Alita (ALT1L)

oleks vist teha paslik uus teema, mitte Alitast VNU foorumis rääkida:

Alita kohta infi saamine tõesti natuke raske. Aga tegemist siis Leedu alkoholitootjaga, peamine turg Leedu, mingil määral eksporditakse ka Eesti, Lätti, Poolasse (10%käibest). 84% ettevõttest omavad neli firma juhtivtöötajat. Mkt cap on 177M litti ja bilansimaht 183M. Kusjuures bilanss ei ole õhk, vaid cash, varud, kinnisvara, seadmed ja investeeringud. Firma toodab 25M operating cash flowd. Firma laieneb aktiivselt.

Balzamsi konkurent siis :)
Latvijas Balzams on üks tõsiselt rõve jook :)
Balzams ekspordib Leetu?
Latvijas balzams holds 43% of total alcohol sales in the Latvian market. The Company is a wide-spectrum distillery, producing both strong and light alcoholic beverages. Currently the company’s production ranges to around 100 various brands that are offered both in the local market and exported to Great Britain, Germany, Italy, USA, Ukraine, Nordic countries, Lithuania, Russia, Denmark, Belorus, Estonia, Slovenia, Norway, as well as to far-away exotic countries, like Mexico and Japan.
Alita minu jaoks on väga atraktiivne, juba ammu jälgin
PE 12,12
Menace,

Kust Alita kohta infot saad? Oskad ise mingi summary äkki siia teha?

Tänud,
Blink
Lahe vanakooli firma: http://www.baltic.omxgroup.com/upload/reports/alt/2005_ar_en_ltl_con_ias.pdf
Hea, et pole trükimasinaga sisse trükitud :)

Kuidas saad PE 12,12?
Ma olen ka juba pikka aega pikk, kuna fund seisukohalt on tegemist ühe odavaima aktsiaga ning seda vaadates P/E suhtarvust sügavamale. Viimasel ajal on tekkinud üks suur ja smart ostja, kes vaikselt kogub ning võtab võimalusel suuri tükke askilt.
Gomes
võtsin q4 2005 - q3 2006
Blink
kui leian vaba aeg siis proovin.
http://www.east-west.ee/q3.pdf

selle andmetel ALT P/B 2, muidu market cap 177M / bilanss 183M põhjal hoopis alla 1.
jah MENACE, nüüd oleks juba ülim aeg üllitada siia investeerimiskokkuvõte Alita kohta. Kui võimalik, siis paluks ka allikad.
Uurisin Leedust, miks Alita kvartaalseid raporteid pole. Tuleb välja, et selle aasta novembrini polnud i-listi firmadel inglise keelsete raportite publitseerimine kohustuslik, seega leedu keeles on need kusagil Leedu OMX veebis olemas. Nüüd on aga inglise keelse üllitise nõue olemas ka i-listil, seega edaspidi ilmselt nii Alitalt kui teistelt i-listi firmadelt inglise keeles kvartaalsed raportid.
Kui vaadata Alita käitumist viimase poole aasta jooksul, siis tekib üksainus küsimus? Kui kaua võib? Kas selline tõus saab olla jätkusuutlik?
Kui ettevõtte fundamentaalne väärtus on ka pärast sellist tõusu ikkagi kõrgemal, siis võib tõus vabalt jätkuda. Ja võib öelda, et enne tõusu oli aktsia lihtsalt allahinnatud.

viimaste päevade järsk tõus (3,4 pealt 3,65 peale) on põhjustanud mõningast müügihuvi 3,65-3,68 vahemikus. tõenäoliselt põhjustab see lühiajalise korrektsiooni, kuid pikaajalisi investoreid ei tohiks see morjendada.
this week summary from hanza
Alita attracted the attention of the investors. The multiples of this stable working company are much more attractive to compare to others spirits producers: Vilniaus Degtine, Stumbras.
Jannis, kas saaks palun täpsustada selle summary asukohta?
Eelmisel aastal plaanisid teenida 12 mln. lt, aga teenisid 15,8 mln. lt.
Sel aastal plaanivad 13,8 mln. lt , Q4 on nende hitt
SideKick, mis andmetel bilansimaht 183 miljonit litti on? Vaatan Q3 raportit ning kuigi kõik on leedu keeles, siis mulle näib, et varade maht ulatub siiski 149,7 miljoni litini.
OK, selgines. 183 miljonit litti oli bilansimaht 2005 Q4 lõpuks. 2006 Q3 järel on aga bilansimaht vähenenud 149,7 miljoni litini. Selgitamaks, miks see nii on, jäävad minu võimed leedu keele interpreteerimisel nõrgaks.

MENACE, aitad välja?

http://www.baltic.omxgroup.com/upload/reports/alt/2006_q3_lt_ltl.pdf