Ei oska öelda, mida olen Id kaardiga valesti teinud. Lähen just uut taotlema ja viimane väljastatud 17.11.2015 Kaart asub alati rahakotis eraldi taskus, nii kui teised kaardid. Seb panga kolm erinevat kaarti on töötanud alati lõpuni välja, ID kaardid aga olid töövõimelised max kolm kuud ja üsna harva kasutusega. 2014 lõpp, kuni 2015 lõpp vahetasin kaarti neli korda ja siis sai kõrini. Vahetasin ka rahakotti ja hakkasin seda rinnataskus kandma. Ikka läks varakult pensionile. Üritan peale pikka pausi nüüd uuesti.
Minu vastuküsimus samas olukorras on, et "kuidas ma Tarbijate kooperatiivi liikmeks saan astuda?" Ma tahaks ainult klient olemise asemel pisut ka omanik olla.
"ttrust"
Marvin, minu lähim kodupood on Coop ning seal on alati soovitatud mul teha Coopi kliendikaart, mille peale ma alati ütlen, et "millal Coop ID-kaarti tunnistama hakkab?"
"madis_l"
Minu vastuküsimus samas olukorras on, et "kuidas ma Tarbijate kooperatiivi liikmeks saan astuda?" Ma tahaks ainult klient olemise asemel pisut ka omanik olla.
Võta ette oma kohaliku ühistu või kooperatiivi põhikiri ja uuri välja. Tulundusühingute seadusega on kah kaval enne tutvuda - see on üsna veider ettevõtlusvorm, mis annab võimaluse teha igatsugu sikku. Tehakse ka.
Kunagi uurisin - sattusin veel rohkem segasusse. Jääb mulje, et mängitakse mängu, et ärme uusi liikmeidvõta, ootame kui vanemad osalised ära surevad ja siis...
"Marvin""madis_l"
Võta ette oma kohaliku ühistu või kooperatiivi põhikiri ja uuri välja. Tulundusühingute seadusega on kah kaval enne tutvuda - see on üsna veider ettevõtlusvorm, mis annab võimaluse teha igatsugu sikku. Tehakse ka.
"madis_l"
Kunagi uurisin - sattusin veel rohkem segasusse. Jääb mulje, et mängitakse mängu, et ärme uusi liikmeidvõta, ootame kui vanemad osalised ära surevad ja siis...
Kindlasti on ühistuid, kus niimoodi on. Ma võin mõnda ka nimetada, kuid las see jääda.
Tulundusühingute seadusega on kah kaval enne tutvuda - see on üsna veider ettevõtlusvorm, mis annab võimaluse teha igatsugu sikku. Tehakse ka.
Tarbijate ühistud on kolhoosikorra viimane jäänuk. Vormiliselt on liikmed omanikud, sisuliselt juhtkond kontrollib mängu ja majandab nagu isiklikku valdust. Üllatavalt elujõuline. Selle pärast nad uusi liikmeid ei tahagi võtta, et oversight on viimane asi, mida 30 aastat võõra püramiidi tipus istunud vaarao oma ellu vajab.
"Heki Fond"
Tarbijate ühistud on kolhoosikorra viimane jäänuk. Vormiliselt on liikmed omanikud, sisuliselt juhtkond kontrollib mängu ja majandab nagu isiklikku valdust. Üllatavalt elujõuline. Selle pärast nad uusi liikmeid ei tahagi võtta, et oversight on viimane asi, mida 30 aastat võõra püramiidi tipus istunud vaarao oma ellu vajab.
Tarbijate ühistud olid juba esimese Wabariigi ajal olemas.
"mx77""Heki Fond"
Tulundudühistuseadus on imelik üllitis, kus jäme ots on tegelikult juhtkonna ja praeguste töötajate käes. Nemad võidavad alati, olenemata töötulemustest.
Ühistulise tegevuse mõte kaubanduses ja oluline tulemus on see, et kodukülas on pood. Selleks talumehed nad omal aal ka lõid. Ülejäänuga nii nagu Heki Fond kirjutas.
mx77Heki Fond
Tarvitajate ühisused olid. Neid oli ka tsaariajal. Kuigi mingil veidral moel loevad tänased ühistud end kunagiste järglasteks, on need teineteisele olemuslikult sama lähedased kui siga ja kägu.
