Arco Vara (ARC1T)

Liivamäelt üldjoontes positiivne hinnang, kui ma ikka õigesti mäletan siis lubas osta. Et eelmisi Arco võlakirju on, kaalub, kui palju ühe ettevõttega seotud riske võtta. Intressi hindas normaalseks (et investor tahaks rohkem, aga mõistab, et ettevõte pakub vähem, võrreldes teiste võlakirjadega normaalne). Bilanss tugev.

Küsimustega torgiti veidi seda, et juhtkonnas mitmeid suhteliselt uusi inimesi, kui usaldusväärne see on. Vastuväide - neil kogemused piisavad, tiim toimib hästi.

Ma nüüd mälu järgi ja väsitava tööpäeva järel. Võib-olla keegi võiks lisada oma muljeid. Mu enda mulje selline kõhklev. Aga ega ma võlakirju eriti armasta ka.

6 Likes

Mitte, et ma Liivamäe objektiivsuses kahtleksin, aga kui selline üritus korraldatakse, kus on kolm esinejat - kaks Arco töötajat ja Liivamägi, siis ma ei kujuta hästi ette varianti, et Liivamägi astuks saali ette ja teataks, et ärge Jumala pärast neid võlakirju märkige.

See on lihtsalt vahemärkus, mitte kahtluste külvamine. Ja ma ise pole veel otsustanud, kuigi pikka aega pole antud, otsustamisega on kiire.

10 Likes

Tekkisid samad mõtted. Pigem selline makstud sisuturundus. Ma ei saa aru, miks on seda vaja. Las Arco Vara inimesed turunduvad enda toodet ise ja siis investorid otsustavad, kas see jutt oli usutav.Kuidas inimene
saab sõltumatu olla, kui talle võib-olla maksti teenuse eest(ettekande eest). Ta ei hakka ju ettekandes rääkima AV inimeste ees, et see asi on täielik jura. Kui ta seda teeks siis AV inimesed saadaks ta kepihoopidega kohe välja:)

6 Likes

Siit siis veel eri tegelaste arvamusi: https://www.aripaev.ee/borsiuudised/2025/09/16/arco-vara-suur-amps-soodsad-volakirjad-meelitavad-aga-ei-veena-koiki-investoreid?utm_campaign=itoomas%2Buudiskiri%2B1609&utm_medium=email&utm_source=sendsmaily

Link märkimistulemustele:
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=bdc40e872ae119d05c6cb1f9c46a0425c&lang=et&src=listed

1 Like

Olles aastaid jälginud seda finfluentsijate kultuuri, siis kas poleks tagumine aeg neid “arvamusi” meedias avaldades hakata rääkima ka sellest, mis sellised “arvamused” erinevate emissioonide kohta maksavad ja kuivõrd need on või ei ole sõltumatud. Et kui finfluentsijad ise ei saa aru, et nad tegelikult peaksid ise sellise sisuga lahtiütlusi tegema, siis äkki “keegi” aitab neid. Näiteks FI.

18 Likes

Kas ja kuidas saab Arco Vara võlakirjade puhul teid kui emitenti investeerimiskontost teavitada?

5 Likes

Ka huvitaks.

Nüüd on Arco Vara kodulehel niisugune info: " Kui võlakirjade omanik kasutab investeerimiskontot, tuleb emitendile esitada eraldi avaldus tulumaksu mittekohaldamiseks. Vastav avalduse vorm tehakse kättesaadavaks enne esimese intressimakse tegemist oktoobrikuu jooksul. Vastav info avaldatakse ka börsiteate kaudu."

4 Likes

Kui võlakirjade omanikus on ettevõte siis ei pea ilmselt midagi tegema?

1 Like

Arco peaks maksma võlakirjade intressi 12 märts, 12 juuni, 12 september, 12 detsember. Hetkel pole veel midagi laekunud. Millal on esimene makse? 12 märts?

Õige ikka 24. september, 24.detsember, 24. märts, 24. juuni. Ehk siis homme-ülehomme peaks laekuma,

SEB-s tulid intressid juba 25.12.

Minu viga. Tänan paranduse eest. LHV-s intressid samuti tänaseks kohal.

1 Like