Tundub nii. Raha on arvel usd ,aga tuleb mõte, et ostaks xetrast hunniku bmw aktsiaid euride eest , teed tehingud ära ja suundud usa börsile tagasi et siis dollarites jälle kaubelda, siis näiteks 30 000 usd dollari eurideks ja tagasi konventeerimine läks sinule maksma natukene üle 1000€, panga kasuks muidugi. Praegu ühtepidi kurss 1,19 ja teistpidi 1,14.
Kes on selles süüdi, et sa endale konverteerimise hinda selgeks ei teinud?
Tegemist pole mingi LHV-le unikaalse praktikaga, vaid sellised need vanakooli-pankade valuutavahetustasud üldiselt ongi. Ega asjata pole Wise-st, mis sootuks teisest universumist vahetustasusid võtab, 10 jardi väärt ettevõte saanud.
Iga pisutki suurema summa korral tuleb kanda raha originaalvaluutas mõnda kaasaegsesse neopanka, teostada seal vahetus ja kanda siis tagasi. Välisvaluuta korral tähendab see välismakset, kus tuleb arvestada ajalise viivitusega ja jagatud maksetasuga (millest LHV võtab €7), aga vaatamata sellele võib teenustasude kulu olla kokkuvõttes sadu kordi väiksem.
Väikeste vahetussummade korral tasub kindlasti teada ka seda, et valuutavahetustasud ajavahemikul 9:00 - 17:00 ja 17:00 - 9:00 erinevad üksteisest nagu öö ja päev. Nt kui EUR-USD spread töötundidel on LHV-s 1,95%, siis väljaspool neid maksad 3,9%. Seejuures pole EUR-USD üldse kõige kallim valuutapaar. Vaata nt. töövälisel ajal USD-JPY spreadi, mis on 6,4%.
Kõiki paremaid stokke saab nii USDs kui EURis kaubelda, vastavalt siis Fankfurt ja NY, lihtsalt kauplemise ajavahemikud on erinevad.
Lihtsam on kauplemiseks kasutada mõnda teist kohta. Lightyear näitab valuutavahetuse tasuks 0,35%.
IB-s on automaatse konverteerimise puhul tasu 0.03%, ilma miinumumsummata. Käsitsi konverteerimisel 0.002%, min 2$.
Kõige lihtsam on valuutat üldse mitte vahetada ning hoida EUR, USD jms kauplemisportfellid lahus. Sellega muutub ka mõiste “valuutarisk” tähendusetuks. Kui mõnel kauplemisportfelli kontol papp üle ääre hakkab ajama, käid lihtsalt seal riigis raha kulutamas ja shoppamas.
LHV teeniks valuutavahetuse teenustasudelt palju rohkem, kui see oleks mõistlikult hinnastatud. Spread 1.9% ei ole normaalne. Hetkel kliendid lihtsalt ei tee valuutavahetusi, mõned erandid välja arvatud, kuna see featuur on nö “hangunud”.
Täpselt. Vaatan ühes rootsi kunnide pangas vahetus 1,6 ja teistpidi 1,8. Millegipärast arvasin siin kõik tasud madalamad ,aga tegelikult vastupidi. Kolingi siit ära ,ei jõua sellistele alatutele maksta 2,49% nagu minu viimase tehingu pealt võtsid. Järelikult pole neil võimekust ,et raha teenida.
Ibkr ja lightyear saan aru on mõistlikud.
Ei tasu oma raha asju nii sit…s pangas ajada nagu LHV
Eriti kui su portfell on suur!
Swed näiteks pakub ettevõtetele mingit trade room sarnast lepingut kus valuuta hinnad jooksevad otse ja vahetad siis kui ise heaks arvad.
Ja nad võtsid sellelt ainult 0,5%
Ma ei tea kas see enam toimib neil aga ma kasutasin seda väga sageli eriti siis kui valuuta turul olid suured liikumised.
Pangad võiks sellist teenust pakkuda näiteks investeerimis konto omanikele!
alatud pätid on kuidagi liiga madalalaubaline väljend; tormad kuskile pea ees sisse silmad kinni ja saad kolaka, elementaarne watson, lollidelt tulebki raha ära võtta
Kui sa nimetad oma kliente lollideks, siis ok.
kui nimetad oma koostööpartnereid pättideks, siis ei ole ok
selge see, et kapitalist on pätt.
teema pealkiri on parimate ajakirjanduslike kaanonite järgi piisavalt verine ja tatine.
samas võib-olla on siin ikka ka oma iva sees. kui sektoris on selline nišš olemas, sellega saab kliente. Lõhmus mingid ajad tagasi arvas ka, et lhv on logelema jäänud.
ehk on siin midagi, mida parandada olemasolevate klientide jaoks ja uute püüdmiseks.
ega see valuutavahetus kimbutab ka minusugust swing trade harrastajat. ülearu õnnelik ma selle üle ei ole. samas on ka piisavalt laiskust, et mitte jebida mitmes kohas ja jälgin pigem olukorda.
ilmselt need tasud pooleks lüües oleks ka endiselt kazumm olemas aga eks ärianalüütikud löövad kõik stsenaariumid excelist läbi ja siis tehakse otsuseid kas sellise asjaga võidab.
LHV on jäänud MY18-22 tasemele. Kõik muud pangad ja lahendused on ammu uue mudeli või vähemalt facelifti väljutanud. Retro ja kallis.
Kunagi oli LHV pank moodne, nooruslik ja uuenduslik, eriti võrreldes tolleaegsete Rootsi pankadega. Tänaseks on see bränd allavett lastud. Isegi peenhääletust ei tehta enam.
Mina ise olen LHV pangakaardi tagasi andnud ja kasutan Lääne neopankade teenuseid, kusjuures ühel neil on isegi pangakaart tasuta, mida LHV oma suure kasumi juures ei suuda oma klientidele võimaldada.