Alustajale

Vast sobib see küsimus siia alateemasse.
Äkki keegi viicib mõne lausega lahti seletada miks Ameerika turg "minestab" kui kuuleb intresside tõstmise võimalikkusest. Intresse tõstetakse ju siis, kui majandusel läheb hästi, tööhõive on suur, tänu sellele on nõudlus suur, ettevõtted teevad suuremat käivet, hakkavad pidama laienemise plaane, riigile laekub enam makse, püsib "hea" inflatsioon, mis soodustab ettevõtete poolseid investeeringuid jne..... aga turud "minestavad", huvitav, miks?
Ainukene miinus oleks raha "kallinemine" ja ekspordi vähenemine, kuid $ on juba pikemat aega kallinenud € suhtes, kuid turu liikumises seda küll poel näha olnud. Kas turg ei käitu ratsionaalselt?
kui kõigepealt viitsiks viitsib õigesti kirjutada, siis ehk keegi seletab ka:)
pahurik
Kui kõigepealt viitsiks "viitsib" õigesti kirjutada, siis ehk keegi seletab ka:)

:)
Rinja
pahurik
Kui kõigepealt viitsiks "viitsib" õigesti kirjutada, siis ehk keegi seletab ka:)

:D
To tulu: see on üsna filosoofiline küsimus ja lihtsat vastust sellele ei ole. Vast võiks kokku võtta selle vastuse nii, et turuosalised kardavad, et intressitõus tuleb liiga vara ning liiga kiire ja järsk intresside tõstmine võib majanduse jahutamise asemel sellel hoopis hinge kinni tõmmata.
pahurik
Rinja
pahurik

:D

Eesti Vabariigi Keeleinspektsiooni järelevalvejuht-peainspektor pahurik, sorry, te teete tubli tööd, kuid see vist on foorum, kus arutletakse natukene teistel teemadel.
Olen hetkel kasvukonto kasutaja, kui mul tuleb aga soov hakata tavalise investeerimiskonto kaudu investeerima, siis kas mul on võimalik maksuvabalt oma raha ühelt kontolt teisele (kasvukontolt tavalisele investeerimiskontole) kanda ning jätkata investeerimist
Kasvukontolt aktsiaid teisele kontole kadna ei saa, raha kandmisel piiranguid ei ole.
Ma ei tahtnud päris uut teemat ainult ühe küsimuse jaoks ja postitan selle siia. Ehk saab keegi LHV analüüsist vastata.

Soovin arvutada ettevõtte omakapitali määra = equity/total assets. Ettevõte on raporteerinud minority share omakapitali all summas 2,249 mUSD. Kas ma peaksin selle ellimineerima?

Bilanssis vastavad kirjed (mUSD):

Equity attributable to the equity holders of the parent: 29 756
Non–controlling interests: 2 249
Total Equity: 32 005
Total Liabilities and Shareholders’ Equity: 75 019
üldiselt sõltub sellest, milleks seda leitavat näitajat kasutada.

põhimõtteliselt on varades (total assets) konsolideeritult sees kõik tütarettevõtete varad sh. ka vähemusaktsionäridele kuuluv osa. Seega on equity/assets näitaja täpsem kui vähemusosalust ei elimineeri (kuna seda varadest niikuinii ei saa elimineerida). Vähemusosaluse peab elimineerima juhul kui vaadeldakse ainult emaettevõtte aktsionäridele kuuluvat osa, Näiteks kui leitakse P/E või P/B näitajat või omakapitalitootlust.
Tänud! Emaettevõtte aktsionäride puhul pead sa silmas siis vaadeldava ettevõtte aktsionäre?

Kas ei võiks eeldada, et bilansi varade poolel on samas suuruses vara, kui on non-controlling interest equity all? Ehk et see taandub välja? Muidu võiks järeldada, et näiteks ROA on moonutatud, kuna varadest on selliseid varasid võimatu eraldada.
Emaettevõte on jah vaadeldav ettevõte (ettevõte, mille konsolideeritud bilansis on vähemusosalus, viitab sellele, et ettevõttel on vähemalt üks tütarettevõte ehk tegemist on emaettevõtega).

Kuna tütarettevõtete kapitalistruktuur võib olla väga erinev (või väga erinev võrreldes emaettevõttega) ei saa ilmtingimata eeldada, et bilansis on vara samas suuruses (või suhtelises suuruses) kui omakapitali vähemusosaluses.

Kui ROA on arvutatud puhaskasumi ja varadega, siis on see jah mõnevõrra moonutatud. Kui ROA on arvutatud ärikasumi ja varade võrdlemise teel, siis see näitaja on korrektsem. Viimase analüütiline eelis esimese arvutuskäigu ees (kui võrrelda erinevaid ettevõtteid) seisneb selles, et erinevused kapitalistruktuurides ei mõjuta suhtarvu. Seega peaks selline lähenemine näitama kui hästi suudab ettevõte oma varadega äri teha. Puudusena võib välja tuua, et kui mõnel ettevõttel on teisest oluliselt rohkem äritegevusega mitteseotud finantsvara, siis see omakorda hägustab võrdlust.
test hhhhhh
Test test test
Tundub, et fondihaldurid on valdavalt mehed. Siin tänane Bloombergi artikkel.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-12-02/fewer-women-are-managing-funds-in-the-u-s
Kas olen õigesti aru saanud, et Leedu firmad nagu Klaipėdos nafta, Apranga, Telia Lietuva peavad automaatselt dividendidelt 15% kinni ja midagi eraldi deklareerima ei pea ning laekuv summa panka on see, mis börsiteates on kirjas dividendina per aktsia?
Või mingid Leedu firmad vahepeal ei pea kinni 15% nagu Latvias Gaze?
Tervist!
Olen siin täiesti uus, ning ei tea sellest aktsia maailmast midagi. Tulevase pärandvaraga kaasnevalt saen kaks aktsiat endale ning ei tea nendest mitte midagi. Kui leiduks keegi kes oskaks aidata mind selle teemaga oleksin väga tänulik.

invest600
Tervist!
Olen siin täiesti uus, ning ei tea sellest aktsia maailmast midagi. Tulevase pärandvaraga kaasnevalt saen kaks aktsiat endale ning ei tea nendest mitte midagi. Kui leiduks keegi kes oskaks aidata mind selle teemaga oleksin väga tänulik.

Peamine küsimus edasiseks tegevuseks oleks, et kas oleks soovi ennast harida ja teemaga kurssi viia?
Teine küsimus on, et mis aktsiad need konkreetselt on? Mõningal juhul võib oodata regulaarset dividendi, teisel juhul jääb üle oodata hinnakasvu tulevikus.
Sander Pikkel
invest600
Tervist!

Peamine küsimus edasiseks tegevuseks oleks, et kas oleks soovi ennast harida ja teemaga kurssi viia?
Teine küsimus on, et mis aktsiad need konkreetselt on? Mõningal juhul võib oodata regulaarset dividendi, teisel juhul jääb üle oodata hinnakasvu tulevikus.

Harida ja teemaga kurssi viia? Jah kindlasti! Aktsia nimetus on Hansa Ida- Euroopa A-osak ja Hansa Venemaa A- osak
invest600
Sander Pikkel
invest600
Tervist!

Harida ja teemaga kurssi viia? Jah kindlasti! Aktsia nimetus on Hansa Ida- Euroopa A-osak ja Hansa Venemaa A- osak

Rohkem infot mul ei ole peale koguse.