Alustajale

Tere mina alles pool aastat tegutsenud investeerimisega siin pangas,et mul praegu on kaks usa aktsiat aga kuna üks päev kukkusid aga õnnex mitte päris miinusesse kas peaks soetama mõne aktsia veel,et see risk väiksem oleks ja millist siis vaadata🤔
Tere rmarita!
Seetõttu, et aktsiate hinnad alla läksid, ei pea mingit muud aktsiat juurde võtma.
Kui tead, miks ostsid just neid kahte, siis on variant, et täiendad emma-kumma või mõlema osas oma aktsiapositsiooni, st ostad juurde kas ühte või teist või mõlemat.
Kui aga hindade alanemine pani mõtlema hajutamise peale, siis võiks vaadata mingit ettevõtet väljaspool USA-d, nt Euroopas. Aga millise valdkonna aktsiad huvi pakuvad?
Samas - võibolla hoopis ETF fondi?
Pakun välja mõtte, et Facebookis võiks neid küsimärke arutada kas grupis "Finantsvabadus" või "Dividendijaht" ja neid on veel.
Ma soovitan rmarital eestikeelsetest kõlakodadest eemal püsida. Sealt saadava info põhjal jooksed karjaga sama sammu (vt Planet42, Hepsor, Saunum jne)

Kui huvitab eestikeelne info, siis selle jaoks kasuta LHV foorumit ja muukeelse info saamiseks kasuta Redditit (suure ettevaatlikusega).

Algajale soovitus on laiapõhjalised ETFid (euroopa, USA, maailm). Sektoripõhiseid ei kasutaks.
Olen nõus, et pigem hoia "Finantsvabaduse" sektist eemale. Asjalikku nõu sa sealt ei saa ja tõepoolest on pigem tegemist mingi hullunud ususekti kui kainelt mõtleva investorkogukonnana. Käiakse mingi idee välja, siis nagu pimedad oinad jooksevad kõik idee peale "investeerima". Riburada on neid värke sealt tulnud ja kõigiga on vastu hambaid saadud. Aga ega see "gurusid" sega, raamatud saavad müüdud ja koolitused korraldatud ja igale pekkiminekule on põhjendus olemas.