Aktsiasoovutsi NASDAQ'i mängitajetele

Tere

Leidsin Eestist ka investeerimisalase saidi olevat. Ise olen tihe SiliconInvestori (http://www.siliconinvestor.com) kasutaja juba mitmeid aastaid ja minu NASDAQ’i portfell on ka juba kolm aastat vana. Momendil on portfelis: järgi on veel kunagi alla $1 ostetud CNTR (momendil saab ka antud aktsiat hästi odavalt - $4-$5 vahel, kindlasti loodan aasta teisel poolel teda $25-$40 vahemikus näha). Hästi koikuv aktsia.
Kogun momendil kokku HCOM’i pikema perioodi kasu lootuses. Momendi hind alla $2. Ole valmis ka vahepeal isegi alla $1 hinda nägema. Risk on aga, et management tydineb ära voi raha saab otsa.
GSTRF - kuum aktsia minu jaoks. Momendi hind c.a.$9 Lähiajal voib saada suurema tousu osaliseks. Arvesta aga, et turutegijad voivad Ta ennem isegi $6 kukutada. Tasub hoida nii pikema pesrpektiivi peale (kui muidugi firma suudab antud ala yldse toestada), kui ka lyhikese tousu peale (aktsia on yle 80% “shortitud”). 29 mai voib tulla antud aktsiaga yllatuspäevaks, kuna pikaajalised investorid kavatsevad aktsiooni, et antud päeval korraga oma aktsiad maakleri käest pandist tagasi kysida.

Veiko

SI-d ei ole viitsinud varem pikemalt uurida, tundub päris huvitav. Kuigi teadete järjekorra ja jaotuse süsteem on kuidagi arusaamatu.

GSTRF tundub liiga riskantne, viimastel päevadel üsna mitmeid downgrade'sid selle kohta tulnud.
selle järgi, kuidas sa aktsiaid valid ja hoiad,
pakun,et kaupled miinustrendiga.

Praeguses hinnas on koik negatiivsed artiklid ja downgraded juba sisse hinnatud. Pidevalt firma tegevust jälginuna tean, et nende teenused ei olnud valmis 1999 aasta lopuks ja 2000 aasta 1 kvartaliks, vaid alles nyyd hakkab asi ilmet votma. Näiteks Eestis ei ole siiani voimalik nende telefoni kasutada. Kuna aktsia on nii tugevasti "shortitud", siis millalgi peavad "shortid" oma positsioonid tagasi ostma. Ainsad aktsiad paistavad olevat aga nende käes, kes oma positsioone ennem paari aastat ei taha myya. Teised on ammu maha myynud. Seetottu on oodata millalgi päris kiiret tousu.
Siliconinvestoris on mitmeid threade. Moni on surnud, moni mitte. Osa nendest on seotud kindla firmaga, osa on yldised. Parem on kasutada otsingumootorit, voi lugeda konkreetse firmaga seotud threadi.
NB! Soomelahelooh. Ma ei tegele päevakauplemistega ja miinustes ei ole. Mille alusel Sa seda väidad? Lootsin kunagi aastas oma tulu kahekordistada, praeguseks olen viiekümnekordistanud.
Suurimad tootjad minule on olnud RNWK, GOTO, CNTR, BEST jne.

Veiko
To Veiko:
Siliconinvestor pakub muidugi meeletut lugemist, juba ainult eilset CSCO-t oleks võinud pool päeva lugeda. Veiko, mida huvitavat soovitaksid lugeda?
GSTRF on surnud aktsia. Ta võib tõusta mingite hetkeliste emotsioonide najal hetkeliselt, kuid raudselt mitte "pikas perspektiivis". Suure tõenäosusega läheb temaga täpselt samuti nagu läks Iridiumiga (see tähendab lim 0). Satelliidiside lihtsalt ei konkureeri tavaliste mobiililahendustega - kallis kõneminut, kallis terminal, raske terminal jne.
huvitav,mis valemiga CNTR 6 kuuga 25-40 ni jõuab?
kui sa oled investeerinud selliste põhimõtete
järgi milledega vaatled CNTRi ja GSTRFi on
raske mõista 5000% kasumit.
Kui tahad teada, miks CNTR veikole nii kangesti meeldib, siis have a look at http://www.tarkvara.ee/cnetdb.htm
Lgp. GorillaG

