Tere, olen sooritamas oma esimest ETFi ostu ja olen valiku osas segaduses. Nimelt tahan osta fondi, mis :
1) baasvaluuta EUR
2) EI MAKSA dividende
3) TER < 0.3%
4) jälgib kas FTSE All World või MCSI World või MCSI ACWI indekseid.
Kas LHV fondivalikus on midagi, mis vastaks nendele kriteeriumitele?
Ise valikut uurides avastasin, et:
VWRL VANGUARD FTSE ALL-WORLD UCITS ETF - XETRA kaupleb eurodes, aga maksab dividente
VWRD Vanguard FTSE All-World UCITS ETF - London Stock Exchange kaupleb dollarited ja maksab dividente
IWDE BlackRock iShares MSCI World EUR Hedged UCITS ETF - NYSE Euronext Amsterdam kaupleb eurodes ja ei maksa dividente, aga on jube kallis (0.55%)
Kas olen asjast õigesti aru saanud või midagi kahe silma vahele jätnud ja kas on olemas fondi, mis vastaks kõikidele soovidele?
Aitäh!
VWCE?
IWDA võiks ka variant olla. https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?query=IE00B4L5Y983&groupField=index&from=search&isin=IE00B4L5Y983#overview
Tere, sooviks küsida:
1) kandsin SEB pangast LHV investeerimise kontole raha ja ostsin mõned aktsiad. Osa rahast jäi alles. Kas siis kui kannan kasutamata raha tagasi SEB panka, pean aasta lõpus sellelt tulumaksu maksma?
2) foorumites kohtab tihti aktsiatele hinnanguid (sell, strong sell, buy, hold jne). Sooviks küsida, et kui näiteks aktsia hinnang on "sell," siis mõeldakse selle all seda, et aktsia on langustrendis ja praegu müümisest saadud raha eest saab tulevikus rohkem aktsiaid osta?
1) kandsin SEB pangast LHV investeerimise kontole raha ja ostsin mõned aktsiad. Osa rahast jäi alles. Kas siis kui kannan kasutamata raha tagasi SEB panka, pean aasta lõpus sellelt tulumaksu maksma?
2) foorumites kohtab tihti aktsiatele hinnanguid (sell, strong sell, buy, hold jne). Sooviks küsida, et kui näiteks aktsia hinnang on "sell," siis mõeldakse selle all seda, et aktsia on langustrendis ja praegu müümisest saadud raha eest saab tulevikus rohkem aktsiaid osta?
Kui alustaja tahab väiksete summadega alustada ja teenustasusi mitte maksta, siis kutsume Change'i proovima!
"kristjankangr0"
Kui alustaja tahab väiksete summadega alustada ja teenustasusi mitte maksta, siis kutsume Change'i proovima!
mingi huumor või?
Tere
Kas funderbeamis ostetud ettevõtete aktsiaid on võimalik ettevõtte kontole üle kanda? Kuidas seda teha? (Ettevõte veel loomata)
Kas funderbeamis ostetud ettevõtete aktsiaid on võimalik ettevõtte kontole üle kanda? Kuidas seda teha? (Ettevõte veel loomata)
Soovitan Funderbeamist uurida.
"Sander Pikkel"
Soovitan Funderbeamist uurida.
aitäh, leidsin https://www.funderbeam.com/help/can-i-transfer-shares-from-my-personal-account-to-company-account/
Tere,
Püüan leida sobivat panka/maaklerit, kus sooritada võimalikult minimaalse tehingutasuga Vanguardi (või selle ETF laadse ekvivalendi) ostu. Tegemist oleks pikaajalise investeeringuga kuni 20+ aastat. Eufooria laadne optimism pàrast JL Collinsi ja Morgan Houseli raamatutest ammutatud tarkuse näol sai oluliselt jahutatud kui avastasin, et Eesti pankades pakutav on kaugel loodetust. Hetkel veel olen Expat teises EL riigis, nii et isegi Swedpanga investeerimiskonto loomine ei ole võimalik. Üheks võimaluseks pean Saksamaa https://www.consorsbank.de/ev/Sparen-Anlegen/Anlegen/etf-sparplan - Consorbank konto loomist
Milliseid alternatiive kaaskodanikud on leidnud ?
Vabandan ette amatöörliku küsimuse eest. Head vana aasta lõppu.
Püüan leida sobivat panka/maaklerit, kus sooritada võimalikult minimaalse tehingutasuga Vanguardi (või selle ETF laadse ekvivalendi) ostu. Tegemist oleks pikaajalise investeeringuga kuni 20+ aastat. Eufooria laadne optimism pàrast JL Collinsi ja Morgan Houseli raamatutest ammutatud tarkuse näol sai oluliselt jahutatud kui avastasin, et Eesti pankades pakutav on kaugel loodetust. Hetkel veel olen Expat teises EL riigis, nii et isegi Swedpanga investeerimiskonto loomine ei ole võimalik. Üheks võimaluseks pean Saksamaa https://www.consorsbank.de/ev/Sparen-Anlegen/Anlegen/etf-sparplan - Consorbank konto loomist
Milliseid alternatiive kaaskodanikud on leidnud ?