"Uhhuu"
Tarvitajate ühisused olid. Neid oli ka tsaariajal. Kuigi mingil veidral moel loevad tänased ühistud end kunagiste järglasteks, on need teineteisele olemuslikult sama lähedased kui siga ja kägu.
Mul tekkis küsimus, et kas kunagise ETKVL jäänustele kerkinud Coop on rohkem "hingesugulane" Nõuka-aja ETKVLiga või Wabariigi aja "Tarvitajate Ühisusega" ?
OfffUhhuu
Mul tekkis küsimus, et kas kunagise ETKVL jäänustele kerkinud Coop on rohkem "hingesugulane" Nõuka-aja ETKVLiga või Wabariigi aja "Tarvitajate Ühisusega" ?
Nõuka-aja tarbijate kooperatiividega. Teadupärast omandireformiga aktsiaid, osakuid jm väärtpabereid ei tagastatud. Ka ühisuste liikmetele mitte. Nõuka-aegne liikmelisus võiks pisut tänaseid kliendikaartlusi meenutada. Vahel näpuotsaga defkat, 90-ndate alguses visati liikmesmaksule kohati protsente ka peale, ent inflatsiooniga see sammu mõistagi ei pidanud.
https://www.eha.ee/fondiloend/frames/struc_prop.php?id=702&lid=925
Ajasin karvu. Maailmakuulsa tootja akumulaatoritel toimiva aparaadi lõikepea võrk läks katki. Mõtlesin naiivselt, et lähen niikuinii poodi ja ostangi uue. Käin siis ühes, teises, kolmandas ja neljandas - pole. Löön lahti interneti, põhimõtteliselt saaks ainult Hiinast tellida - loen all kommentaare, tellimisisu läks ära. Helistan tootja eestikeelsele infoliinile - aga te minge hoolduskeskusesse ja sealt saate. Küsimusele, et miks ma tavalist kuluosa poest osta ei saa, midagi mõistlikku ei vastatud. Käisin ka hoolduskeskuses, otsisid ja otsisid arvutist, lõpuks anti mingi meiliaadress ja soovitati sinna kirjutada. Et äkki saab tellida, umbkaudseks hinnaks osati öelda aparaadi enda ostuhinnast kõrgem number, masin ostetud paar aastat tagasi. Oleksin isegi nõus maksma, andke see mulle aga palun kohe kätte, mitte kahe nädala pärast, kui mu naine mind enam ära ei taha tunda. Mööda meile siiski kerjama ei hakanud. Ausalt, hullem kui nõukaajal šigulli kardaaniristi otsides. Ah tead, mine sa ka perse Philips koos oma kontserniga, lähen ostan selle paganama tera ikkagi alist mõne € ära, missest et pidid jube hästi sisse lõikama. Äkki ongi mõnus?
Miski pood neil, ei? www.shop.philips.ee/isiklik-hooldus/meestele-isiklik-hooldus/pardlitarvikud/
"mercury"
Ajasin karvu. Maailmakuulsa tootja akumulaatoritel toimiva aparaadi lõikepea võrk läks katki. Mõtlesin naiivselt, et lähen niikuinii poodi ja ostangi uue. Käin siis ühes, teises, kolmandas ja neljandas - pole. Löön lahti interneti, põhimõtteliselt saaks ainult Hiinast tellida - loen all kommentaare, tellimisisu läks ära. Helistan tootja eestikeelsele infoliinile - aga te minge hoolduskeskusesse ja sealt saate. Küsimusele, et miks ma tavalist kuluosa poest osta ei saa, midagi mõistlikku ei vastatud. Käisin ka hoolduskeskuses, otsisid ja otsisid arvutist, lõpuks anti mingi meiliaadress ja soovitati sinna kirjutada. Et äkki saab tellida, umbkaudseks hinnaks osati öelda aparaadi enda ostuhinnast kõrgem number, masin ostetud paar aastat tagasi. Oleksin isegi nõus maksma, andke see mulle aga palun kohe kätte, mitte kahe nädala pärast, kui mu naine mind enam ära ei taha tunda. Mööda meile siiski kerjama ei hakanud. Ausalt, hullem kui nõukaajal šigulli kardaaniristi otsides. Ah tead, mine sa ka perse Philips koos oma kontserniga, lähen ostan selle paganama tera ikkagi alist mõne € ära, missest et pidid jube hästi sisse lõikama. Äkki ongi mõnus?
