Alita (ALT1L)

Kas keegi saab aru,mis seal hetkel toimub ja mis on ALITAAB ja selle hind, Alita AB Share ?
Täna vormistati portfellis Alita aktsiad ümber vastavalt ALT1L ja ALT2L-ks, kusjuures ligi 11% jäi siis ALT1L ja ülejäänu muudeti ALT2L-ks.
Mis huvitaval alusel seda tehti? Ühtegi börsiteadet selle ning firma ümberstruktueerimise tulemuse kohta ei ole leidnud.
Ymberstruktureerimise kohta on korduvalt börsisõnumeid välja antud juba kevadest saadik kui mitte varasemast.
Paar viimasest ajast pärinevat näiteks sellised:
https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=365132&messageId=436158
https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=368079&messageId=439445
Mul ka pooleks, aga uuel aktsial nimeks ALITAAB. Kusjuures sellel pole väärtust, ehk siis kokku näitab o-eeki. Teab keegi infot?
Alita Company Group hoidjatele - vaatasin, et põnev odav aktsia aga kui bilanssi nägin, tuli hirm peale. Mis sellega toimunud on - 2007 tundus kommentaare lugedes, et kõik on mega hea ja nüüd on firma selgelt pankrotti minemas. Keegi hoiab käes ka veel seda?

Stumbrase ok performance kõrval veidi õõvastav näha seda.
Minul on väike kogus eelmisest buumist kätte jäänud. Kui enamik ettevõtteid näitab paranemise märke siis Alita rindelt pole veel häid uudiseid tulnud. Kas tõesti järgmine kandidaat peale Ekranast? Kogus mis kätte jäi on väike ja ei näe erilist mõtet müümiseks.
Kui nüüd tõesti hingusele peaks minema, eks ma siis võtan mõne suveniirpudeli jõhvika-sidruni Gerat ettevõtte mälestuseks. See viin mulle meeldib ja mitte ainult sellepärast, et mul ettevõtte aktsiaid on:)
Mis neil tollest Serbia õlletehase ostust sai? Kukkus finantseerimine läbi või midagi säärast?
Kukkus läbi jah. Nüüd nõuab Serbia pool trahvi. http://www.nasdaqomxbaltic.com/market/?pg=details&instrument=LT0000118655&list=3&tab=news&news_id=239985
Minu teada on Alitas pangad sees juba mõnd aega. Mingi spin-off või muud sorti kantimine tehti seal vahepeal. Väga võimalik, et sellesama Serbia jama maandamiseks (tahtsid vist paarkümmend milli EURi trahvi küsida). Üldiselt käib seal Swedi pilli järgi tants, suuromanikud on leveraged ja lisaraha neil ettevõttesse investeerimiseks ei ole.

Vahepeal tehti seal mingit ägedat tootearendust. Ei mäleta, aga stiilis kas soolane või magus või soe vms viin mõeldi välja. Et äkki on hullult populaarne. Osutus, et ei tahtnud seda solki ikka keegi. Igatahes suvel tundus see asi üsna nutune. Vahepeal pole enam numbreid vaadanud, sest tundus üsna 'avoid' tüüpi case.
Liviko jaoks järsku sobiv ülevõtukandidaat?
Paistab, et firma on's taastumas ja mingitki kasumit teenimas. Samas fikseerisin täna suuremat sorti ostu-müügid, kus VLB alt müüs keegi oma paki maha. Küsimus - kas keegi eestlastest võtab koosolekust osa võiks sealse olukorra kohta väikes inputi siia foorumisse püstitata.
Endal väike positsioon varasemast ajast sees ja endiselt huvi firma käekäigu vastu, mis küll vist hasardi ja majandusliku huvi koosluse tõttu mõnus pohma-kokteil.
Noh... kas keegi teeb EVL-i alt näpukat ja paiskab odavmüüki?!?!?
Leedu (legaalsel) alkoholitööstusel on rasked ajad. Värskelt lasti Alitas inimesi lahti ning eks odavus on defineerimise küsimus.
Keegi ostab LHV alt kokku seda. Kas on selleks ka hea põhjus? Selge, et ikka lootuses teenida, aga alles oli teda kõvasti odavamalt saada, ei ostnud mitte.
http://www.nasdaqomxbaltic.com/market/?pg=details&instrument=LT0000118655&list=3&tab=news&news_id=245518
päeva lõpus VLB, kes siiani bidi sisse müüs, kõik, mis alla 0,12 ostis kokku. Tulemused näitavad lossi märgatavat vähenemist. Mida arvavad raamatupidamises kodusolevad tegelased? Kui viitsivad arvata.
VLB alt võivad ju erinevad isikud müüa, või mitte? 2010. aasta esimese 9 kuu tulemusi kommenteerides - pärast 2009. aasta rämedaid otsuseid ootasin helesinises visioonis kasumisse jõudmist, kuid ka selline kahjum on taluvuse piiril. Eriti just arvestades seda, et investeeringuid on tehtud ning nüüd on marketingi osakonnal end tugevamalt tõestada. Leedusse (ja arvestades Poolat, kui põhjatut auku seal kõrval) on mul endiselt usku, mida kinnitavad ka numbrid. Küll olen inimlikul tasandil neist natuke kehval arvamusel, kuid... see ei ole saanud takistuseks mul nende ettevõtetesse investeerimast.

Oman ALT-i ning viimase odavmüügi (?) aegu sai ka väike ports juurde ostetud.
Ei olnud mingit reaktsiooni nende viimaste tulemuste peale. Ju polnud midagi üllatavat, ei positiivselt ega negatiivset. Eks nokitseme siis vaikselt edasi. Niipalju on teisiti olukord, et bidi sisse ei pilluta ja askis hoitakse 0,121 vähemasti esialgu.
http://www.nasdaqomxbaltic.com/market/index.php?pg=news&news_id=245664&lang=et
kes on huvitet asjast ja ehk pole veel märganud.
Nii et emotsioonid laes! Kas on teada, kes on meie Company ja United Nordic Beverages AB omanikud? Loen otsusest välja, et nõue on esitatud mõlemale.
Emotsioonid on selles suunas, et kuidas käest ära visata. Igal juhul ka AGP1L põrub peaaegu sama tugevalt. Päeva alul veel hinda hoidis- uudist tolle juures ei näidatud. Loodetavasti pole Serbia arbitraaz päris viimane instants ja õigusemõistja. Seda siis Alita ja selle omanike vaatenurgast vaadatuna.