Mille pohjal väidad, et Globalstar on surnud firma? Kui votad ainult Eesti kohapealt, siis loomulikult ei ole Sinul vaja osta Globaltalstari telefoni, kui sul moni Q-GSM juba olemas on. Radiolinja Eesti arvas kuskil 100 klienti Eestist. Mina olen nendest ainult 1.
Globalstar myyb ise välja oma teenust momendil 49 senti/minut. Omahind oleks 500K kliendi puhul oleks 3 senti/minut. Kui vaatad, mis toimub Globalstari teenuste puhul praegu Austraalias, siis voivad nad juba Austraaliast selle 500K klienti kätte saada. Rääkimata Kesk- ja Lõuna-Ameerika, kariibi mere alad, Indoneesia, Aafrika, jne.
Iridium oli lihstalt liiga vara turul ja hindas nii telefone, kui ka koneminutit liiga korgeks. Lisaks ei toiminud Iridiumi telefon tehniliselt korralikult.
Isegi, kui neil ei leiduks yhtegi klienti, suudavad nad vastu pidada praeguse rahaga kuni järgmise aastani. Globalstari maha kanda oleks veel liiga vara. Vota näiteks Thomsoninvest http://www.thomsoninvest.net/iwatch/ ja vaata millised investeerimisfondide ostud toimuvad näiteks tänasel $8-$9 tasemel. Lisaks on veel "short" positsioonid. Isegi, kui ei usu antud firma pikaajalisse tulevikku, toob "short" positsioonide kiire taastamine talle ka kiire tousu. Kas arvad, et Teledisc'i ja ICO samalaadne projekt aastal 2003/2004 onnestub paremini?
CNTR - Jah, mul on head suhted Centura juhtkonnaga, seetottu tean, mida sealt lähiajal oodata on. Nii, nagu juhtus eelmine tous $0.5 tasemelt yle $18 on oodata ka järgmist tousu pärast moningate uudiste avaldamist. Kuna juhtkond on ytelnud, et tulemusi ja uudiseid on oodata 2000 aasta teises pooles, siis voiks neid ka uskuda. Kui teaksid, et näiteks Ericsoni WAP'i lahendused, mida ka Eestis kasutusele voetakse sisaldavad Centura tehnoloogilisi komponente, mida ei myyda mitte yhekordse hinna eest, vaid igast myydud lahendusest makstakse Centurale litsentsitasu.
Spets.
Igalyhel on omad investeermispohimotted. Mina ostan aktsia siis, kui temast keegi huvitatud ei ole ja myyn siis, kui koik seda osta tahavad. Pohiliselt olen huvitatud SmallCap aktsiatest.

Veiko
Unustasin beestile ytlemast, mida soovitan SI's lugeda. GSTRF asjad on koik huvitavad ja pyyan iga päev need läbi lugeda. Maurice avas just uue toa selle 29. mai kohta http://www.siliconinvestor.com/stocktalk/subject.gsp?subjectid=34482
Globalstari puhul on Tero kirjutised huvitavad (Olen homse päeva Soomes, Terol kylas) ja vastavad arvatavasti Eestlaste arvamusele.
Qualcomm on ka huvitav. Voib juhtuda, et Qualcomm'i CDMA mobiilivork jouab esimesena Euroopas Eestisse.
Meie Centura thread on SI's praegu tyhi.

Veiko
Globalstari kohta sellisest kohast nagu
www.thestreet.com

Satellite insensibility: "People ask me the difference between Globalstar (GSTRF:Nasdaq - news - boards) and Iridium," says John Coates, the analyst at Salomon Smith Barney who covers Globalstar. "I tell them, 'Something very important: Globalstar is worse.' "
Coates told me that yesterday, after he had downgraded Globalstar from his firm's equivalent of a buy to a hold. (He had downgraded it from the equivalent of a strong buy to buy last October.) This time, the downgrade followed what Coates felt were worse-than-expected first-quarter numbers. "Key figures are billable minutes of 550,000 vs. our already downwardly revised estimate of 3.7 million," Coates said in a report to his firm's brokers. "This implies average subscribers of 1,000 to 4,000. These numbers are worse than Iridium's were one year ago."

The saga of Globalstar, which has been detailed exquisitely in several recent pieces by TheStreet.com's Tally Goldstein, hinges on the company's ability to raise cash. The company has said that it'll run out of cash by the third quarter ("That's just five more months," alerts one short-seller) if it can't get a $250 million bank credit line renewed. Coates goes so far as to say Globalstar could soon be in default on some loan covenants, in which case "the risk of bankruptcy and dilution to equity holders increase substantially."

The company, of course, doesn't believe that will happen.