Põmst neid polegi mõtet vahetada. Kui on läbi siis osta uus masin - nad peavadki umbes niikaua vastu et jõuavad uued mudelid välja tulla. Mul ka aparaat teatas et nüüd on kaks aastat täis ja tuleb lõikepead vahetada. (hind miski 50-60€) Et muidu tema enam edasi ei niida. Nullisin teavituse ära ja aparaat töötab edasi nagu muiste. Lihtsalt nagu, saab kaks aastat täis ja vaheta, kallis sõber. Isegi kui masin on enamuse ajast kasutamata olnud (kasvatasin vahepeal habet).
"opex"
Miski pood neil, ei? www.shop.philips.ee/isiklik-hooldus/meestele-isiklik-hooldus/pardlitarvikud/
No see koht saigi esimese hooga üle käidud. Kehahoolduse osakonnas on varuterasid pakkuda täpselt null eksemplari. Kõlab jaburalt ja nii ongi. Esimest korda muidugi puutun teemaga kokku, kuna vanasti kraapisin end match5-ga, eks praegugi tuleb seda teha.
Üldiselt, nagu CharlieF viitas, on poliitika selline, et osta uus, mis sest vanast lappida. Neile see sobib, mulle mitte. Aparaat ise toimib hästi, aku laeb ja ei saa kohe tühjaks, näeb hea välja ja mis tast siis kohe minema visata. Üldiselt tellisin alist. Võtsin prooviks erinevaid, kolm tk 12€ eest. Kui kasvõi üks toimib nagu eeldan, pole lahing veel kaotatud. Raha oleks riigist välja läinud niikuinii.
Ei ole enam seotud, aa vanasti nagu oli suht kõik olemas, siin ei ole? https://www.euronics.ee/ilu-ja-tervis/naohooldus/tarvikud?f=IgUIRRCNHQ
Ma proovisin sarnasel viisil leida Eestist Samsungi vanale, kuid hästi töötavale nutikellale (Gear S2) uut kellarihma. Ei leidnud, ka Samsungi enese esindussalongid ei suutnud aidata. Ostsin Alist, kolm tükki, 1,47 tükk. Selle kella eluajaks piisab nendest kolmest rihmast kuhjaga. Olin valmis kohalikul turul maksma kuni 25 eurot ühe eest. See raha jäi kellelgi teenimata.
"mercury""opex"
No see koht saigi esimese hooga üle käidud. Kehahoolduse osakonnas on varuterasid pakkuda täpselt null eksemplari. Kõlab jaburalt ja nii ongi. Esimest korda muidugi puutun teemaga kokku, kuna vanasti kraapisin end match5-ga, eks praegugi tuleb seda teha.
Hetkel küll ei saa aru mis probleem on sest lõikepäid tundub igasugustele Philipsitele saada olema
mx77
Senikaua, kui sul neid pizdividinaid vaja pole, tundub tõesti, et kõike on saada :0)
Jutt ei käi nende pardlitest(mis jube kehvasti nahale mõjuvad, kunagi ostsin pea 200€-ga, tean omast käest), vaid Bodygroom karvaeemaldajast.
p.s.mina ei miinustanud.
Senikaua, kui sul neid pizdividinaid vaja pole, tundub tõesti, et kõike on saada :0)
Jutt ei käi nende pardlitest(mis jube kehvasti nahale mõjuvad, kunagi ostsin pea 200€-ga, tean omast käest), vaid Bodygroom karvaeemaldajast.
p.s.mina ei miinustanud.