Alustajale

Mul olid kah kunagi Hansa Venemaa A osakud. Müüsin maha, ja ei kahetse. Kas ongi ainult 1 osak?
Palju see üks osak praegu maksab. Karta on, et teenustasu sööb kogu hinnatõusu ära. Aga võibla eksin?
Tere!

Tahan hakkata tegelema päevakauplemisega. Tahan kaubelda eelkõige futuuride ja futuuri optsioonidega. Lugesin läbi need 2 äripäeva artiklit:
http://www.aripaev.ee/investor-toomas/2017/08/25/investor-toomas-hada-eraisikust-kauplejale
http://www.aripaev.ee/borsiuudised/2017/07/13/suur-vordlus-millist-kauplemisportaali-eelistada

Nüüd on plaan teha OÜ ja Lynxi konto. Kuna eraisikuna kauplemine ei tundu eriti maksuefektiivne, siis plaanisin OÜ teha. Ja kuna Lynx tundub soodne ja turvaline, siis tahan valida ka Lynxi. On paremaid soovitusi? Oskab keegi äkki paremat välismaaklerit soovitada?

Lisaks, üritasin uurida kas Eesti tuntumad päevakauplejad kauplevad eraisikuna või firmana. Tundub, et paljud on loonud firma selleks otstarbeks. Kuid mis mulle huvitav tundub, on see, et paljude kauplejate 2017 a käive on olnud 0. Ma ise mõtlesin, et kui tegemist on päevakauplemisega kasutades suuri võimendusi, siis firma käibed peaksid olema ju väga suured. Kuid oma imestuseks ma ühtki miljonikäibega firmat ei leidnud. Millest ma nüüd valesti aru olen saanud?

Greg182
Tere!

Tahan hakkata tegelema päevakauplemisega. Tahan kaubelda eelkõige futuuride ja futuuri optsioonidega. Lugesin läbi need 2 äripäeva artiklit:
http://www.aripaev.ee/investor-toomas/2017/08/25/investor-toomas-hada-eraisikust-kauplejale
http://www.aripaev.ee/borsiuudised/2017/07/13/suur-vordlus-millist-kauplemisportaali-eelistada

Nüüd on plaan teha OÜ ja Lynxi konto. Kuna eraisikuna kauplemine ei tundu eriti maksuefektiivne, siis plaanisin OÜ teha. Ja kuna Lynx tundub soodne ja turvaline, siis tahan valida ka Lynxi. On paremaid soovitusi? Oskab keegi äkki paremat välismaaklerit soovitada?

Lisaks, üritasin uurida kas Eesti tuntumad päevakauplejad kauplevad eraisikuna või firmana. Tundub, et paljud on loonud firma selleks otstarbeks. Kuid mis mulle huvitav tundub, on see, et paljude kauplejate 2017 a käive on olnud 0. Ma ise mõtlesin, et kui tegemist on päevakauplemisega kasutades suuri võimendusi, siis firma käibed peaksid olema ju väga suured. Kuid oma imestuseks ma ühtki miljonikäibega firmat ei leidnud. Millest ma nüüd valesti aru olen saanud?

Greg182, oled paraku kõigest valesti aru saanud. Esiteks, futuurikauplemisega alustamine on kõige valem tee mille valid, et oma raha pikemas perspektiivis kasvatada. Teiseks, väga paljud kauplevad eraisikutena ja ei vali OÜd, sest ka OÜ üleval pidamine on kulukas - raamatupidamine, LEI nr, tööjõu- ja tulumaksud jne. Kolmandaks, kuna võrdsustad futuurikauplemist kaubandusega (käive) on näha, et sul pole mingit arusaama ettevõtlusest ja raamatupidamisest.
Palun abi portfelli tootluse arvutamisel.
LHV's on välja toodud iga aktsia muutuse protsent ja osakaal portfellis. Mis valemi järgi saaks sinna osadele aktsiatele juurde lisada dividendimaksed, et arvutada tegelik portfelli keskmine tootlus arvestades kapitalikasvu, dividende ja erinevate aktsiate osakaalu?