Neither did Iridium.
Veiko, milles näed nende vahet? Peale selle, et Sa ühe klient oled :)
Olen seda artiklit nädalavahetusel lugenud ja see on ainult pisike osa koigest negatiivsetest artiklitest G* kohta. On veel hullemaid olnud ja täna tuli ka üks.
Kuna globalstari teenus ei olnud veel alanud ja enamik kasutust oli tasuta testkasutus, siis ei saanudki need numbrid paremad olla. Austraalias saadi alles täna Gateway paika (10 päeva enne tähtaega). Millegipärast algasid negatiivsed artiklid pärast Iridiumi pankrotti, ennem olid samad analüütikud kõvad Globalstari pooldajad. Ise aga ostavad aktsiaid kokku. Siis hiljem annavad Strong Buy reitingu ja hakkavad müüma. Iridiumil olid aga omad probleemid (liiga kallis ja suur telefon, kallis minutihind, telefon ei toiminud, jne). Ise ostin omad aktsiad pärast Sorose dumpingut (midagi üle 8% firmast müüdi nädala jooksul) ja ootasin isegi palju madalamat hinda. Koik aga läksid $9 juures ära. Igatahes ei ole Globalstaril raha probleemi, kuna nii Qualcomm, kui ka enamik gateway partnereid on lubanud vajadusel raha alla panna. Ise asi on see, et see voib tähendada uute aktsiate väljaandmist. Globalstari ärimudel on natuke teine, kui Iridiumil. Globalstar üürib sateliidiminuteid mobiilside teenuse pakkujale (üks nendest on näiteks Radiolinja) ja see on kohustatud investeerima nii Gateway'sse kui ka kommunikatsioonidesse. Kui keegi on juba miljonid Gatewaysse jm infrastruktuuri investeerinud, siis on Ta ka huvitatud sateliitide püsimisest. Kas peaks Globalstari jaoks eraldi jututeema tegema?

Veiko
Iridium üks oli täiesti omaette telekommunikatsioonistruktuur, kus näiteks kõne Eesti telefonilt Eestis asuvale Iridiumile läks kõigepealet Bahama saarele, siis edasi läbi mitme kommunikatsioonisateliidi ja parasjagu Eesti kohal tiirleva madala orbiidi sateliidi kaudu sinu telefonile, läheb Globalstari kõne läbi sateliidi antud riigi telekommunikatsiooni partneri võrku (meil Radiolinja). Sateliiti kasutatakse ainult selleks, milleks muidu need Eestit katvad tornid püsti pannakse. Sateliit aga haarab palju suurema piirkonna. Globalstari süsteemi maksumus oli tunduvalt väiksem ja läbilaskevõime suurem, seega saavad nad ka hinda kõvasti alandada (kuskil 3 senti minut), Iridium aga ei saanud. Iridiumi probleem oli veel, et Ta lihtsalt ei toiminud mujal korralikult, kui poolustel ja Mount Everesti tipus. Seetottu ma Teda ei ostnudki. Globalstari kvaliteet on aga isegi parem, kui GSM'i oma.
Jutt käib sellest, et kui kõneminuti hind oleks alla 50 sendi ja telefon maksaks alla $500, siis lööks Globalstar juba mobiilside massiturgu. See on see, millest alati need negatiivsete artiklite põhiline sisu on, et keegi ei osta nii kallist telefoni. Kuna sateliitide maksimaalne läbilaskevoime oleks 3 miljoni kasutajat (sellisel juhul maksaks antud aktsia ka mitmeid tuhandeid dollareid, arvatavasti mitmeid kordi splitituna), ei ole neil ju mõtet mingit massiturgu veel püüdma minna. Tegelikult saaks Globalstar antud hinnad kehtestada. G müüb momendil minuteid välja vist 46 senti minut, partner paneb hinnaks $1.5 ja lisab veel kaugekõne maksu. Partner on tegelikult see ahnepäits, kuid momendil on kõneminuti hinnad niikuinii 50% alandatud. Loodetavasti jääbki nii. Telefone püüti alguses müüa $1500, nüüd on hinnad $995 ja arvan, et kampaaniahinnad $600-$700 ei ole kaugel.

Veiko
Kui soovid minna sügavuti on parim teadaolev infot koondav allikas JUSTQUOTES.COM
Sealt saad endale alla laadida ka brauserilisa kuhu lüües sisse aktsiatähise satud kiirelt koondleheküljele kuhu on antud aktsia kohta koondatud praktiliselt kogu saadaolev info: hinnad, graafikud, uudised, analüütikute soovitused,insiderite tehingud,finantsaruanded, SEC filingud, andmed võistlejate kohta, foorumid(Yahoo, Siliconinvestor,Raging Bull,Motley Fool)
Samale leheküljele viib muuseas ka lhvdirecti päises olev otsi hinda.
Kas mõne Eesti aktsia kohta leiab samaväärset infot?
Kes tahab minna veelgi sügavamale soovitan: HOOVERS.COM
Veiko kahtlemata teab mida ostab. Kohati võib ainult liigne seotus (või "sees olemine") kahjustada objektiivsust projekti hindamisel.
Täna sai Qualcomm analüütikute käest peksa selle eest, et tal on financial exposure to Globalstar crap.
...QCOM ongi hetkel negatiivne, kuigi kogu Nasdaq rallib.
Nagu Motorola ja Iridium, heh?

