Arco Vara (ARC1T)

Graafiliselt ilus, kaks sirget joont.

Kas midagi peatas langust? Muidugi ei peatatud. IPO-hind oli õhku ja õhku täis.
sest vaadakem alates 2009, pole sugugi sirget joont olnud:
Kahju, et OMX käibe-graafikud ei näita koguseid rahalises väärtuses, vaid aktsiate arvus. Pärast reverse-splitti on see graafik suht kasutu. Käibe näitamine rahas oleks informatiivsem.
Tivolis asi nüüd nii de jure kui de facto hapu. Lisaemissiooni uudis tulemas?
Ja Sild tegigi Arcost stabiilselt kasumit teeniva ettevõtte? Seda ma küll poleks uskunud...
Tool on jälle müümas.
Kohe pärast keeluajal lõppu on Arco Vara suuromanik Toomas Tool taas ettevõtte aktsiaid müünud.
18. ja 19. novembris müüs Tool kokku 3990 kinnisvarafirma aktsiat, selgub finantsinspektsiooni andmetest. Arco Vara avaldas kolmanda kvartali majandustulemused 15. novembril.
Alates juunist on Tool müünud kokku 48 678 Arco Vara aktsiat.

http://www.e24.ee/2609066/tool-muub-taas-arco-vara-aktsiaid
White Nigga
Ja Sild tegigi Arcost stabiilselt kasumit teeniva ettevõtte? Seda ma küll poleks uskunud...

Nojah, ja kes ei mäletaks ÄP lõputut näägutamist sel teemal, kuidas allakäigutrepil olev börsifirma pidavat jätkama vanaviisi, pannes etteotsa ähmase taustaga isiku. Asja iroonia seisneb muidugi selles, et tänu Tarmo Silla avatud olekule võib Arco Vara üpriski suure tõenäosusega saada tunnustatud ka parimate investorsuhetega ettevõtete seas. Seega minu vaatenurgast on Sild igatahes kiituse ära teeninud, olles Arco Vara tegemised vähemalt oluliselt läbipaistvamaks muutnud. Ja eks see ju olegi ühe avaliku ettevõtte edu alustalaks.
Ettevõte on jah läbipaistvam. Aga näiteks viimases börsiteates oleks võinud olla info, et müüdi Ahtri osaluse hinnaga 1 EUR (minu oletatud hind). Ilus et varem tehtud eraldis tuleb tagasi, aga müügihind oleks ka hea avaldada, nii et lugeja ajaloolist perspektiivi ei kaotataks.
9 kuu EPS 0,42 + Q4 provisjoni kustutamine 0,4 = 0,82+/- Q4 EPS... vinge. 1,2 eurone hind on juba ajale jalgu jäänud, sellest butiigist enam logodega nänni mälestuseks otsida ei tasu
Ära unusta Tivoli provisjoni kustutamine eelnevas kvartalis. Ühesõnaga, tehti provisjone, ja siis kustuti neid tehtud provisjone. Suur osa bilansist on nüüd Bulgaaria " Madridi"projekt ja selle projektiga seotud Kreeka laen.
See EPS on väga ebaoluline. Nüüd peaks siis vaatama PB, likviidsust ning kuskohast ning mis tingimustega Arco arendusteks raha saab. Hiljuti emiteeriti vist 15% intressiga võlakirju, kuigi Ahtri oli vist õhus. Kas Manastirski probleemid ka lahendatud? Ma saan aru, et läbi Madridi projekti, mis vist ehitusjärgus, on Arco nüüd pigem Bulgaaria kui Eesti kinnisvara arendaja? Edu sellise väärtuse hindamisel.
See EPS on väga ebaoluline. Nüüd peaks siis vaatama PB, likviidsust ning kuskohast ning mis tingimustega Arco arendusteks raha saab. Hiljuti emiteeriti vist 15% intressiga võlakirju, kuigi Ahtri oli vist õhus. Kas Manastirski probleemid ka lahendatud? Ma saan aru, et läbi Madridi projekti, mis vist ehitusjärgus, on Arco nüüd pigem Bulgaaria kui Eesti kinnisvara arendaja? Edu sellise väärtuse hindamisel.
TaivoS, minuarust on PB ja edasine funding väheolulised. Nagu näha, siis see on kallis, kuid võimalik. Ja isegi kui joonealune on väikeses plussis, nagu ta nüüdseks on, siis aktsia edasise liikumise katalüsaatorina on see siiski liiga väike. Pigem on küsimus ettevõtte pikaajalises strateegias ja kuidas see haakub tänaste võtmeosanike strateegiaga. Sest segadust on külvanud just LHV ja Lõhmuse suured osalused. Siin võib mida iganes spekuleerida, kuid selge on see, et koht nõukogus kindlustab juurdepääsu infole, mida väikeaktsionärid ei oma. Ja ka see, et 14%-ga võlakirja tagatiseks on Sofias asuvad kinnistud. Lunastustähtaeg on 2016 ja ma kaldun kahtlema, kas seda rahaga refinantseeritakse.
Baltplast on jälle müümas. Jääk nüüd 1 250 000.
nädala muudatused aktsiaraamatus - eesti eraisikud müüvad

+88400 (10->88400): OU RIMONNE BALTIC
+10000 (300->10300): SKANDINAVISKA ENSKILDA BANKEN FINNISH CLIENTS
+1500 (11744->13244): WANDERER OU
...
-1130 (141299->140169): CENTRAL SECURITIES DEPOSITORY OF LITHUANIA
-1500 (9500->8000): eraisik
-1500 (7099->5599): eraisik
-1800 (2300->500): eraisik
-2182 (2182->0): eraisik
-5000 (7000->2000): eraisik
-84273 (1275000->1190727): AS BALTPLAST
+80700 (88400->169100): RIMONNE BALTIC OU
+60000 (252378->312378): LOHMUS HOLDINGS AS
+50000 (324188->374188): ALARMO KAPITAL OU
+5313 (30860->36173): K VARA OU
-190727 (1190727->1000000): AS BALTPLAST
Spekuleerin, et Lõhmus ja Tarmo plaanivad Arco vaikselt ära osta. Jah, ei?
Kas Sa istud ise müügipoolel?
Oman spekulatiivsel eesmärgil, kuid ei ole hetkel müümas ega juurde ostmas.
Ilus tõus sellel aktsial, aga tuleb välja hüpata enne aktsiaemissioni uudis tuleb (mis ma oletan, et tuleb lähiajal).