakotiga hääletama.
...

Ei maksa ka unustada, et pärnu linnavalitsus otsustas tasulise parkimisala radikaalse suurendamisega autoturistid linnast ära ajada.