Tegelikult ma pole õel. loodan et GSTRF läheb üles, veiko. ent vaevalt kauemaks kui üks korralik short squeeze.
Lgp. Beast&Jake

Joudsin just Soomest tagasi läbi raskuste, kuna tormi tottu ei läinud enam LindaLine tiibur ja enam ei ole nende poolt isegi organiseeritud mingit alternatiivoimalust. Soome soitjad, arvestage sellega! Hakkasin just lugema hakata, mis SI's GSTRF'iga toimub ja asi yllatas mind (loe näiteks seda WSJ artklit Maurice kohta). Minuarust sellised riskid ongi, mis voimaldavad suuri rahasi NASDAQ'il teenida. Pärast minu ostu $9 tasemel tousis ju GSTRF mone päeva jooksul $15 tasemeni ja see oli "short coverage". Kuna olin tulemiga rahul, tahtsin juba siis müüa aga privaatsed jutuajamised Maurice ja Tero'ga muutsid minu meelt. Ülejaanud "shorterid" ootavad ikkagi pankrotti, mida ei tule niipea. Selles olen 100% kindel. Meedia valetab alati jä pärast teeb ennast puhtaks. Tero aga ootab, et SAT telefon oleks suurem, kui GSM, kuna see olevat tulevik. Kui Terol oleks õigus, siis oleks Globalstar nagu Microsoft. Igatahes on GSTRF lähiajal üks kuumimaid aktsiad. Kui Maurice võidab, on hind lähiajal $50 juures. Pärast seda aga ilmuks palju kiitvaid artikleid, analüütikute "Strong Buy" soovitusi jne, mistõttu kõik seda aktsiat hakkavad tahtma ja ei oska siis enam hinda ennustada. Kui aga Maurice kaotab, võib aktsia ainult kuhugi $5-$6 kanti langeda. Igatahes on minu arvates Globalstari võimalused äriidee teostada praegu minimaalselt 80%. Risk on ju ainus asi, millega võid börsil teenida. Muul juhul osta saksa riigi võlakirju, nagu Soros lubas nüüd teha. Kui ise otsustan GSTRF müüa (ka kahjumiga), siis olen aus ja teatan ka Teid. Mul ei ole veel G* telefoni Eestis, kuna see lihtsalt ei toimi siin. Ostetud telefon seisab minu USA kontoris ja kavatsen seda proovida juunis, kui jälle sinna juhtun. Kirjutasin hiljuti sellekohase maili Toivo Jürgensonile ja Ta lubas mulle vastata selle nädala jooksul, mille taga meil siin asi on.

Veiko

P.S. Mingil ajal tuleks ikkagi siinsed teemad lahku lüüa, kuna muidu läheb thread liiga pikaks.

Pakun siiski, et SAT-telefon jääb ainult kitsamate tegevusalade ja valdkondade huviorbiiti (militaar-, matka- jm tegelased). Enamus rahvast soovib vast ikka vahel sisetingimustes ka kõnet võtta, seda aga hetke SAT telefonid vist ei võimalda... Pls correct me if i'm wrong...
Seda minagi ja Globalstar mõtlevad. Muuseas, globalstari koik telefonid on hüübriidid. Qualcomm'i oma on CDMA ja USA analoogvorguga ja Euroopa omad GSM'iga. Akna juures toimib Ta ka sisetingimustes, kui aken parasjagu oigesse suunda on. Täpselt samuti, nagu toimis minu esimene NMT telefon kuskil seitse-kaheksa aastat tagasi Eestis. ICO/Teledisc üritab ka sisetingimustes toimivat SAT telefoni teha.
Kogu ajakirjanduse negatiivne hoiak ongi sellest, et peaks nagu kogu moobilside üle võtma ja pahadele skandinaavlastele ära tegema. Globalstar aga vajab läbilöögiks ainult 500 000 klienti. Tegelik nende probleem on selles, et nad on nii tugevasti seotud kohalike partneritega ja eelmise aasta lõpus tulnud optimism, et kogu maa katvad gatewayd ja erinevate riikide litsentsid pannakse paari kuu jooksul oli minu jaoks siis utoopia. Ajakirjandus ja analüütikud aga ootasid, et kui sateliidid ülevad siis hakkab kohe raha sisse tulema. Ameriiklastel pole aimu Euroopas vohavast bürokraatiast. Aga sel aastal saavad kindlasti midagi valmis. Näiteks Ericssoni mudelit on vähemalt minul võimatu kuskilt hankida. Ericsson Eesti üritas parimat.
Objektiivsusest veel. Muidugi püüan iga ostetud firma kohta põhjalikult infi hankida ja diskusiooni managemendiga tekitada. Kui aga olen otsustanud juba midagi mingitel põhjustel, siis püüan ka need põhjused avalikult välja tuua. Kuna ise midagi ei "shorti" on põhjused tavalisti positiivsed.

Veiko