Vabandan ette amatöörliku küsimuse eest. Head vana aasta lõppu.
Inimsed võiks aru saada et aktsiad börs investeerimise kontod sp500 jm ei ole aiamaa kus kurke kasvatada.
Sõna "kasvukonto" äkki teeks kõigepealt selgeks millest kasv tuleb ja kuidas üldse börs toimib.
Ükski asi ei kasva niisama paned seemne mulda ja muudkui kasvab, sa pead ikka kastma ka vett tahavad taimed vesi ehk raha ...ehk vedel" liquid " finantsmaailm põhineb vee ja mere seadustele.
Sõna "kasvukonto" äkki teeks kõigepealt selgeks millest kasv tuleb ja kuidas üldse börs toimib.
Ükski asi ei kasva niisama paned seemne mulda ja muudkui kasvab, sa pead ikka kastma ka vett tahavad taimed vesi ehk raha ...ehk vedel" liquid " finantsmaailm põhineb vee ja mere seadustele.
"Repo"
Inimsed võiks aru saada et aktsiad börs investeerimise kontod sp500 jm ei ole aiamaa kus kurke kasvatada.
Olen Discord tasulise kauplejate foorumi liige ja proffesionaalsed kauplejad teevad iga päev 1000-3000 eurot mõne minuti kuni mõne tunniga SP500ga. Aga kui algaja hakkab pihta siis raha kaotatakse peamiselt ahnuse tõttu, sest tahetakse kiirelt rikkaks saada.
Ja tuleb selgeks teha , et mis rohkem istub, kas pooltõed või määramatus? Kui pooltõed istuvad rohkem siis on sobivam investeerimine. Kui määramatus istub rohkem, siis on parem kauplemine.
Ja mõned tuhanded eurod tuleb investeerida enda harimisse.
Kauplemine on raskem kui investeerimine, sest peab olema mitmest valdkonnast teadmisi.

Tegin eile SP500 futuurikauplemist. Kahe mikrolepinguga.

Viimased kaks päeva on väga halvad olnud.
Peamine viga:
- kauplemine elektroonilistel tundidel, mitte reaaltundidel.
Sellest summast 832.50 on juba kõik võimalikud lisatasud maha võetud v.a tulumaks. Lisatasude suurus kokku AMP maakleri juures on näha. Päris palju on maakleri toitmist.
25aprillil tulin umbes 200ga kasumisse aga tagatise suurus suurenes kuni 5000ni.
Probleem oli selles, et oli kaks konkureerivat absorptioni (ma ei tea kuidas absorption eesti keeles on). 24nda õhtul oli müüjate absorption ja 25nda algul elektroonilistel tundidel oli ostjate absorption, kuid luges üksnes müüjate absorption ja ostjate absorption saabus hiljem peale Advanced GDP tulemust kell 15.30. Mina valisin hilisema ja ignoreerisin varasemat absorptioni. Sellepärast tagatis suurenes 5000 peale. Absorptioni määramine võimaldab ekraani mitte jõllitada ja tegeleda kõrvalt millegi muuga. Aga kui valesti määrad siis läheb lisatagatis käiku. Profit faktor kukkus 2.5 pealt 1.5 peale koheselt. Kui absorption ei määra siis peab koguaeg aktiivselt ekraani jõllitama ja muud asja ei saagi kõrvalt eriti teha.
Probleem oli selles, et oli kaks konkureerivat absorptioni (ma ei tea kuidas absorption eesti keeles on). 24nda õhtul oli müüjate absorption ja 25nda algul elektroonilistel tundidel oli ostjate absorption, kuid luges üksnes müüjate absorption ja ostjate absorption saabus hiljem peale Advanced GDP tulemust kell 15.30. Mina valisin hilisema ja ignoreerisin varasemat absorptioni. Sellepärast tagatis suurenes 5000 peale. Absorptioni määramine võimaldab ekraani mitte jõllitada ja tegeleda kõrvalt millegi muuga. Aga kui valesti määrad siis läheb lisatagatis käiku. Profit faktor kukkus 2.5 pealt 1.5 peale koheselt. Kui absorption ei määra siis peab koguaeg aktiivselt ekraani jõllitama ja muud asja ei saagi kõrvalt eriti teha.
SP500 ettearvatavalt migreerus madalamale eile. Ostjad sattusid paaril korral lõksu millele järgnes väikse korrelatsioon veidike ülesse. Kasutasin mini seekord, kuna asi oli selge. Päeva lõpetasin 3000 peal. Kui asi on ebaselge, siis kasutan mikrot.
Kasutasin enda lototeooria tabeleid Excelis kohandatud spetsiaalselt F.US.EPM24le. NV jooksis juhe kokku ja ei kaubelnud aga mul enda leiutatud indikaator näitas täpselt et tuleb müüa lühikeseks. Ükski turul olev indikaator ega programm , tasuta või tasuline seda ei suuda. 18k paari tunniga.
Vahelduva eduga kauplemine aga Bajeesi ruute alles hakkasin kasutama. Loodan, et tulemus paraneb Bayesi seadust paremini kasutades.
https://youtu.be/3yHlyPNf7xg
https://youtu.be/3yHlyPNf7xg