Tänud ette
Üks võimalus on aktsia lõpphinnale dividendid juurde liita ja siis tootlus kalkuleerida. Siin veidi pikemalt Total Stock Return
Ma sellest saan aru, kuidas üksikaktsial tootluse arvutamine käib. Probleem tekib, kui tahan arvutada terve portfelli tootlust arvestades ka erinevate aktsiate osakaalu.
Pead sa silmas äkki kaalutud keskmist
Erko Rebane
Pead sa silmas äkki kaalutud keskmist

Jaa, suurepärane! Aitäh
Kuidas välismaa IPO'del osaleda saab? Nt USA
üldiselt on väga keeruline, sest tihti on juba prospektis määratud müügipiirangud väljaspool koduturgu
Mida tähendab delisted aktsia nime taga? Väljajäetud aga mis see endaga kaasa toob ja miks väljajäetud?
Cobalt International Energy, Inc. (CIE)
Ilmselt pole siin enam täidetud mõnda börsi nõuet (näiteks aktsia hind peab olema üle teatud taseme või aruanded õigeks ajaks ja korralikult esitatud), mille tulemusel võib aktsiaga kauplemine jätkuda aga börsivälisel turul (OTC), kus nõuded, läbipaistvus ja likviidsus on madalamad.
Kuna omxgroup lehel on kõik finantsandmed toodud välja inglise keeles siis on keeruline algajal arusaada mis täpselt mis on. Kas keegi oskaks aidata, kust ma täpsemalt leian balti aktsiate: kogukasum, tuleva aasta eeldatav kasum, jooksva aasta kasum, kasum aktsia kohta, prognoositav kasum aktsia kohta, riskiväärtus, volatiilsuse näitaja, beetakordaja. Sama küsimus on tegelikult ka välismaa aktsiate kohta.
Test Test Test
Kuidas neid 13 loetakse, kust siit aru saab, kas suurendas või vähendas?

https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/80255/000008025518000023/0000080255-18-000023.txt
testin testin üks kaks kolm
Mul on kontol ühe ettevõtte aktsiad, mille väärtus on üle 99% langenud ja aktsiate koguväärtus on nüüd alla 2 dollari. Tahaks neist lahti saada, aga LHV soovib müügitehingu eest u. 14 dollarit ehk siis 12 dollarit rohkem, kui aktsiate enda väärtus on.
Mis moodusel neist aktsiatest ilma peale maksmata oleks võimalik lahti saada?
Tuul
Mul on kontol ühe ettevõtte aktsiad, mille väärtus on üle 99% langenud ja aktsiate koguväärtus on nüüd alla 2 dollari. Tahaks neist lahti saada, aga LHV soovib müügitehingu eest u. 14 dollarit ehk siis 12 dollarit rohkem, kui aktsiate enda väärtus on.
Mis moodusel neist aktsiatest ilma peale maksmata oleks võimalik lahti saada?

Helistage 6800420 või kirjutage maaklerid@lhv.ee
Sisestasin lühikeseks müügi korralduse. Sisestamise ajal jõudis väärtpaberi hind langeda alla minu poolt määratud limiidi (oli juba varem langenud, kuna näen hindu viitega) ja püsis allpool päeva lõpuni. Ometi tehing toimus.
Kas LHV tegeleb heategevusega või kuidas säänne nähtus võimalik on?
jaans
Sisestasin lühikeseks müügi korralduse. Sisestamise ajal jõudis väärtpaberi hind langeda alla minu poolt määratud limiidi (oli juba varem langenud, kuna näen hindu viitega) ja püsis allpool päeva lõpuni. Ometi tehing toimus.
Kas LHV tegeleb heategevusega või kuidas säänne nähtus võimalik on?

Palun saatke konkreetset korraldust puudutav küsimus maaklerid@lhv.ee e-posti aadressile.