Andke nõu, kui palju peaks oma aktsiatehinguilt raha riigile maksudeks maksma ja kuidas seda kajastada tuludeklaratsioonis??
ära maksa midagi!
maksa parem hiljem trahve ja viiviseid :)
26% saadud tulult....Tänavu esitatud aktsiatulude tulumaksude viimane tasumise aeg on oktoober 2002.
Maksuametil kõik andmed olemas, pärast saad trahvi!
Juhend:
http://www.maksuamet.ee/deklaratsioonid/fidek01.shtml
http://www.maksuamet.ee/deklaratsioonid/fidek01.shtml
mind huvitaks jälle kuidas kajastada tehinguid, mis tehtud dollarites. Kas tuleb päeva kursiga iga tehing ümber arvestada EEK-sse või täita deklaratsioon dollarites ja siis... ?
mina löön lihtsalt kõik jeenidesse. segan jälgi.
Lauri,
Maksuametil kõik andmed olemas?
Vaevalt küll, kui tegemist USA broker'ga.......
Maksuametil kõik andmed olemas?
Vaevalt küll, kui tegemist USA broker'ga.......
ja kui arve ja broker on väljaspool Eestit...
Siis pead lootma, et viimasest maksuvarjamisest mõõdub piisavalt aega, et "kuritegu" aeguks, enne kui juhuslikult mingid andmed maksuameti kätte jõuaksid ja oleksid jälle puhas poiss.
Kas igalt müügitehingult tuleb maksta?
Aga kui ma olen pikalt miinuses? Et tulu nagu polegi. Konto on miljoniga miinuses, mis siis?
Aga kui ma olen pikalt miinuses? Et tulu nagu polegi. Konto on miljoniga miinuses, mis siis?
siis oled si** mees:)
Sorry!
Kuna ise ainult TVBl tegutsen, siis unustasin täpsustada, et TVB statistika neil olemas.
Kuna ise ainult TVBl tegutsen, siis unustasin täpsustada, et TVB statistika neil olemas.
LHV klientidel on elu lihtsam - portfellis tuleb valida "realiseeritud tulu/kulu raport" ja sisestada perioodiks eelmine aasta. Ja voila - tuleb tuludeklaratsiooni sisestada vaid arv realt "kokku".
Kui tehinguid on palju kujuneks iga tehingu tulu arvutamine ja kroonidesse konverteerimine (antud päeva kursiga) käsitsi üsna valuliseks.
Kui tehinguid on palju kujuneks iga tehingu tulu arvutamine ja kroonidesse konverteerimine (antud päeva kursiga) käsitsi üsna valuliseks.
> Kas igalt müügitehingult tuleb maksta?
> Aga kui ma olen pikalt miinuses?
> Et tulu nagu polegi. Konto on miljoniga miinuses, mis siis?
Tulumaksu maksad iga eduka tehingu (ost-müük, millega said kasu) pealt.
See ei huvita kedagi et sa saadud tulu oled taas-investeerinud ja sellega miinusesse läinud.
Nii vähemalt väitis mulle MA konsusltant.
> Aga kui ma olen pikalt miinuses?
> Et tulu nagu polegi. Konto on miljoniga miinuses, mis siis?
Tulumaksu maksad iga eduka tehingu (ost-müük, millega said kasu) pealt.
See ei huvita kedagi et sa saadud tulu oled taas-investeerinud ja sellega miinusesse läinud.
Nii vähemalt väitis mulle MA konsusltant.
Lauri4884,
Tulumaksu maksad ikka kogu aasta tehingute jäägi pealt e. kui 10 tehinguga võidad igaühega 1000 kr. ja ühega kaotad 10 000 kr, siis tulumaks on null.
Tulumaksu maksad ikka kogu aasta tehingute jäägi pealt e. kui 10 tehinguga võidad igaühega 1000 kr. ja ühega kaotad 10 000 kr, siis tulumaks on null.
nii m6nelgi mehel on usast ka kirves selga tulnud..
eestil ja usal on topeltamaksustamatuse leping.
lisaks sellele on k6ik teinud ilusti wan8b deklaratsiooni..
ja maksuamet v6ib (kuid ei pea) uurida usast eesti kodanike rahalisi seise..
ega maksuamet k6iki katte ei saa,
aga kui saab siis on oga perses ka!
neil kel ainult losse on muidugi kergem :)
eestil ja usal on topeltamaksustamatuse leping.
lisaks sellele on k6ik teinud ilusti wan8b deklaratsiooni..
ja maksuamet v6ib (kuid ei pea) uurida usast eesti kodanike rahalisi seise..
ega maksuamet k6iki katte ei saa,
aga kui saab siis on oga perses ka!
neil kel ainult losse on muidugi kergem :)
kahjumid pidi saama kanda edasi jargmistesse aastatesse aktsiatulude tulumaksu vahendamiseks, st sel aastal saadud kahjud void jargmistel aastatels saadud maksustatavatest tuludest mah arvata..
akki keegi MA kes pole loll kommenteeriks?
akki keegi MA kes pole loll kommenteeriks?
Riq, saab maha arvata tõesti. Selleks on tuludeklaratsioonis isegi eraldi rida.
Vahepeal oli aastas-aastasse kantaval kahjumil piir (võis 5. a. kanda) nüüd pole enam sedagi.
Vahepeal oli aastas-aastasse kantaval kahjumil piir (võis 5. a. kanda) nüüd pole enam sedagi.